بومیسازی دانش تشخیص هویت ژنتیکی توسط متخصصان ایرانی
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، بومی سازی دانش تشخیص هویت ژنتیکی توسط محققان ایرانی و شناسایی هویت بیش از ۱۰۰۰ شهید گمنام را میتوان مرهون تحریمها و بی پاسخ ماندن درخواستهای ایران از متخصصین پیشتاز این حوزه در جهان دانست.
تولایی مدیر اسبق مرکز تحقیقات ژنتیک نور در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در این باره میگوید: از سال ۱۳۸۱، هر شهید تفحص شده مورد نمونه برداری قرارگرفته و نمونههای تمام این شهدا در بانک نمونههای ما موجود میباشد. گام نخست در شناسایی شهدا، نمونه برداری و خالص سازی DNA است، مرحلهای که با تلاش متخصصان ژنتیک و زیست فناوری در کشور دانش آن سالهای گذشته بومی شده است.
وی در ادامه افزود: در ادامه این فرآیند DNA جداسازی شده، چند مرحله کنترل کیفی را پشت سر میگذارد تا به غلظت و مقدار کافی جهت مطالعات ژنتیکی رسیده باشد. سپس ساختار ژنتیکی منحصر به فردی برای هر نمونه بدست میآید که این ساختار ۵۰ درصد مشابه ژنوم پدری فرد و ۵۰ درصد مشابه ژنوم مادری او میباشد. در پایان، نمونه بدست آمده از پیکر شهدا با بانک اطلاعاتی DNA خانواده شهدا که در سالهای گذشته تهیه شده، تطبیق داده میشود و با استفاده از نرم افزارهای پیشرفته تطبیق هویت انجام میشود. این دستاورد که با هدف شناسایی شهدای گمنام و با تلاش نخبگان داخلی سازی شده، در سالهای گذشته منجر به شناسایی بیش از ۱۰۰۰ گمنام شده است.
انتهای پیام/