دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آیت الله اراکی مطرح کرد:

ضرورت توجه به فقه اقتصادی در بانکداری و اقتصاد

ضرورت توجه به فقه اقتصادی در بانکداری و اقتصاد
عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: اگر افرادی برای اقتصاد جامعه اسلامی می‌خواهند طرحی تدوین کنند باید با فقه اقتصادی آشنا باشند.
کد خبر : 828730

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، آیت الله محسن اراکی در همایش تبیین فقهی و اقتصادی خلق پول در بانکداری و دلالت‌های آن برای طراحی مدل عملیات بانکی" که در سالن همایش‌های مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد ضمن تبریک اعیاد رجبیه خاطرنشان ساخت: اینگونه مباحث به عنوان مهمترین دغدغه مسئولین حوزوی باید مهم ارزیابی شده و پی گیری شود.

وی با بیان این که در نظام مبادله پول به عنوان مسایل خرد نظام اقتصادی است خاطرنشان ساخت: پول یک عنصر از عناصر مبادله است که نقش اساسی در مبادله غیر مستقیم دارد و به دلیل گسترش مبادله نظام‌ها مجبور می‌شوند از طریق واسطه که پول می‌باشد معامله را انجام دهند، لذا پول خودش فی نفس مقصود در تعامل نیست و آن مقصود تعامل دو طرفه معامله است و این امر توازن را در دو طرف معامله برقرار می‌کند و از مهمترین نقش‌های پول ایجاد توازن در دوطرف معامله می‌باشد.

عضو شورای عالی حوزه‌های تصریح کرد: نقش پول نقش ایجاد تعامل و توازن در مبادلات تجاری است، لذا وقتی این امر مهم تبدیل به کالا بشود و خرید و فروش شود بازار مختل می‌شود، چرا که پول از نقش اصلی خود خارج می‌شود همانطور که بانک‌ها امروزه از رسالت‌های خود دور و تبدیل به بنگاه‌های اقتصادی خطرناک شده اند.

وی ابراز داشت: یکی از وظایف مهم دولت قبل از اشتغال آفرینی فن آموزی و آموزش هنر مولد است و هیچ جوانی نباید بدون هنر و فن باشد و در این راستا هر دولتی باید بر اساس نیاز‌های موجود کارآموزی را در همه مدارس امر مهم قرار داده و بر اساس ا این هنر‌ها و کار آموزی‌ها در صدد ایجاد شغل باشد.
استاد حوزه علمیه عنوان داشت: نقش اصلی بانک، نقش واسطه بین کار و سرمایه است و این امر لازم و مهم است و تحقق این امر هنر کسانی را می‌طلبد که در اقتصاد آشنایی با قوانین علمی حاکم بر نظام اقتصادی را داشته باشند، طوری طراحی کنند که ساز و کار با شرایط اجتماعی باشد نه همچون بانک که نقش جاروبرقی را دارد و هرچه سرمایه در جامعه است را ببلعد و این یک نوع خیانت است که موجب وجود اختلال اقتصادی خواهد شد، بلکه بانک هم نقش واسطه و ایجاد ارتباط منطقی و مفید سرمایه و کار را دارد.

عضو خبرگان رهبری آشنایی با فقه اقتصاد را برای اقتصاد دانان مهم خواند و تصریح کرد: ما وقتی می‌خواهیم مسئله بانک و اقتصاد را بررسی کنیم، اول باید آشنایی با فقه الاقتصاد را داشته باشیم و این نمی‌شود که با فقه اقتصادی آشنا نباشند و قانون طراحی شود، لذا باید مبنا‌های فقهی اقتصادی در بانکداری‌ها مورد توجه باشد و اگر افرادی برای اقتصاد جامعه اسلامی می‌خواهند طرحی تدوین کنند باید با فقه اقتصادی آشنا باشند.

وی گفت: امروزه اساس کار تمدن غربی این است که با اعمال قدرت و ظلم و استفاده از رسانه‌ها و نظام سرمایه داری باور‌های دروغ خود را تبدیل به واقعیت می‌کند و دم از دموکراسی می‌زند، لذا اختلاف ما با تمدن غربی که یکی از مهمترین پایه‌های بنیادی این است که قدرت معنای مشروعیت نیست همانطور که در عرصه اقتصاد این کار را می‌کنند و قدرت اقتصادی را درست می‌گیرند و خود را مشروع می‌دانند.

وی عنوان داشت: غربی‌ها خودشان جهان را به سه دسته جهان پیشرفته و جهان دوم و میانه تقسیم بندی میکنند تا بر اساس این تقسیم بندی و مشروعیت بخشی به خود از طریق قدرت مباحث فکری غلط و غربی را در دیگر کشور‌ها غالب کنند.

آیت الله اراکی ابراز داشت: ما به عنوان پرچمداران تمدن نوین اسلامی باید بدانیم که سخن نوین برای جهان معاصر در عرصه‌های گوناگون تمدنی داریم و از گفتن تفکر ناب اسلامی نباید شرم کنیم و روحیه شجاعت اسلامی را در جامعه جا بیندازیم چرا که حالت انفعال در برخی استنباط‌های ما رسوخ کرده است و این نکته‌ای مهم است که باید توجه داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب