برخی لباسهای رزمندگان را پوشیدهاند و به مردم خیانت میکنند/ از رزمندگان کلیشه ساختهایم
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل روابط عمومی فرهنگسرای سرو، در این نشست که به منظور یافتن فکر اولیه برای نگارش داستان کوتاه با محوریت اطلاعات عملیات در 8 سال دفاع مقدس راه اندازی شده بود، حجت فرمانده محور گیلان غرب در دوران دفاع مقدس با بیان این که خاطرات، در تمام جنگها و از سوی تمام افرادی که در جنگها حضور دارند، وجود داشته است، اظهار کرد: «آنچه خاطرات جنگ ما را ویژه میکند، دفاعی است که توسط ملت صورت گرفت و جنگی که توسط قدرتها به ما تحمیل شد و به این دلیل جنگ تحمیلی ما، تقدس دارد که مردم با خواست خود از کشورشان دفاع کردند.»
وی ادامه داد: «با بیان خاطرات دفاع مقدس، این امانت را باید به نسل بعد منتقل کنیم. خیلیها از جنگ برای متاع خودشان برداشت میکنند، در حالی که در زمان جنگ حضور نداشتند و یا دفاع از کشور را در آن زمان در اولویت نمیدیدند و متاسفانه امروز میبینیم چنین افرادی با استخوان شهدا برای خود کاسبی راه میاندازند. اراده ملت، فرمانده درست کرد و گروه و سازمانها نمیتوانند بگویند که فرماندهان جنگ را ساختند. نسل جدید باید این اراده را بر عهده بگیرد و توجه داشته باشد که ضرورت امروز چیست.»
داوودی راسخ: از رزمندگان دفاع مقدس کلیشه ساختهایم
مجتبی داوودی راسخ، فرمانده گردان کمیل در دوران دفاع مقدس نیز ضمن بیان خاطراتی از ایثارگریهای رزمندگان و همچنین شوخیها و فضای خاص و معنوی آن دوران، گفت: «در روحیه رعایت بیتالمال و حقالناس رزمندگان بسیار دقت داشتند و قابل مقایسه با امروز نیست.»
وی خاطرنشان کرد: تمام قشرهای مردم در قالب نیروهای حاضر در دفاع مقدس حضور داشتند اما امروز متاسفانه یا راه افراط و یا راه تفریط میرویم. کلیشهای ساختهایم که رزمنده کسی است که در خانوادهای مذهبی به دنیا آمده، در راهپیماییهای انقلاب شرکت کرده و بعد هم جبهه رفته و در فلان نقطه شهید شده است. شهدای بسیاری در جنگ داشتهایم که تک تک آنها قابل مطالعه هستند و البته برخی از حرفها و خاطرات رزمندگان در فیلمهایی همچون آثار حاتمیکیا و یا فیلم «شیار 143» نرگس آبیار گفته شد.
راسخ با بیان این که در آثار هنری و ادبی نمیتوان تنها از یک زاویه نگاه، به رزمندگان پرداخت، عنوان کرد: «در جنگ، دانشجو، پیرمرد، نوجوان، روستایی و ... داشتیم و اینها در کنار یکدیگر که قرار میگرفتند جو خوبی را میساخت.»
حجتالاسلام حسینی: دفاع مقدس نماد وحدت مردم بود
حجتالاسلام و المسلمین شیخ محسن حسینی از روحانیون حاضر در دفاع مقدس نیز با بیان این که مهربانی، درسی است که ما از قرآن و مکتب اهل بیت (ع) گرفتهایم، اظهار کرد: «بچههای جبهه روحیهشان همین گونه بود، شعاری نبود و دوربین فیلمبرداری هم مهم نبود که از آنها فیلم بگیرد و یا نگیرد. این روحیه وجود داشت.»
وی افزود: «رزمندگان را از یک بعد نمیتوان نگاه کرد، آنها هم مانند دیگران، شادی داشتند، غم داشتند، گذشت داشتند و غضب هم داشتند. عدهای از رزمندگان را از گردان مالک اخراج کردند و جرمشان خنده زیاد و گریه زیاد بود. روزها شلوغ کاری و شوخی و خنده داشتند و شبها، دعا و گریه زیاد داشتند.»
حسینی گفت: «در اردوگاه کرخه که امروز به دلیل احداث سد زیر آب رفته است و البته به دوستانم گفتم که خوب شد زیر آب رفت تا خیلی از قدمها به آن نرسد؛ خیلی از شبها رزمندگان در قبرهایی که دور از سنگرها کنده بودند میرفتند و دعا میخواندند.»
این رزمنده دوران دفاع مقدس با بیان این که ایثارگران و شهدای 8 سال دفاع مقدس احساس بدهی به کسی نمیکردند، گفت: «به همین دلیل سبکبال بودند و وقتی میخواستند به استقبال شهادت بروند، شادی و سرور حقیقی و باطنی در وجودشان پیدا بود.»
وی تاکید کرد: «امیدواریم که میراثدار بچههای جبهه و جنگ باشیم، امروز متاسفانه میراثخواری است تا میراثداری و میخواهند از رفقای شهید ما برای دنیایشان بهره بگیرند و فکر میکنم این بزرگترین خیانت است. شهدا نماد اراده و ایثار و شجاعت و غیرت و از همه بالاتر نماد وحدت یک ملت هستند و از تمام قشرها، مذهبها و نگرشها در آنها بودند و اگر بخواهیم برای یک طیف، یک جناح و گروه و دسته مصادره کنیم، باید در روز قیامت در مقابل شهدا پاسخگو باشیم.»
رهبران: برخی لباسهای ما را دزیدهاند، پوشیدهاند و به مردم خیانت میکنند
کیوان رهبران جانباز دفاع مقدس نیز در این مراسم ضمن بیان خاطراتی از چگونگی حضورش در جبهه، گفت: «ما تنها رفته بودیم از کشورمان دفاع کنیم و امروز هم اگر راست میگوییم و حزباللهی هستیم باید تنها به این مردم خدمت کنیم. برای ما رزمندگان دوران دفاع مقدس سخت است که ببینیم پدری 3 شیفت کار میکند و یا دختر و پسری را در خیابان میگیرند و برخورد بدی با آنها انجام میدهند.»
وی افزود: «زمانی که میخواستم به جبهه بروم، پدرم به من گفت جبهه رفتن قطع عضو دارد، قطع نخاع دارد و اگر رفتی و این گونه برگشتی و ناشکری کردی، من از تو نمیگذرم. ما این گونه بودهایم اما متاسفانه برخی لباسهای ما را دزیدهاند، پوشیدهاند و به مردم خیانت میکنند؛ در حالی که این ما نبودهایم و نیستیم.»
حجت الاسلام و المسلمین عبدالله توانا نیز در پایان مراسم به ذکر خاطراتی از دوران دفاع مقدس پرداخت.
از حاشیههای این مراسم میتوان به خاطرهگوییهای طنزآمیز فرماندهان و جانبازان دفاع مقدس اشاره کرد که باعث خنده حضار میشد و همچنین خاطرات روحانیون نیز برای مخاطبان از جذابیت خاصی برخوردار بود.
شوخیهایی که خاطرهگویان حاضر بر روی صحنه مراسم با یکدیگر داشتند نیز یادآور دوران پر شکوه دفاع مقدس و همان روحیه رزمندگان 8 سال جنگ تحمیلی بود.
همچنین حاضران در نشست که به دنبال دریافت ایدههایی از خاطرات برای نگارش داستانهای کوتاه بودند، در طول برگزاری مراسم به ثبت نکات و سخنان رزمندگان میپرداختند تا در آینده در نگارش کتابی با عنوان گنج پنهان سهمی داشته باشند.
انتهای پیام/