غفلت از علوم انسانی به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست
رضا مهدی عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی و برنامه ریزی آموزش عالی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا درباره وضعیت علوم انسانی در جامعه گفت: توجه به علوم انسانی از سوی وزارت علوم، شورای عالی انقلاب فرهنگی و آموزش و پرورش به اندازه کافی نبوده و باید نسبت به رشتههای دیگر بیشتر به آن اهمیت داده شود.
وی افزود: توجه به رشتههای علوم پزشکی، علوم مهندسی و فنی و حرفهای زیاد است و زود هم نتیجه مفید خود را نشان میدهند و به همین علت فکر میکنیم که باید در این مسیر سرمایه گذاری کنیم در صورتی که علوم انسانی زمان و کار و حوصله بیشتری میطلبد که نیازمند توجه بیش از پیش به آن هستیم.
مهدی با بیان اینکه باید زیرساختها علوم انسانی تقویت شوند و اهمیت به آن افزایش یابد، تاکید کرد: نظام، حکومت، نهادها، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم و مجلس باید صبر و حوصله بیشتری در توجه به علوم انسانی داشته باشند تا بهره وری کشور در استفاده از جایگاه و شاخصهای علوم انسانی ارتقا یابد.
عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی و برنامه ریزی آموزش عالی ادامه داد: علوم انسانی در حد امکان باید با نیازهای روز و جامعه هماهنگ شود، توجه به مسائل علوم انسانی اندازهای نیست که بتواند روی مسائل متمرکز شود، در صورتی که باید بهای بیشتری جهت رفع مشکلات کشور به آنها بدهیم.
مهدی درباره ارزیابی عملکرد تدریس استادان علوم انسانی گفت: اگر مفید بودن به معنای انتقال دانش باشد، قطعا تدریس استادان علوم انسانی در این زمینه مفید است؛ چرا که دانش روز دنیاست، ولی آنچه که مهم بوده و جای بحث و تبادل نظر و اندیشه و جدل دارد این است که دانش و فهم و اطلاعات انتقال شده از سوی استادان علوم انسانی تا چه اندازه با مسائل، نیازها و دغدغههای اقلیم و بوم و مسائل جامعه ما هماهنگ است؟ که در جواب باید گفت فرصتی برای پیگیری این وضعیت نیست و خیلی ساده از آن عبور میکنیم و در جامعه نسبت به علوم انسانی غفلت میکنیم.
عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی و برنامه ریزی آموزش عالی ادامه داد: باید نسبت به مسائل جامعه تمام توان خود را بکار بگیریم، متاسفانه مدلها و نظریهها خیلی عجولانه مطرح میشوند و بدون راستی آزمایی در جامعه بکار گرفته میشوند در حالی که این نظریات باید در داخل بررسی شوند و پس از بررسیهای لازم میزان هماهنگی آنها با جامعه رصد شود که این وضعیت با حمایتهای فعلی امکان پذیر نیست و باید توجه بیشتری به آن شود.
مهدی در پایان گفت: در علوم انسانی با کیفیت مدنظر فاصله داریم که این قضیه به شبیه سازی علوم مهندسی بر میگردد و باید گفت که این شبیه سازی برای علوم انسانی و اجتماعی کاربرد ندارد و نیازمند طرح جدیدتر و بروزتر در حوزه علوم انسانی هستیم.
انتهای پیام/