دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 دی 1401 - 11:35
گفتگو/ فرصت‌های سرمایه‌گذاری در سوریه کدامند؟

بخش‌ خصوصی سوریه آماده همکاری با اتاق‌های بازرگانی ایران است

بخش‌ خصوصی سوریه آماده همکاری با اتاق‌های بازرگانی ایران است
کارشناس مسائل منطقه گفت: بخش خصوصی سوریه به شدت آماده همکاری با بخش خصوصی و اتاق‌های بازرگانی در ایران هستند
کد خبر : 822525

سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری آنا، در خصوص لزوم اهمیت افزایش سهم و نقش ایران در بازسازی سوریه باتوجه به نزدیکی سیاسی دو طرف،گفت: موضوع مسائل اقتصادی و روابط تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه را از سال‌هایی که در پیش رو آن هستیم باید مورد بررسی قرار دهیم. در واقع چند موضوع مهم در مورد مسائل اقتصادی و تجاری در سوریه مطرح است.

وی اولین نکته را جنایات بسیار سخت و سنگینی که تروریست‌ها با حمایت از نظام سلطه و بعضی از کشور‌های منطقه مثل ترکیه و عربستان علیه ملت سوریه انجام داده‌اند، عنوان کرد و افزود: این یک مسئله کوچک نبوده و واقعیت امر این است که بسیاری از زیرساخت‌های این کشور در چند استان، مخصوصا حلب متمرکز بود و یک شهرک بزرگ و مدرنی که در آنجا وجود داشت، توسط تروریست‌ها تقریبا نابود شد.

کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد: ظاهر قضیه در سوریه این است که باید این کشور در حوزه مسائل اقتصادی، تجاری و کشاورزی از نو ساخته شود، البته بلافاصله پس از پایان هر عملیات پیروزمندانه‌ای که توسط ارتش سوریه با حمایت مقاومت انجام می‌شد، مردم روستا‌ها برمی‌گشتند و تلاش می‌کردند که مسائل اقتصادی همان منطقه را به شرایط سابقه خودش برگردانند.

صدرالحسینی افزود: در بعضی موارد قطعاً با توجه به تخریب‌هایی که در حوزه آبرسانی، زیرساختی و کشاورزی صورت گرفته بود این کار مقداری طولانی می‌شد، اما مردم سوریه به شدت تلاش دارند که کشور خودشان را ازشرایط گذشته خارج کنند و به وضعیتی که استحقاقش را دارند برسانند.

وی با بیان اینکه در گذشته سوریه یک منطقه نفت خیز، دارای گاز، معادن خاص و ویژه‌ای نبوده است، اظهار کرد: بیشتر اقتصاد سوریه بر پایه مسائل کشاورزی و صنعت پارچه که به صنایع کشاورزی و پنبه مرتبط می‌شود استوار است، این کشور قبل از این بحران توانسته بود در حوزه صادرات لباس، پنبه و محصولات کشاورزی خودش را به عنوان یک کشور صادر کننده در منطقه معرفی کند.

کارشناس مسائل منطقه گفت: البته میزان ذخایر نفتی هم به میزانی بود که بتواند بخشی از نیاز‌های خودش را برطرف کند، اما در این ایام با توجه به اینکه دست نظام سیاسی سوریه و مردم از منابع نفتی کوتاه شده است و هنوز هم نیرو‌های متجاوز آمریکایی بر مناطق نفتی سوریه تسلط دارند، آنجا را در اختیار مردم قرار نداده‌اند و به همین جهت تامین پشتیبانی‌های مالی برای سوریه با صادرات انرژی یا صادرات نفت هنوز هم دشوار است، اما در حوزه کشاورزی خیلی تلاش کرده که بتواند به شرایط قبل برگردد. 

صدرالحسینی با بیان اینکه سوریه یک کشور صد درصد صنعتی و کشاورزی نبوده که اقتصاد خودش را بر موضوع انرژی و نفت سرپا نگه داشته باشد، اظهارکرد: این کشور بیشتر در حوزه مسائل کشاورزی، یک مقدار در ارتباط با مسائل معادن بندری، به دلیل همسایگی و آب راه‌ها و دریای مدیترانه‌ای که در کنار سوریه است، مسائل اقتصادی خودش را اداره می‌کرد.

وی اضافه کرد: بنابراین ایران باید بداند و می‌داند در چه حوزه‌ای سرمایه‌گذاری کند، به دلیل تخریب‌هایی که در راه‌ها و ساختمان‌های آنجا صورت گرفته، یکی از مهمترین حوزه‌های سرمایه گذاری و کار مشترک با سوریه، در حوزه ساخت و ساز راه است و البته در مسائل آیتی، مخابرات و سیستم‌های مخابراتی، گسترش تلفن همراه، نیروگاه‌های کوچک برق و حوزه مسائل کشاورزی می‌توانیم سرمایه گذاری کنیم.

کارشناس مسائل منطقه با تاکید بر اینکه در دولت گذشته هر چقدر که تلاش صورت می‌گرفت تا مقامات ارشد سیاست‌خارجی، اقتصادی و دولتی به سوریه بروند، اما این اتفاق به دلایل جهت گیری سیاسی دولت یازدهم و دوازدهم رخ نداد، تصریح کرد:، اما در دولت سیزدهم انصافاً این مسئله جبران شد؛ یعنی شاید در طول کمتر از یک سال و نیم گذشته وزیر امور خارجه و تعدادی از وزرای اقتصادی ما چهار مرتبه به سوریه سفر کردند و در موضوع تجارت مشترک، اقدامات مشترک، سرمایه گذاری مشترک، فعالیت قابل توجهی انجام داده و در حال انجام است و زیرساخت‌ها در حقیقت دارد اماده میشود.

صدرالحسینی گفت: یادمان باشد که موضوع تجارت و اقتصاد مشترک ایران و سوریه نباید با ایران و عراق مقایسه شود، به دلیل اینکه عراق دارای منابع نفتی قابل توجهی است و درآمد‌های دولت عراق قابل مقایسه با درآمد‌های دولت سوریه نیست.

وی گفت: امروز بحث کشاورزی، باغداری و استفاده از بنادر در این کشور در حد امکان رونق گرفته است و خیلی از کشور‌های مختلف با توجه به سوابق صادرات محصولات کشاورزی و به ویژه پنبه، امروز خواستار خرید پنبه و محصولات کشاورزی از سوریه هستند. 

کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد: در هر حال هر گاه که صحبت از مسائل تجاری، اقتصادی و بازرگانی دو یا چند کشور به وجود می‌آید، باید شرایط همه طرفین مورد توجه قرار گیرد و با توجه به موضوع تحریم‌های به شدت ناجوانمردانه و ظالمانه شرایط ارتباط گیری اقتصادی سوریه با کشور‌های دیگر بسیار بسیار دشوار است، اما این را هم توجه داشته باشید که امروز بعضی از کشور‌ها برای برقراری ارتباطات سیاسی، در نوبت هستند و حتی برخی از کشور‌های اروپایی با مقامات ارشد دولت سوریه دیدار‌هایی را داشتند.

صدرالحسینی در پایان خاطرنشان کرد: این نکته هم باید مورد توجه بخش خصوصی در جمهوری اسلامی قرار بگیرد که بخش خصوصی سوریه به شدت آماده همکاری با بخش خصوصی و اتاق‌های بازرگانی در ایران هستند تا بتوانند مراودات خودشان را در این رابطه داشته باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب