۸۸ مدرسه تحت تاثیر زلزله شب گذشته خوی قرار گرفتند
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، خان محمدی رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در نشست خبری خود که صبح امروز ۹ بهمن ماه برگزار شد اظهار کرد: به واسطه اینکه آموزش و پرورش از بهترین انسانهای روی زمین تشکیل شده، گروهی از سازمان نوسازی عاشقانه و مجاهدانه برای نوسازی و ساخت مدارس تلاش میکنند.
وی با بیان اینکه ۳۶ هزار شهید دانش آموز و ۵ هزار شهید معلم داریم افزود: امیدواریم بتوانیم با تمام تلاش مسیر آغاز شده را با بالاترین کیفیت ادامه دهیم و ۱۱۰۰ پروژه آماده شده است که در دهه فجر افتتاح خواهد شد و ۳۷ درصد از پروژهها با خیرین به صورت مشارکتی بوده.
معاون عمرانی وزیر گفت: هر مدرسهای که افتتاح میشود، جهالت، نادانی و عدم یادگیری را از مناطق خارج میکند و هر مکتبی که بخواهد برای ارتقا خود برنامه ریزی کند، ابتدا در موضوع مدرسه سازی سرمایه گذاری میکند که خوشبختانه نظام ما در این زمینه بسیار تلاش کرده است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: به دنبال این هستیم که ساخت مجتمعهای بزرگ را دنبال کنیم؛ چراکه در یک فضای بزرگ دانش آموزی زیست تربیتی به واقعیتها تبدیل میشود و از لحاظ منابع انسانی بهره بری بالا میرود.
خان محمدی با اشاره به اینکه در حاشیهها زمینهای بزرگ کم پیدا میشود بیان کرد: مدرسه کانون تربیت و پیشرفت محلهها باید شود و به دنبال توافقهایی هستیم که در استانها این دسته پروژههای بزرگ را بتوانیم ارایه دهیم.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: موضوع راه اندازی سامانهها را در دستور کار داریم؛ سامانهای را راه اندازی کرده ایم که نشان داد در زلزله شب گذشته ۸۸ مدرسه تحت تاثیر بالایی قرار گرفته است.
خان محمدی بیان کرد: ۶۹ هزار مدرسه ما دارای نمازخانه است و مابقی مدارس ما نیز از ۱۰۵ هزار مدرسه نیاز به نمازخانه دارد.
وی با بیان اینکه مجموعه هایی که ساخته شده و فاقد امکانات هست را مجهز خواهیم کرد افزود: این دومین مرحله است که در خوی زلزله ای به وقوع میپیوندد؛ مدارس ما پایگاه های ایمن هستند و مدارس برای پذیرایی از هموطنان مناطق زلزله زده آماده هستند.
معاون عمرانی وزیر گفت: در زلزله اول ۱۰ مدرسه دچار آسیب شدند که ۹ مدرسه نیاز به نوسازی دارند که زمان ورود دانش آموزان به مدارس فضای احساس نا امنی نکنند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: در روستای بدلان یک مدرسه تخریب شد که البته کانکس برای تعلیم دانش اموزان ارسال کرده ایم و برای مهر سال آینده این مدرسه آماده خواهد شد.
خان محمدی با بیان اینکه در زلزله دوم دانش اموزان در مدارس حضور نداشتند گفت: تیم ارزیاب تا بعد از ظهر گزارش را ارائه میدهد و تعلیم و تربیت در مناطق زلزله زده تعطیل نیست و اولین جایی که باز میشود مدرسه است.
وی با بیان اینکه ۳۰ هزار کلاس تخریبی ما یک چالش برای ما است افزود: برای جبران این مدارس در سال ۱۴۰۲، ۷ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که با عدد مدنظر برای بازسازی و ساخت فاصله داریم.
معاون عمرانی وزیر گفت: ۸۱ درصد از کلاس های ما استاندارسازی شده که مابقی کلاس ها نیز باید مقاوم سازی شوند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: ما سالانه در صورت تامین اعتبار ۱۵ هزار کلاس میسازیم.
خان محمدی با بیان اینکه ۴۹ هزار مدرسه ما باید استاندارد سازی شود گفت: ما ۴۸ هزار بخاری گازی در مدارس داریم؛ بخاری نفتی که باعث آتش سوزی شود را نباید داشته باشیم و باید استانداردسازی شوند.
وی افزود: مدارسی که میسازیم و تحویل میدهند از همه نظر استاندارد است و مدارس ایمن را تحویل خواهیم داد.
معاون عمرانی وزیر گفت: امسال بعد از ۲ سال تعطیلی مدارس باز شد و نزدیک به ۲۰۰ هزار دانش اموز از اتباع افغانستانی به ما اضافه شد که ۷ هزار کلاس برای آنها تدارک دیده شده است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: بنیاد برکت یار و یاور ما بوده و در زمینه مدارس کانکسی مشارکت خوبی با بنیاد برکت داریم و برای دوره جدید میخواهیم در محله هایی که چالش داریم با ما برای مدارس بزرگ مشارکت کنند.
انتهای پیام/