دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سازمان ملل:

حفره لایه اُزون تا ۲۰۶۶ ترمیم می‌شود

حفره لایه اُزون تا ۲۰۶۶ ترمیم می‌شود
براساس آخرین گزارش منتشرشده از سوی سازمان ملل، حفره لایه اُزون مربوط به قسمت بالای قطب جنوب، تا سال ۲۰۶۶ به‌طور کامل ترمیم می‌شود.
کد خبر : 825541

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری‌آنا، براساس آخرین گزارش منتشرشده از سوی سازمان ملل، حفره لایه اُزون مربوط به قسمت بالای قطب جنوب، حدود ۴۳ سال آینده به‌طور کامل ترمیم می‌شود.

طبق گزارش جدید این سازمان، آسیب لایه اُزون سیاره زمین به آرامی، اما به طور قابل توجهی در حال بهبود و ترمیم است. لایه اُزون لایه‌ای‌ست در ارتفاع ۲۰ تا ۳۰ کیلومتری سطح زمین که بسته به شرایط فصلی و آب‌وهوایی ضخامت آن تغییر می‌کند.

«پل نیومن»، رئیس مشترک ارزیابی علمی لایه اُزون تأیید می‌کند که در استراتوسفر فوقانی و در سوراخ اُزون، شاهد بهبود اوضاع هستند؛ براساس گزارشی که روز دوشنبه در همایش انجمن هواشناسی آمریکا در دنور ارائه شد، این پیشرفت کند است. در این گزارش آمده است که میانگین اندازه حفره اُزون در ارتفاع ۳۰ کیلومتری جو زمین تا سال ۲۰۴۰ به سطح قبل از نازک‌شدن سال ۱۹۸۰ بازنمی‌گردد و تا سال ۲۰۴۵ نیز وضعیت قطب شمال به حالت عادی باز نخواهد گشت. همچنین به‌نظر نمی‌رسد که حفره بزرگ لایه اُزون در قطب جنوب نیز تا سال ۲۰۶۶ به‌طور کامل ترمیم شود.

این ارزیابی علمی هر چهار سال یک بار صورت می‌گیرد و درحالی‌که در گزارش ۴ سال پیش روند بهبود آسیب لایه اُوزون امیدوارکننده نبود، گزارش جدید بیانگر آن است که روند ترمیم در حال پیشرفت است.

دانشمندان و حامیان محیط زیست در سراسر جهان مدت‌ها است روی ترمیم حفره اوزون کار می‌کنند و پروتکل‌های مختلفی را برای طبقه‌بندی مواد شیمیایی مطرح کرده‌اند. بررسی‌ها و ارزیابی‌های انجام‌شده نشان می‌دهند که با توافق کشور‌های مختلف برای توقف تولید مواد شیمیایی که روی لایه اُزون تأثیر مخربی می‌گذارند، وضعیت لایه اُزون در مسیر بهبود قرار گرفته است. این مواد شیمیایی نه تنها روی این لایه، بلکه برای سلامت انسان نیز مضر هستند و می‌توانند منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌هایی همچون سرطان، آب مروارید و مشکلات پوستی شوند.

نیومن، دانشمند ارشد زمین‌شناسی در مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا گفت: دو ماده شیمیایی اصلی که اُزون را از بین می‌برند در سطوح پایین‌تری در جو قرار دارند. طبق این گزارش، سطح «کلر» از زمان اوج خود در سال ۱۹۹۳، ۱۱.۵ درصد کاهش یافته و «برم» که در آسیب این لایه نقش پررنگ‌تری و در سطوح پایین‌تری در هوا قرار دارد، از اوج خود در سال ۱۹۹۹، ۱۴.۵ درصد کاهش یافته است.

رئیس مشترک ارزیابی علمی لایه اُزون گفت که رشد سطوح برم و کلر متوقف شده و حتی در حال کاهش است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب