دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 بهمن 1401 - 13:05
میرکاظمی در صحن مجلس:

منابع لازم بودجه ۱۴۰۲ قابل وصول هستند

منابع لازم بودجه ۱۴۰۲ قابل وصول هستند
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه منابع پیش بینی شده در لایحه بودجه ۱۴۰۲ قابل وصول است، گفت: دولت با مدیریت هزینه ها و پیش بینی منابع قابل وصول، بودجه را مدیریت کند.
کد خبر : 827518

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، سید مسعود میرکاظمی در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس و در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ مجلس، گفت: در بودجه امسال دولت در اجرای تبصره ۱۴ که مربوط به هدفمندی یارانه‌ها بود، کسری داشت، اما در بخش بودجه عمومی کشور و بخصوص در منابع و مصارف شرایط به نحوی است که ۹۵ درصد بودجه اجرایی شده است و کمتر از ۵ درصد مغایرت در اجرای قانون بودجه خواهیم داشت.

وی  کنترل منابع و قابل وصول بودن آن را یکی از سیاست‌های دولت برای تراز بودن بودجه دانست و تاکید کرد: سال گذشته با مدیریت هزینه‌ها توانستیم کسری حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی را مدیریت کنیم و در حالی که دولت سیزدهم در ابتدای فعالیت خود برای پرداخت حقوق کارکنان نیز با مشکل منابع روبرو بود، توانست تا پایان سال حتی برای طرح‌های عمرانی و اشتغال نیز تخصیص بودجه داشته باشد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه مجموع منابع عمومی دولت در لایحه بودجه سال آینده دولت را ۱۹۸۴ هزار میلیارد تومان برآورد کرد که سهم مالیات از این رقم ۷۰۰ هزار میلیارد تومان است.

میرکاظمی تاکید کرد: میزان مالیات پیش بینی شده در بودجه نسبت به تولید ناخالص داخلی کشور عدد قابل توجهی نیست و ظرفیت مالیات گیری کشور به مراتب بیش از این عدد است.

وی خاطر نشان کرد: بنای ما در حوزه مالیات بر این بود که با توسعه مودیان جدید و با استفاده از فناوری‌هایی که در اختیار داریم، درآمد‌های مالیاتی را افزایش دهیم و از این رو عدد ۷۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی قابل تحقق است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه رقم تعیین شده برای درآمد مالیاتی کشور در سال آینده ۳.۷ درصد تولیدناخالص داخلی را در بر می‌گیرد، افزود: این شاخص در سایر کشور‌ها حداقل ۹ درصد تا ۲۵ درصد است.

میرکاظمی یادآور شد: این عدد با در نظر گرفتن سال ۱۳۹۰ به عنوان سال پایه، در حقیقت برابر ۳۶ هزار میلیارد تومان در سال جاری و ۴۴ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ است که با توجه به نرخ تورم عدد قابل توجهی نیست.

وی با تاکید بر اینکه بودجه مالیاتی دولت قابل وصول است، درباره درآمد‌های نفتی نیز توضیح داد: حدود ۶۰۳ هزار میلیارد تومان برای این بخش در نظر گرفته شده است و اگر قیمت نفت کاهش یابد، پیش بینی‌های لازم صورت گرفته و بنابراین این رقم نیز قابل احصا است، گفت: این رقم کمترین مخاطره را دارد و قابل وصول است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه  تاکید کرد: امسال سهام پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به فروش رفت و دو قسط آن در سال آینده وصول می‌شود که برابر ۱۸ هزار میلیارد تومان است.

میرکاظمی با بیان اینکه با توجه به اختیاراتی که در زمینه فروش اموال به دولت داده شده است، می‌توان واگذاری‌ها را مدیریت کرد،افزود:  بنابراین پیش بینی می‌شود که میزان درآمد ناشی از ردیف نیز افزایش یابد.

وی اظهار کرد: سال آینده سهم ۴۰ درصدی صندوق توسعه ملی از درآمد‌های نفتی واریز خواهد شد، گفت: برداشت از این صندوق تنها برای طرح‌های عمرانی و اشتغال هزینه خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد با تنش آبی، توسعه جاده‌های روستایی، راه‌آهن، بیمارستان، دانشگاه و خوابگاه روبرو هستیم،از این رو ۳ هزار همت پروژه نیمه تمام داریم که در تبصره‌ها مشارکت مردم به طور جدی دیده ایم.

میرکاظمی افزود: در قانون برنامه هفتم نیز مشارکت عمومی و خصوصی برای طرح‌های نیمه تمام را به طور جدی لحاظ خواهیم کرد. اگر روش تأمین اعتبار برای پروژه‌ها را تغییر ندهیم و مردم را به میدان نیاوریم، عدم تخصیص منابع به پروژه‌ها تکرار می‌شود و همچنان نگران نیمه تمام ماندن پروژه‌ها خواهیم بود.

وی با بیان اینکه ریشه تورم را شناسایی کردیم،گفت:  بخشی از آن در منابع و مصارف است که آن را مدیریت خواهیم کرد و این امر مانع استقراض خواهد شد که فشار بر مردم کاهش خواهد یافت، زیرا اعتقاد داریم برای اداره دولت نباید به مردم فشار اقتصادی وارد شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه  تاکید کرد: میزان پایه پولی در لایحه بودجه ۱۴۰۲ کاهش پیدا خواهد کرد، با تکالیف و تبصره‌هایی که در سایر عوامل تورم ایجاد کرده‌ایم، بانک مرکزی اضافه برداشت بانک‌ها را مدیریت خواهد کرد که با این کار افزایش پایه پولی کنترل می‌شود همچنین از مجلس می‌خواهیم اجازه دهد مدیریت تبصره‌ها براساس آیین‌نامه تدوین شده از سوی دولت پیش برود تا بتوانیم پایه پولی را مدیریت کنیم.

میرکاظمی با بیان اینکه سال آینده ارز ۴۲۰۰ تومانی نخواهیم داشت، گفت: این ارز باعث افزایش هزینه‌ها بر مردم می‌شد چرا که وزارتخانه‌ها برای جبران کسری بودجه، ارز ۴۲۰۰ تومانی را در بازار به قیمت ۲۷ هزار تومان به فروش می‌رساندند و این باعث تورم می‌شد. این روند باعث افزایش ۴۰۰ هزار میلیاردی پایه پولی می‌شد که سال آینده این عامل افزایش تورم را نخواهیم داشت.

وی گفت: امسال ماهیانه ۱۸۰ میلیارد اوراق منتشر کردیم و ماهیانه ۱۵ هزار میلیارد تومان اوراق تسویه کردیم و ۳۳۰ هزار میلیارد تومان به صندوق‌ها کمک کرده‌ایم که با در نظر گرفتن ۱۸۰ هزار میلیارد تومان کمک به سازمان تأمین اجتماعی، ۳۴۵ هزار میلیارد تومان پرداخت شده در حالی که دولت هیچ نقشی در این موارد نداشته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب