دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 ارديبهشت 1395 - 12:40
رئیس‌جمهوری در مراسم افتتاحیه بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران:

اهداف برجام با کتاب و فرهنگ محقق می‌شود/ نباید کتاب‌های منتقدان را در پیچ و تاب‌های ممیزی گرفتار کرد

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری در مراسم افتتاحیه بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که صبح امروز در شهر آفتاب برگزار شد، ضمن تاکید بر اهمیت حوزه فرهنگ و کتاب گفت: فضای برجام با کتاب و فرهنگ و تعمق به مقصد می‌رسد.
کد خبر : 82202

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب تهران ضمن ابراز خوشحالی از اینکه این نمایشگاه سرانجام بعد از 29 سال سرمنزلی نهایی پیدا کرد، گفت: از شهردار و مسئولان و دست‌اندرکاران که این بنای زیبا را برای برگزاری نمایشگاه به وجود آورده‌اند، آن هم در مجاورت حرم مطهر امام‌خمینی‌(ره) تشکر می‌کنم.


وی افزود: ما وارد صحنه و صفحه جدیدی شده‌ایم. چه بخواهیم و چه نخواهیم زندگی بعد از برجام با قبل از برجام متفاوت است، آنچنان‌که ملت ما در یک واقعه مهم تاریخی و بعد از مذاکرات پیچیده با قدرت‌های جهانی به موفقیتی دست یافتند که به نفع هر دو طرف بوده است و پیرو این اتفاق امروز شرکت‌ها و مقامات خارجی با اتکا به اعتبار جهانی ایران سمت کشور ما سرازیر شدند.


روحانی خاطرنشان کرد: ملت بزرگ ایران که این موفقیت را به ثمر رسانده قطعا در ادامه مسیر نیز کار خود را با قدرت ادامه خواهد داد. دنیای امروز به جمهوری اسلامی ایران اطمینان دارد و آنچه مهم است در این میان ایجاد اعتماد بین دولت و مردم است، زیرا اعتماد یک سرمایه داخلی و بین‌المللی است.


وی گفت: اینکه امروز رؤسای جمهور کشورهای مختلف به ایران می‌آیند و قراردادهای بلندمدت با بازپرداخت‌های 10 تا 15 ساله می‌بندند نشان از اعتبار ایران دارد، زیرا ما ایرانیان هروقت وعده‌ای می‌دهیم روی وعده خود می‌ایستیم.


رئیس‌جمهوری ایران با اشاره به جنگ تحمیلی و 8 سال دفاع مقدس گفت: امام‌خمینی‌(ره) بعد از آتش‌بس فرمودند: صلح ما صلح واقعی است. ما حتی اگر به دشمن‌مان هم قول بدهیم، به قول‌مان وفا می‌کنیم. ایشان فرمودند اگر شمشیر قاتل جدم امیرالمومنین‌(ع) نیز نزد من به امانت بود، این امانت را به صاحبش باز می‌گرداندم.


روحانی ضمن بیان این مطلب که فضای جدید به وجود آمده نیاز به زیرساخت‌های مناسب برای برقراری تعامل با جهانیان دارد، اظهار داشت: ما به این نمایشگاه بین‌المللی نیاز داریم تا محصولات خود و دیگران را عرضه کنیم و نمایشگاه کتاب مکان تعامل بین نویسندگان و محققان است که با هم تبادل فرهنگی و فکری دارند. اینکه طی 10 روز نمایشگاه حدود 3 میلیون بازدیدکننده که نیمی از آنها شهرستانی هستند از این نمایشگاه دیدن می‌کنند، اتفاق بسیار مهمی است.


وی با تاکید بر اهمیت نقش فرهنگ و دانش در راستای پیشرفت و توسعه کشور گفت: امروز در جهان شهرهایی هستند که معروفیت آنها به مراکز علمی آنها و یا دانشگاه‌های آنهاست. نمایش فیلم‌های مختلف، روی صحنه آمدن تئاتر، موسیقی، نقاشی و عکاسی همه و همه می‌تواند یک شهر را به فرهنگ مشهور کند.


روحانی ادامه داد: ما فکر می‌کنیم اقتصاد فقط در صنعت نیست، فقط در کشاورزی نیست، فقط در خدمات بانکی و بیمه نیست. فرهنگ و صنایع مربوط به آن نیز دارای یک بازار خلاق است و می‌تواند یک بازار مهم برای کشور ما تلقی شود.


وی با اشاره به سابقه کتابت در ایران و وجود مشاغل مرتبط نظیر کتابت، صنعت کاغذسازی و جلدسازی گفت: ما باید به بخش اقتصاد فرهنگ توجه کنیم، برخلاف آنکه این تصور وجود داشته که فرهنگ یک پیرمرد ناتوان است و دستش به سمت اقتصاد دراز می‌شود در حالی‌که فرهنگ می‌تواند خودش تولید و درآمد داشته باشد.


رئیس‌جمهور با اشاره به جایگاه فرهنگی ایران در جهان و ضمن اشاره به سفر خود به کشور پاکستان گفت: در سفر پاکستان رئیس‌جمهوری این کشور به من می‌گفت که ما همه در مدارس خود کتاب‌های گلستان و بوستان را می‌خواندیم. بعد از قرن‌ها ملت‌هایی در جهان هستند که ایران را در سایه شعرا و نویسندگان و دانشمندان بزرگ ما می‌شناختند. از کتاب و فرهنگ به عنوان قدرت نرم ما و ملت ما در عرصه‌های جهانی به شمار می‌آید.


وی ضمن بیان این جمله که کتاب به ما آرامش می‌دهد و آرامش به ما آسایش، اظهار داشت: کتاب آرام‌کننده دل‌هاست و ملتی که با کتاب انس دارد قدرت تحلیلش بالاتر است و می‌تواند مسائل را با تعمیق بیشتری درک کند و قدرت ما را در عرصه‌های جهانی بالاتر ببرد.


وی ادامه داد: قدرت یک ملت به نوشتن و خواندن است و فعالان این حوزه از ما پول نمی‌خواهند، بلکه امنیت و آزادی می‌خواهند.


رئیس‌جمهوری با اشاره به بیانات اخیر مقام‌ معظم رهبری که گفته بودند آنکه نقد می‌کند را نباید با مشت در سینه راند، گفت: نقاد را دستگیر نمی‌کنند، البته اگر نقد دلسوزانه داشته باشد و نباید کتاب‌هایش را در پیچ و تاب‌های ممیزی گرفتار کرد. من بارها به وزیر ارشاد گفته‌ام که باید امور را به صاحبنظران سپرد. مثلا انجمن ناشران یا انجمن نویسندگان، زیرا آنها به خاطر حفظ آبروی خود هم که شده در انجام امور دقت می‌کنند، ولی وقتی امری مانند ممیزی را به یک کارمند یا یک دانشجو سپرده می‌شود (در دوره‌های قبلی) در مسیر درستی پیش نمی‌رود.


وی گفت: همین نمایشگاه کتاب را بخش‌های خصوصی و تشکل‌ها بهتر برگزار می‌کنند. دولت تنها ناظر و سیاستگذار است و نباید در امور تشکل‌ها دخالت کند.


روحانی با تاکید بر جایگاه قلم و کتاب گفت: کتاب باید تجلی فکر نویسنده باشد وگرنه اگر قرار باشد وقتی نویسندگان قلم به دست می‌گیرند به نظارت‌های مختلفی فکر کنند در کار خود موفق نخواهند بود.


وی افزود: ما امروز باید به ناشران و مولفان کمک کنیم. فضای برجام با کتاب و فرهنگ و تعمق به مقصد می‌رسد و دنیای سیاست و اقتصاد تنها هدف ما از برجام نیست.


وی یادآور شد: کتاب نور است و ما را از تاریکی‌ها نجات می‌دهد و هرچه به سمت آن برویم به نفع ما و نسل آینده خواهد بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب