طراحی و ساخت دستگاه آنالیز اسپرم با نتایج دقیق و تکرارپذیر
پیام حیدری در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در رودهن با اعلام ساخت دستگاه آنالیز اسپرم از سوی یک شرکت دانشبنیان مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن اظهار کرد: این دستگاه، دستگاه اتوماتیک تحلیل اسپرم بوده که براساس استاندارد سازمان بهداشت جهانی (WHO) طراحی و تولید شده است.
وی اضافه کرد: این نرمافزار امکان تأمین نتایج مورد نیاز کلینیکال برای امور درمانی ناباروری و بیماریهای مرتبط با دستگاه تولید مثل انسانی را فراهم میکند، در عین حال میتواند جزئیات مرتبط با حرکت و ظاهر اسپرمها به منظور امور تحقیقاتی را نیز در اختیار محققان قرار دهد.
مدیرعامل شرکت سامان آفرین تریتا افزود: دستگاه آنالیز اسپرم همراه با دستورالعملهای استاندارد مرتبط موجب ایجاد نتایج دقیق، صحیح و تکرارپذیر شده و قضاوتهای شخصی کاربران را که به تحلیل اسپرم میپردازند از بین میبرد.
حیدری یادآور شد: از سوی دیگر نتایج تحلیلها بهراحتی میتواند به صورت خودکار به سیستمهای مدیریت فناوری اطلاعات مراکز آزمایشگاهی و درمانی متصل شده و کاربر را از واردکردن اطلاعات بین پایگاههای داده مختلف بینیاز کند.
وی عنوان کرد: حداقل سختافزارهای پایه مورد نیاز برای این سیستم شامل یک میکروسکوپ نوری، دوربین دیجیتال و کامپیوتر برای نصب نرمافزار است.
فعال حوزه فناوری تبیین کرد: قابلیت کالیبراسیون و سازگاری (Adaptability) سیستم آنالیز اسپرم ارائه شده این امکان را مهیا میکند که بدون نیاز به تهیه امکانات سختافزاری ویژه، طیف وسیعی از این تجهیزات که در آزمایشگاههای تشخیص طبی موجود هستند برای راهاندازی مجموعه مورد استفاده قرار گیرند.
**مزایای نرمافزار سیستم آنالیز اسپرم
حیدری تأکید کرد: به این ترتیب میتوان بهصورت کارآمد و مقرون به صرفه برای هر آزمایشگاه مجموعه آنالیز اسپرم شرکت را راهاندازی کرد و سختافزارهای مورد استفاده برای سیستم را بدون تغییر برای تحلیلهای دیگر مورد نیاز آزمایشگاه نیز استفاده کرد و استفاده اختصاصی از آنها برای انجام آنالیز اسپرم بهوجود نخواهد آمد.
وی توضیح داد: نرمافزار سیستم آنالیز اسپرم قادر است تحلیلهای Morphology ،Concentration ،Motility،Vitality ،Acrosome
Reaction، DNA، Fragmentation را انجام دهد. این تحلیلها میتوانند (Real-time) در حین اتصال به دوربین و میکروسکوپ یا با تصاویر قبلاً ثبت شده (Capture filed) انجام شوند.
فعال حوزه فناوری بیان کرد: خواص ماکرسکوپیک و میکرسکوپیک نمونه و مشخصات بیمار نیز قابل ثبت در سیستم بوده که به دو صورت دستی یا با ارتباط با سیستمهای مدیریت فناوری اطلاعات آزمایشگاه و بهصورت خودکار از کامپیوترهای بخش پذیرش انجامپذیر است.
حیدری تأکید کرد: تأییدکننده نتایج را براساس پایگاه داده نرمافزار قابلیت جستجو، مرتبسازی بیماران، پزشک معالج و زمان مراجعه مهیا میکند و رسم تاریخچه تغییرات پارامترهای مختلف تحلیل اسپرم بیمار در طول مراجعه در کنار موارد فوق امکان نصب و راهاندازی سیستم در چند مجموعه و ارتباط آنها با یک پایگاه داده برای آزمایشگاههای با تعداد نمونه بالا مهیاست.
وی توضیح داد: به این ترتیب نیاز به انتقال اطلاعات بهصورت دستی از هر بخش به یک پایگاه داده مرتفع شده و همزمان و اتوماتیکمار اطلاعات از مجموعههای مختلف در یک پایگاه داده منسجم تجمیع شده و در تمام سیستمها قابل مشاهده است.
انتهای پیام/