فارغ التحصیلان دانشگاهی بیشترین نرخ بیکاری کشور را به خود اختصاص دادند
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، رویداد نوآوری باز گروه توسعه ملی با عنوان "ملی تک" به همت بانک ملی و گروه توسعه ملی، با هدف شناسایی تیمها و راهکارهای فناورانه برای حل چالشها و مسائل صنایع و شرکتهای تابعه گروه با حضور مدیران ارشد گروه توسعه ملی و شرکتهای زیر مجموعه در سالن جابربنحیان دانشگاه صنعتی شریف آغاز بکار کرد.
در ابتدای این برنامه که به منظور بررسی چالشها و نیازهای صنایع و دریافت کمک از سوی دانشگاه و شرکتهای دانشبنیان به جهت رفع نیازهای صنعت و کمک به پیشرفت کشور برگزار شد، علی ملکی، رئیس مرکز راهبردی و توسعه منابع دانشگاه صنعتی شریف در خصوص تاثیرگذاری برپایی این رویداد گفت: رویداد ملیتک و رویدادهای مشابه میتواند پتانسیل فعالیتی برجسته را در اقدامات دانشگاه و صنعت و همچنین نحوه تعامل این دو مجموعه بوده و نقطه عطفی در برآیند توسعه صنعتی کشور و رشد اقتصاد دانشبنیان باشد. به طور کلی مفهوم همکاری دانشگاه و صنعت با وجود تکرار بسیار کلیشهای شده و علیرغم همه تلاشهای انجام شده و دستاوردهای گسترده، درکی عینی انضمامی که طرفین این معادله نسبت به یکدیگر احساس سودمندی پایدار کنند وجود ندارد. قطعا با وجود همکاری میان صنعت و دانشگاه، این دو مجموعه یکدیگر را شریک راهبردی نمیدانند.
رئیس مرکز راهبردی و توسعه منابع دانشگاه صنعتی شریف با تاکید بر اینکه صنعت و گروههای پیشرو در صنعت هنوز احساس نیاز مبرم به دانشگاه نمیکند گفت: ارتباط میان دانشگاه و صنعت نوعی فعالیت جانبی برای صنعت محسوب میشود و صنایع حسی به این معنا که عدم رجوع به ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی دانشگاه خللی در عملکرد عادی آنها ایجاد کند را ندارند.
ملکی این رویداد و رویدادهای مشابه را بسیار تاثیرگذار دانست و افزود: برگزاری رویدادهایی از این جنس میتواند باب نگاه جدیدی به ارتباط صنعت و دانشگاه باز کند که ارتباط این دو مجموعه را به همکاری راهبردی و یک اتحاد استراتژیک تبدیل کند.
وی افزود: به لحاظ تاریخی سادهترین و البته ارزشمندترین نوع همکاری بین صنعت و دانشگاه از ابتدای تاسیس دانشگاه، تامین نیروی انسانی فنی و متخصص برای صنعت بوده است.
ملکی پانزده سال اخیر را دوران گسترش همزبانی صنعت و دانشگاه و بوجود آمدن زیستبوم نوآوری عنوان کرد و گفت: تمرکز اصلی دانشگاه و صنعت در این دوران حمایت از شرکتهای نوپا با ایدههای بدیع بوده است. برخی از این شرکتهای نوپا دارای ظرفیت مقیاسپذیری بوده و میتوانند سکوهای بزرگی را ایجاد کنند، پلتفرمهایی مانند دیجی کالا، اسنپ و ... محل بروز و ظهور رشد یافته این شرکتها هستند.
** با وجود سرمایه گذاری مناسب جذب کافی نیروی انسانی در صنعت وجود ندارد
ملکی گفت: با وجود سرمایهگذاری مناسب برای تربیت نیروی متخصص انسانی در دانشگاهها هنوز جذب کافی در صنعت وجود ندارد و یکی از بیشترین نرخهای بیکاری مربوط به فارغالتحصیلان دانشگاهی است.
وی اصلیترین مسئله موجود در این زمینه را عدم وجود یک زبان گفتگوی مشترک بین دانشگاه و صنعت بیان کرد و افزود: زبان و بستری که امکان مکالمه منسجم و پایدار صنعت و دانشگاه را فراهم آورد و بتواند این دو مجموعه را نسبت به مسائل و ظرفیتهای یکدیگر آگاه سازد از نیازهای امروز جامعه است.
وی اضافه کرد: به واسطه برگزاری این رویداد یک گروه پیشرو و خوشنام در کشور مانند گروه توسعه ملی به پشتوانه بانک ملی و دانشگاه صنعتی شریف به عنوان دانشگاهی پیشرو که جایگاه آن در ظرفیت فنی و صنعتی مطلوب است دست در دست هم دادهاند تا این مشارکت جدید متولد شود و الگوساز همکاری دیگر گروههای صنعتی و دانشگاههای پیشرو در کشور باشد. امیدواریم نتیجه برگزاری این رویداد ملی، گامی جدید و نقطه عطفی در روند توسعهیابنده و فزاینده همکاریهای بین صنعت و دانشگاه باشد. همچنین با ایجاد همکاری راهبردی و اتحاد استراتژیک، این دو مجموعه دارای هویتی واحد شوند تا حیات، رقابتپذیری، رشد و بالندگی و خلق ارزشهای جدید درکشور ایجاد شد.
در ادامه زرگری، عضو هیئت مدیره شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی و دکتر ماهیار، معاون فناوری اطلاعات بانک ملی به ارائه سخنرانی پرداختند.
گفتنی است در این رویداد سه روزه، بهمنظور شناسایی تیمها و راهکارهای فناورانه جهت حل چالشهای فناورانه شرکتهای تابعه گروه و با تمرکز بر صنایع سیمان، شوینده، مواد شیمایی و صنایع غذایی و همچنین حوزههای ماشینآلات و تجهیزات، تعمیرات و نگهداری و اتوماسیون، برق و انرژِی، آب، پساب و محیط زیست، پنلهای تخصصی از روز سهشنبه ۲۰ دی آغاز و تا روز پنجشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۱ در دانشگاه صنعتی شریف ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/