دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

پیام سفر وزیر دفاع سوریه به تهران چه بود؟

پیام سفر وزیر دفاع سوریه به تهران چه بود؟
دیپلماسی فعال دفاعی در سطح منطقه بسیار حائز اهمیت است که می‌تواند در کنار دیپلماسی فعال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی پیشبرد منافع ملی کشور را به همراه داشته و بر عمق استراتژیک کشور بیافزاید.
کد خبر : 828366

گروه سیاست خبرگزاری آنا- سپهبد «علی محمود عباس» وزیر دفاع سوریه طی سفری به تهران با مقامات عالی کشوری و لشکری دیدار و گفتگو کرد و با آنها پیرامون مسائل دفاعی و آخرین تحولات منطقه به بحث و تبادل نظر پرداخت.

فصل جدید از دیپلماسی نظامی ایران و سوریه کلید خورد

 

۳ بهمن ماه او به دیدار سرلشکر محمد باقری رفت؛ رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح خطاب به این مقام سوری گفت: حضور ما تاکنون در سوریه در حوزه مستشاری بوده است، امروز نیز ارتش سوریه نیازمند یک بازسازی است و نیرو‌های مسلح ایران باتوجه به تجربیات هشت سال دفاع مقدس و بازسازی نیرو‌های مسلح پس از این آمادگی را دارد تا در حوزه‌های باز مهماری، آموزش و تجهیز به شما کمک کند.

لزوم همکاری نظامی و امنیتی بین دو کشور محور دیگری بود که از سوی سرلشکر باقری مطرح شد. او در این راستا به سند همکاری نظامی و امنیتی در جولای ۲۰۲۰ اشاره می‌کند و می‌گوید: این سند می‌تواند مبنای خوبی برای همکاری‌های بین دو کشور باشد و ضرورت دارد کمیسیون امنیتی دفاعی بین دو کشور در سریع‌ترین زمان تشکیل شود.

*از همکاری ایران در جنگ اقتصادی با سوریه تا تاکید بر گسترش همکاری‌های دو کشور

۴ بهمن ماه، وزیر دفاع سوریه راهی ستاد وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح شد تا با همتای ایرانی خود در دولتِ سیزدهم دیدار کند.

امیر آشتیانی در این دیدار، تعرضات رژیم صهیونیستی به تمامیت ارضی سوریه را محکوم کرد و در عین حال گفت: جنگ اقتصادی ادامه‌ی جنگ نظامی و سیاسی است. جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تجربیات خود در مواجهه با جنگ اقتصادی را در اختیار برادران سوری خود قرار دهد.

فصل جدید از دیپلماسی نظامی ایران و سوریه کلید خورد

وزیر دفاع سوریه هم با اشاره به حماسه‌آفرینی‌ها و رشادت‌های محور مقاومت برای حفظ امنیت منطقه از نقش جمهوری اسلامی ایران در این رابطه قدردانی کرد و به همتای ایرانی خود،  گفت: تلاش می‌کنیم سطح روابط و همکاری‌ها ارتقا و گسترش یابد.

سومین دیدار وزیر دفاع سوریه در سفر به تهران، به فرمانده کل سپاه اختصاص پیدا کرد. مهمترین محور این دیدار که در رسانه‌ها منتشر شد، تاکید سرلشکر حسین سلامی بر همکاری‌های نظامی دو کشور بود؛ او با تأکید بر اهمیت توسعه همکاری‌های دفاعی و نظامی سوریه و ایران گفت: آماده هستیم در ابعاد و زمینه‌های مورد نیاز به نیرو‌های مسلح سوریه کمک کنیم.

البته سپهبد محمود عباس یک روز قبل از دیدار با فرمانده کل سپاه، از دانشگاه عالی دفاع ملی بازدید و با سردار احمدی مقدم نیز دیدار و گفتگو کرد.

رئیس عالی دانشگاه ملی به وزیر دفاع سوریه گفت: ما همواره بر رشد و تقویت دوستی در تمام زمینه‌ها تاکید داریم. در واقع همان گونه که ایران در مبارزه با تروریسم سوریه را کمک کرد و این در حالی بود که آمریکا از تمامی ابزار تروریسم در سوریه استفاده کرد، اما نتوانست در این کشور موفق شود و ارتش سوریه توانست بر آن‌ها غلبه کند و بدین ترتیب نقشه آن‌ها را خنثی کرد.

*ایران دوست واقعی سوریه

یکی دیگر از برنامه‌های وزیر دفاع سوریه در سفر به کشورمان، دیدار با حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی بود.  

رئیس قوه مجریه ۴ بهمن در این دیدار که در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، صیانت نیرو‌های مسلح سوری از ملت و دولت این کشور در برابر فتنه‌انگیزی‌ها را برای آینده مردم و کشور سوریه امیدبخش دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران، دوست واقعی ملت سوریه است؛ چرا که همانگونه که در دوران مقاومت در برابر تروریسم در کنار ملت و دولت سوریه ایستاد، در دوران بازسازی نیز آماده است با تقویت همکاری‌های همه‌جانبه اقتصادی در کنار آنان باشد.

 

فصل جدید از دیپلماسی نظامی ایران و سوریه کلید خورد

با مُروری از آنچه که در سفر وزیر دفاع سوریه در تهران گذشت، این پرسش مطرح می‌شود که چرا دوستی ایران با سوریه به مذاق غربی‌ها خوش نمی‌آید؟ برای پاسخ می توان به ۳ محور زیر اشاره کرد:

۱- نقش ایران در خنثی‌سازی توطئه‌های، غرب در دمشق 

۲- همکاری‌های اقتصادی، دیپلماسی و تقویت جبهه مقومت

۳- مرحله جدید همکاری نظامی با سوریه

۱-۱*چرا غرب از روابط ایران و سوریه نگران است؟

مجتبی امانی رئیس دفتر سابق منافع ایران در مصر و سفیر فعلی ایران در لبنان با اشاره به نقش ایران در خنثی سازی توطئه‌های غربی، آمریکایی در سوریه، می‌گوید: جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدای وقوع بحران در سوریه تحلیلی روشن از وقایعی که در حال رخ دادن بود، داشت و با هوشمندی وضعیت را رصد می‌کرد.

وی تاکید کرد: در ابتدای شروع این بحران برخی از کشور‌ها مدعی بودند که در چند ماه اول نظام سیاسی سوریه و رئیس جمهور این کشور سقوط می‌کنند، اما ایران چنین نگاهی نداشت و اکنون می‌بینیم که نگاه ایران درست بوده است و این نشانگر دوراندیشی ایران نسبت به تحولات سوریه است.

۱-۲* فرصت‌های سرمایه‌گذاری در سوریه کدامند؟

جمهوری اسلامی ایران ارتباط با کشور همسایه -سوریه- را در اولویت اصلی خود قرار داده است و به تازگی هم رئیس دستگاه دیپلماسی به این کشور سفر و با مقامات سوری گفتگو کرد.

از سوی دیگر نیز پس از به روی کارآمدن دولتِ سیزدهم، نگاه به همسایگان با قوت بیشتر دنبال و پیگری شد.

سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار آنا، در تبیین محور دوم (همکاری‌های اقتصادی و دیپلماسی ایران و سوریه) با تاکید بر اینکه در دولت گذشته هر چقدر که تلاش صورت می‌گرفت تا مقامات ارشد سیاست‌خارجی، اقتصادی و دولتی به سوریه بروند، اما این اتفاق به دلایل جهت گیری سیاسی دولت یازدهم و دوازدهم رخ نداد، تصریح کرد:، اما در دولت سیزدهم انصافاً این مسئله جبران شد؛ یعنی شاید در طول کمتر از یک سال و نیم گذشته وزیر امور خارجه و تعدادی از وزرای اقتصادی ما چهار مرتبه به سوریه سفر کردند و در موضوع تجارت مشترک، اقدامات مشترک، سرمایه گذاری مشترک، فعالیت قابل توجهی انجام داده و در حال انجام است و زیرساخت‌ها در حقیقت دارد آماده می‌شود.

وی به فرصت‌های سرمایه گذاری در سوریه هم اشاره می‌کند و می‌گوید: ایران باید بداند و می‌داند در چه حوزه‌ای سرمایه‌گذاری کند، به دلیل تخریب‌هایی که در راه‌ها و ساختمان‌های آنجا صورت گرفته، یکی از مهمترین حوزه‌های سرمایه گذاری و کار مشترک با سوریه، در حوزه ساخت و ساز راه است و البته در مسائل آیتی، مخابرات و سیستم‌های مخابراتی، گسترش تلفن همراه، نیروگاه‌های کوچک برق و حوزه مسائل کشاورزی می‌توانیم سرمایه گذاری کنیم.

۱-۳*مرحله جدید همکاری با سوریه

همکاری نظامی میان ایران و سوریه با سابقه‌ای طولانی که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی با کمک‌های آموزشی و نظامی سوریه به ایران در دوران حافظ اسد آغاز شده بود و یادآور روز‌های حضور سردار شهید طهرانی مقدم و همراهانش در این کشور برای گذراندن دوره آموزشی موشک است و به نوعی شروع تبدیل شدن ایران به یک قدرت جهانی در حوزه موشکی از این کشور خورده شد و با رشد و شکوفایی ایران در حوزه نظامی تغییر ماهیت داد و در مقابله با گروه‌های تکفیری و تروریستی مانند داعش و جبهه النصره به اوج خود رسید، به گونه‌ای به اعتراف همگان این همکاری و حمایت‌های بی دریغ ایران از دولت و ملت سوریه عامل اصلی شکست گروه‌های تروریستی شد. با سفر سرلشکر محمد باقری به سوریه و البته امضا توافقنامه جامع برای تقویت همکاری‌های نظامی و امنیتی بین دو کشور، همکاری نظامی میان ایران و سوریه هم وارد مرحله جدیدی شد.

پیام سفر وزیر دفاع سوریه به تهران چه بود؟

در کنار ستاد کل نیرو‌های مسلح وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی نیز در این دوران رویه نو و پویایی را در حوزه دیپلماسی دفاع پیش گرفته‌اند و در این مدت عالی‌ترین فرماندهان و مقامات ارتش، سپاه، وزارت دفاع و نیروی انتظامی سفر‌های متعددی را به کشور‌های دوست و هم پیمانی همچون چین، روسیه، عراق، پاکستان، سوریه و ارمنستان داشته و همچنین از همتایان خود میزبانی کرده‌اند که در کنار این رفت و آمد‌ها پیرامون مسائل مشترک گفتگو و به توافقات خوبی دست یافتند که هر کدام در جای خود قابل بررسی است.

به هرحال، دیپلماسی فعال دفاعی در سطح منطقه و جهان بسیار حائز اهمیت و راهبردی است که می‌تواند در کنار دیپلماسی فعال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی پیشبرد منافع ملی کشور را به همراه داشته و بر عمق استراتژیک کشور بیافزاید.

همکاری‌های نظامی، منجر به سفر وزیر دفاع سوریه به ایران شد تا فصل دیگری از دیپلماسی نظامی بین دو کشور رقم بخورد؛ آنچه مشخص است این همکاری و توافقات می‌تواند مقابله جدی با تهدیدات آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه باشد و این شکستِ دیگر ایالات متحده آمریکا در منطقه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب