توصیه «آقا مجتبی» به جوانان در ماه بارش رحمت الهی
حجتالاسلام عارف پیردهقان از منبریهای جوان شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار دین و آیین خبرگزاری آنا درباره اهمیت ماه رجب در سیر و سلوک یک مسلمان اظهار داشت: هر کار مهمی نیاز به یک مقدمه دارد و عادت ما بر این است که در انجام کارهای مهم خودمان را مهیا کنیم. اگر فرض کنید که یک مهمانی مهمی دعوت شده باشیم، بیش از پیش به خودمان میرسیم تا مقدمات این ملاقات مهم را فراهم کنیم. ماه رجب و ماه شعبان یک چنین جایگاهی دارد.
** اعلام فراخوانی مهم در شب اول ماه رجب
وی افزود: اگر ماه مبارک رمضان را یک ماه خصوصی و یک ملاقات با خدا تلقی کنیم، ماه رجب و شعبان حکم همان مقدمه را برای ماه مبارک رمضان دارد. در روایت از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است که فرمودند: وقتی شب اول ماه رجب فرا میرسد، خدای متعال در آسمان هفتم یک ملکی را به نام «داعی» دارد که همه را برای ورود به این ماه دعوت میکند، تقریباً برای مسأله مهمی که فراخوان داده میشود، برای ورود به مهمانی ماه رجب هم خطاب به بندگانش فراخوان اعلام میکند.
** بیایید در ماه رجب همنشین خدا شوید
حجتالاسلام پیردهقان ابراز داشت: در این روایت طولانی، پیامبر (ص) میفرماید: هر کس مشتاق دیدار با خدا است، در این ماه عجله کند. همچنین در حدیث قدسی نیز خداوند میفرماید: در این ماه مهم رجب من همنشین کسی هستم که با من همنشین باشد.
** کار خوب، شغل خوب، جیب پر از پول میخواهی برو پیش خدا!
وی ادامه داد: متأسفانه ما انسانها به خاطر گره خوردن به مسائل مادی سعی میکنیم خودمان را به یک بزرگی وصل کنیم که در کنار او به یک جایگاه اجتماعی برسیم. در حالی که خداوند میفرماید همه امور در دست من است، اگر بنده چیزی در این دنیا میخواهد یا میخواهد به جایگاهی برسد، همه این امور در دست من است. خداوند میفرماید جای اینکه همنشین مادی برای خودت انتخاب کنی که بزرگ شوی، در جوار ما باش، من تو را به همه جا میرسانم.
** چرا در ماه رجب باید استغفار کنیم؟
این مدرس حوزه عملیه مروی با بیان اینکه ماه رجب، ماه مهم و ارزشمندی است به شرط اینکه بنده نیز طالب باشد، اظهار داشت: یکی از اعمالی که در این ماه خیلی به آن توصیه شده و مهمترین عمل هم ذکر شده است، «استغفار» است. این استغفار گفتن در ماه رجب یک مقدمهای برای درک فیوضات ماه مبارک رمضان است.
** تعبیر جالب امام موسی کاظم (ع) درباره ماه رجب
وی گفت: اگر انسان آلودگی و ناپاکی (به خاطر اعمالش) دارد، به واسطه همین استغفارها خودش را پاک میکند تا پاک و پاکیزه وارد ماه مبارک رمضان شود. در روایتی از امام موسی کاظم (ع) از این ماه به عنوان «شهرالله الأصب» نام برده شده است، زیرا یَصبُّ الله فیه الرّحمة على عباده است. از این جهت به این نام خوانده شده است که «اصب» به معنای ریزش شدید است و در این ماه رجب رحمت بیکران الهی بر بندگان فرود میآید.
** توصیه آقا مجتبی به جوانان در ماه بارش رحمت الهی
حجتالاسلام پیردهقان با تأکید بر اینکه در این میدان بندگی ماه رجب همه شرایط مهیا است، خاطرنشان کرد: خدا حاج آقا مجتبی (رضوان الله تعالی علیه) را رحمت کند. ایشان نزدیک ایام ماه رجب که میرسید، به جوانها بسیار بر انجام اعمال این ماه توصیه میکردند و میفرمودند: در این ماه دعا، اعمال و نمازهای فراوانی داریم. سپس با یک حالت اشکی به جوانها میگفتند که حتماً اعمال و ادعیه ماه رجب را جدی بگیرید.
** بیایید آتش جهنم را برای خودمان سرد کنیم!
وی افزود: در بین روزهای ماه رجب روز اول، دوم، سوم، ایام البیض (روز سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم) و سه روز پایانی یعنی ۲۷ و ۲۸ و ۲۹ از تمام ایام ماه رجب فضیلتش بیشتر است. روایت شده است که اگر کسی نمیتواند همه ماه رجب را روزه بگیرد، در این روزهایی که گفته شد، روزه بگیرد. پیغمبر (ص) میفرماید: اگر کسی یک روز از ماه رجب روزه بگیرد، آتش جهنم را بر خودش سرد میکند و باعث بخشیده شدن گناهانش میشود و از آتش جهنم در امان میماند.
این مدرس حوزه عملیه در پایان بیان داشت: درباره اهمیت ماه رجب و روزهداری این ماه پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: روزهداری در این ماه تضمین ادامه زندگی و عاقبت بخیری است؛ بنابراین چه چیز بهتر از اینکه انسان به واسطه روزه خودش را برای عاقبت بخیری تضمین کند.
انتهای پیام/