دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه استاد فرشچیان در گفت‌وگو با آنا:

جشنواره «سجاده رنگین» دریچه‌ای برای کشف هنرمندان متعهد است

جشنواره «سجاده رنگین» دریچه‌ای برای کشف هنرمندان متعهد است
رئیس دانشگاه هنر‌های اسلامی ایرانی استاد فرشچیان برگزاری دومین دوره جشنواره سجاده رنگین را دریچه‌ای برای کشف هنرمندان متعهد دانست.
کد خبر : 829541

به گزارش خبرنگار حوزه هنر‌های تجسمی خبرگزاری آنا، در راستای نهادینه کردن گفتمان معنوی و هنر متعهد در جامعه معاصر ایران اسلامی، به مناسبت سوم شعبان، میلاد با سعادت حضرت امام حسین (ع)، دانشگاه هنر‌های اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان با همکاری «دبیرخانه امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی» برای دومین بار «جشنواره سجاده رنگین» را در رشته‌های نگارگری، خوشنویسی و نقاشی‌خط برگزار خواهد کرد.

در همین ارتباط، سجاد محمدیارزاده رئیس دانشگاه هنر‌های اسلامی ایرانی استاد فرشچیان در گفتگو با خبرگزاری آنا با اشاره به اینکه چنین رویداد‌هایی دریچه‌ای برای کشف استعداد هنرمندان متعهد است افزود: در نظام آموزش هنر فعلی، بستر‌های لازم برای تربیت هنرمندان متعهد به آموزه‌های دینی و وطنی، چندان فراهم نیست. یکی از اهداف دانشگاه استاد فرشچیان تربیت همین هنرمندان معتقد به باور‌های دینی و ملی است. هنرمندانی که این آموزه‌ها را درآثارشان منعکس می‌کنند.

** شناسایی هنرمندان متعهد با برگزاری رویدادهای هنری

وی اظهارکرد: دومین دوره جشنواره «سجاده رنگین» هم با همین هدف برنامه‌ریزی شده است و قرار است هنرمندان رشته‌های نگارگری، خوشنویسی و نقاشی‌خط با خلق اثر با محوریت دوران زندگانی و ابعاد شخصیت حضرت امام حسین (ع) در این رویداد شرکت کنند.

جشنواره «سجاده رنگین» دریچه‌ای برای کشف هنرمندان متعهد است

رئیس دانشگاه فرشچیان گفت: یکی ازاهداف ما این است که یک بانک اطلاعاتی قوی از هنرمندانی که در این رویداد هنری شرکت می‌کنند داشته باشیم. در رویداد «سجاده رنگین» شاهد تبلور باور‌های دینی و ارادت به اهل بیت (ع) در آثار هنری خواهیم بود. اتفاقی که در دوره قبلی هم رخ داد و تابلو‌ها و آثار درخشانی از سوی هنرمندان جوان و اساتید این رشته خلق شد.

وی افزود: پرداختن به باور‌های دینی یکی از رموز موفقیت استاد فرشچیان است؛ یعنی شما در تمام آثار ارزشمند این هنرمند برجسته از جمله «عصر عاشورا»، «شمس و مولانا» و «ضامن آهو» این بن‌مایه باور‌های اعتقادی را می‌بینید. حتی در آثار شاگردان ایشان همچون استاد علی اصغر تجویدی هم آن چه می‌بینید علاقه به وطن و تعهد به آن است؛ هنرمندی که تمام داستان‌های شاهنامه را با هنر تصویرگری به آثار تصویری تبدیل کرده است.

** تلاش دانشگاه فرشچیان برای انعکاس باورهای دینی و وطنی در آثار هنری

یارزاده عنوان کرد: ما باید باور‌های دینی خودمان را در سبک زندگی نشان دهیم و یکی از این ابزار‌ها آثار هنری است. ماه گذشته و در ایام سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی بود که با تأکید آقای دکتر طهرانچی رئیس محترم دانشگاه آزاد اسلامی، کارگاه نقاشی برای خلق اثر در موضوع شخصیت سردار سلیمانی توسط دانشگاه استاد فرشچیان طراحی و اجرا شد. در این کارگاه، ۲۰۰ هنرمند از سراسر کشور بدون هیچ چشمداشتی دور هم جمع شدند و در چهار روز به خلق اثر در این زمینه پرداختند؛ آن هم در این شرایط سخت که متأسفانه هنرمندان ما به شکل ناجوانمردانه‌ای زیر فشار روانی رسانه‌های معاند هستند.

وی اظهار کرد: ما در دانشگاه استاد فرشچیان به دنبال همین هنرمندان هستیم که تحت لوای دانشگاه آزاد اسلامی مسیر استاد فرشچیان را ادامه دهند. یکی از رسالت‌های اصلی دانشگاه همین است که بتوانیم این هنرمندان را تکثیر کنیم تا آن‌ها نیز بتوانند هنرجویانی از جنس خودشان تربیت کنند.

رئیس دانشگاه استاد فرشچیان عنوان کرد: پس از شناسایی این هنرمندان جوان، اگر ببینیم که مستعد فعالیت در کارگاه‌ها هستند، برای آن‌جا برنامه‌ریزی می‌کنیم. اگر نیاز به برگزاری نمایشگاه داشته باشند، زمینه و امکانات برگزاری جشنواره را فراهم خواهیم کرد. در همین رویداد اخیر یعنی کارگاه‌های نگارگری با موضوع سردار سلیمانی ما نفرات منتخب را در نهایت به سازمان زیباسازی شهرداری تهران معرفی کردیم و توانستیم به نوعی کارآفرینی هم داشته باشیم. دانشگاه فرشچیان به دنیال هنرمندانی است که مهارت‌محور باشند. یعنی هنری که دارند در جامعه نمود داشته باشد. این موضوع در داوری آثار رویداد «سجاده رنگین» نیز مورد توجه قرار دارد.

جشنواره «سجاده رنگین» دریچه‌ای برای کشف هنرمندان متعهد است

لازم به یادآوری است علاقه‌مندان به ارسال اثر در این رویداد هنری می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به اینـجا مراجعه و یا با شماره‌های ۶۶۴۷۸۱۵۴ و ۶۶۹۶۷۰۶۶ تماس بگیرند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب