دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تولید داخلی دارو افزایش می‌یابد؛

برنامه‌ریزی هلدینگ دارویی تأمین‌اجتماعی برای تامین داروهای مورد نیاز

برنامه‌ریزی هلدینگ دارویی تأمین‌اجتماعی برای تامین داروهای مورد نیاز
هلدینگ دارویی تأمین‌اجتماعی ۲۰ تا ۳۰ درصد از صنعت داروی کشور را در اختیار دارد و در این صنعت استراتژیک که مرتبط با سلامت مردم و امنیت کشور است، نقش مهمی برعهده دارد.
کد خبر : 827840

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، در پی دستور رئیس‌جمهور در جلسه نظارت ستادی بر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه نقش‌آفرینی مؤثرتر شرکت‌های دارویی زیرمجموعه این وزارتخانه در تأمین اقلام دارویی مورد نیاز کشور و پیشگیری از بروز کمبودهای احتمالی در این حوزه، مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در جلسه‌ای که با حضور مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین‌اجتماعی (شستا)، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تامین (تیپیکو) و مدیران شرکت‌های تابعه این هلدینگ برگزار شد، افزود: با اشاره به مشکل کمبود نقدینگی در شرکت‌های دارویی، گفت: باید شرایطی فراهم شود که شرکت‌های دارویی تابعه شستا، متناسب با سهمی که در تولید دارو در کشور دارند، از تسهیلات بانکی نیز بتوانند برای توسعه تولید استفاده کنند.

وی افزود: هلدینگ دارویی تأمین‌اجتماعی ۲۰ تا ۳۰ درصد از صنعت داروی کشور را در اختیار دارد و در این صنعت استراتژیک که مرتبط با سلامت مردم و امنیت کشور است، نقش مهمی برعهده دارد.

موسوی گفت: در پی اجرای طرح دارویار، سازمان تأمین‌اجتماعی از همه ظرفیت‌‎های موجود استفاده کرد تا این طرح به عنوان یک طرح ملی با موفقیت اجرایی شود و تلاش کردیم که به تعهدات خود به بهترین نحو عمل کنیم. تیپیکو و بخش دارویی تابعه شستا هم تکالیف خود را در این طرح به شکل کامل اجرا کردند، اما کاستی‌های  برخی دستگاه‌ها موجب شد که شیرینی و حلاوت این طرح برای مردم به شکل کامل احساس نشود.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: تلاش‌ها و اقدامات ارزشمندی که در تیپیکو انجام شده، باعث افزایش انتظارات از این مجموعه شده است و امیدواریم این مجموعه پرافتخار بتواند هرچه بیشتر در حوزه تولید دارو در خدمت مردم فعالیت‌های اثربخش انجام دهد. هفته گذشته ریاست جمهوری در زمینه تولید دارو دستوراتی دادند و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز تأکید کردند که ما تدابیر لازم را برای افزایش تولید و استفاده حداکثری از ظرفیت این مجموعه اتخاذ کنیم. قطعاً برای پیشبرد این برنامه و موفقیت کامل، پیگیری‌ها و حمایت‌های لازم در تمام سطوح وجود دارد و از مدیران شرکت‌ها انتظار داریم که با تلاش مضاعف برای افزایش تولید برنامه‌ریزی کنند.

موسوی گفت: شرکت‌های دارویی تابعه شستا باید درباره برنامه تولید داروهایی که ممکن است در مقاطعی با کمبود مواجه شوند، دقت بیشتری داشته باشند و افزایش ظرفیت تولید این داروها را در اولویت کاری شرکت‌ها قرار دهند و در این زمینه با سازمان غذا و دارو و سایر نهادهای مرتبط نهایت همکاری را داشته باشند.

موسوی ادامه داد: ما مطابق نقشی که سازمان غذا و دارو بر عهده ما قرار داده است به تکالیف خود عمل کرده‌ایم اما در مواقعی شاهد هستیم که از سوی سازمان غذا و دارو، آمارهایی ارائه می‌شود که با آمار ما متفاوت است. در مواردی نیز کاهش تولید دارو ناشی از کاهش واردات و کاهش دریافت مواد مؤثره برخی اقلام دارویی بوده است که گزارش آن را خدمت وزیر ارائه کرده‌ایم.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با اشاره به درگیر بودن همه شرکت‌های دارویی با مشکل نقدینگی، گفت: اطلاعات ارائه شده از سوی نظام بانکی حاکی از این است که ۱۵ هزار میلیارد تومان برای تولید دارو تسهیلات داده‌اند که ۱۰ هزار میلیارد تومان تمدید تسهیلات قبلی و پنج هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید بوده است. باید مشخص شود که شرکت‌های تابعه شستا چه میزان از این تسهیلات استفاده کرده‌اند و جا دارد که با پیگیری بیشتر، متناسب با سهمی که در تولید دارو در کشور دارند، از تسهیلات بانکی نیز استفاده کنند.

موسوی با تأکید بر اینکه از تیپیکو نیز همچون سایر هلدینگ‌های تابعه شستا انتظار سوددهی و تأمین بخشی از نیازهای مالی سازمان تأمین‌اجتماعی وجود دارد، گفت: در کنار انتظار سودآوری، در بینش حاکمیتی نیز تعهد داریم که هر جایی که مردم به این صنعت و تولید دارو نیاز داشته باشند، به وظایف خود عمل کنیم. ما اموال بازنشستگان را نمایندگی می‌کنیم و باید تمام قد تلاش کنیم و برای جبران کسری‌ها اقدام کنیم.

موسوی افزود: در هر حوزه‌ای که وظیفه‌ای بر عهده گرفته‌ایم به اندازه‌ای که می‌دانیم و می‌توانیم باید به تکلیف خود عمل کنیم و از ظرفیت در اختیار به نحو مطلوب استفاده کنیم. در این مجموعه کارهای ارزشمندی در حال انجام است و اگر انتقادی وجود دارد، ناشی از انتظار بالا و ظرفیت بالایی است که نسبت به این مجموعه وجود دارد. ممکن است در جایی اشکالاتی داشته باشیم که باید آنها را رفع کنیم. در جایی که مشکلی وجود دارد در درجه اول باید نواقص و ریشه‌های آن شفاف شود و صورت مسئله را روشن کنیم و در مسیر رفع مشکل حرکت کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب