دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محققان:

رژیمی که از مرگ ده‌ها هزار مادر باردار جلوگیری می‌کند

رژیمی که از مرگ ده‌ها هزار مادر باردار جلوگیری می‌کند
نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد پیروی از یک نوع رژیم خطر ابتلا به شرایط مرگبار بارداری را کاهش می‌دهد.
کد خبر : 822116

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای خطر ابتلا به شرایط مرگبار بارداری را کاهش می‌دهد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای بیشتر برپایه استفاده از مواد غذایی گیاهی و منابع پروتئینی دریایی استوار است و در مطالعات متعددی اثربخشی مثبت آن بر سلامت سیستم قلبی عروقی و به ویژه در افراد با سابقه حمله قلبی نشان داده شده است. اکنون در یک مطالعه علمی مشخص شده زنانی که از رژیم غذایی مدیترانه‌ای یا از اجزای آن استفاده می‌کنند، کمتر از بقیه به اکلامپسی و پره اکلامپسی دچار خواهند شد.

یکی از عوارض رایج در زنان باردار پره اکلامپسی است و اغلب زنانی که پیش از شروع بارداری فشار خون در محدوده نرمال داشتند، پس از هفته ۲۰ بارداری این مسمومیت را تجربه می‌کنند. این وضعیت معمولاً همراه با علائمی همچون فشار خون بحرانی و بالا و افزایش پروتئین در ادرار شناسایی می‌شود. زمانی که این علائم بروز می‌کنند به این معناست که پروتئینوری رخ داده و کلیه و دیگر اندام‌ها در حال آسیب دیدن هستند.

داده‌های موجود بیانگر آن است، خطر ابتلا به پره اکلامپسی با پیروی از این رژیم غذایی بیش از ۲۵ درصد کاهش می‌یابد. این عارضه از هر ۱۴ زن باردار یک نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای به طور گسترده توسط پزشکان و متخصصان تغذیه به دلیل توانایی آن در جلوگیری از مشکلات قلبی و مغزی، همراه با افزایش سلامت کلی افراد مورد تحسین قرار گرفته است.


این مطالعه که روز پنجشنبه در مجله JAMA Open منتشر شد شامل داده‌های ۷ هزار ۷۹۸ زن بود. بلو، کارشناس ارشد این تحقیقات از دانشگاه لس‌آنجلس گفت: ما اجزای منفرد رژیم مدیترانه‌ای را بررسی کردیم و دریافتیم که مصرف بیشتر سبزیجات، حبوبات و ماهی با کاهش خطر پیامد‌های نامطلوب بارداری مرتبط است.

بررسی‌ها هم چنین نشان داده، خطر دیابت بارداری با پیروی از این رژیم بیش از ۳۷ درصد کاهش می‌یابد.

پروفسور کریستین آلبرت، رئیس دپارتمان قلب و عروق لس‌انجلس گفت، «این رژیم یک «رویکرد مهم سبک زندگی» برای پیشگیری از پیامد‌های نامطلوب بارداری است. این امر به ویژه در زنان باردار بالای ۳۵ سال می‌تواند ارزشمند باشد و یافته‌ها به شواهد فزاینده‌ای اضافه می‌شود که نشان داده رژیم غذایی مدیترانه‌ای ممکن است نقش مهمی در حفظ سلامت زنان در طول عمر، از جمله در دوران بارداری داشته باشد».

کارشناس ارشد این تیم تحقیقاتی می‌گوید مطالعات طولانی مدت برای ارزیابی اینکه آیا ترویج یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای در زمان لقاح و در طول بارداری می‌تواند از عوارض بارداری جلوگیری کند و خطرات قلبی عروقی آینده را کاهش دهد، مورد نیاز است.

پره اکلامپسی تا هشت درصد از زنان باردار را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد و داده‌های منتشر شده از سوی نهاد‌های رسمی بیانگر آن است که این عارضه عامل ۱۵ درصد از زایمان‌های زودرس در ایالات متحده است.


پره اکلامپسی سالانه موجب مرگ حدود ۷۶ هزار مادر و ۵۰۰ هزار نوزاد در سراسر جهان می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب