از ارتقای دانشگاه در زیستبوم و فناوری تا تقویت صنعت با پژوهش
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از سمنان، مهدی منصوری در نخستین رویداد علمی استانی عصر امید که با حضور شماری از مسئولان استانی و فرهیختگان عرصه علم و پژوهش در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به همت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سندی بهعنوان سند تحول و تعالی با چشمانداز پنج ساله تدوین کرده که سند راهبردی و نقشه راه دانشگاه آزاد اسلامی است.
وی با اشاره به نکات مندرج در این سند، افزود: ارتقای پاسخگویی و قابلیت حل مسئله مبتنی بر نیازهای آزمایشی، توسعه پژوهشهای تقاضامحور و توجه به پژوهشهایی که براساس نیاز جامعه ترسیم شده از مواردی است که درراستای عملیاتی کردن اهداف سند مورد توجه دانشگاه است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان با اشاره به تلاشهای دانشگاه آزاد اسلامی سمنان برای ارتقای فعالیتهای علمی خود، تشریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در تلاش است ارتباط خود را با همه دانشگاهها و مراکز علمی داخلی، خارجی و بینالمللی گسترش دهد.
منصوری با بیان اینکه ارتقای جایگاه دانشگاه آزاد در عرصه زیست بوم و فناوری از دیگر رویکردهای این مرکز علمی است، تبیین کرد: مجموع اهداف عالیه و مورد تأکید سند تحول با همافزایی دغدغهمندان این عرصه محقق خواهد شد.
وی با اشاره به ورود دانشگاه آزاد اسلامی به پنجمین دهه فعالیت خود، اظهار کرد: در اردیبهشت سالجاری دانشگاه آزاد وارد دهه پنجم فعالیت خود خواهد شد و در فصل جدید مصممتر از گذشته تلاش خواهد کرد تا در عرصههای مختلف مثمرثمر باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان بیان کرد: امروز دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یک شبکه علمی، فرهنگی، تربیتی با گستره جغرافیایی وسیع در داخل و شعبههای فعال در خارج از کشور تلاش دارد به تناسب پاسخگویی به نیاز جامعه حرکت کند.
منصوری با اشاره به افتخارآفرینی فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان در عرصههای مختلف کشور، اظهار کرد: امروز ۷ میلیون نفر از دامن دانشگاه آزاد اسلامی فارغالتحصیل شدند و در عرصههای مختلف فعالیت دارند؛ همچنین دانشگاه آزاد اسلامی ۲۹ هزار کارمند، ۲۱ هزار اعضای هیئت علمی و بیش از یکمیلیون دانشجو دارد.
**رویکرد آموزش و پرورش نسبت به پژوهش تقویت شده است
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان هم با اشاره به اهمیت مسئله پژوهش، از پژوهش بهعنوان نسخه امیدبخش یاد کرد و گفت: اگر جامعه دانشبنیانی شود بسیاری از مسائل ناخودآگاه حلشدنی است.
عادل خالقی ثمرین گفت: با توجه به نامگذاری شعار سال، رویکرد آموزش و پرورش نسبت به امر پژوهش تقویت شده و تلاشها در این راستاست که در سنوات آینده به امر پژوهش توجه ویژه شود.
وی افزود: برای حل مسئله با تکیه بر پژوهش تلاش زیادی شده و آموزش و پرورش تلاش خود را به کار گرفته تا در این زمینه پیشرو باشد و در این راستا تفاهمنامههای خوبی با مراکز علمی منعقد شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به تقويت گفتمان پژوهشی بین معلمان، گفت: امروز پژوهش بین معلمان تقویت شده، اما باید برای ترغیب دانشآموزان به پژوهش و تقویت روحیه آنان تلاش کرد و به سمت مهارتآموزی سوق داد تا منجر به اشتغالزایی و کارافرینی شود.
خالقی خاطرنشان کرد: امسال در بخش پژوهش ۸۱۱ اثر در بین معلمان داشتیم که ۱۰۰ اثر منتخب، ۹ اثر موفق به کسب رتبه استانی و یک اثر رتبه کشوری را کسب کرد.
رئیس شورای تخصصی پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان هم با اشاره به تقويت نگاه دانشگاه به امر پژوهش، بیان کرد: امروز نگاه دانشگاه به مسئله پژوهش تکبُعدی نیست و به پژوهش بهعنوان یک فرآیند ادامهدار و سیال توجه میشود.
محمدکریم سهرابی با توجه به نقشه راه ترسیم شده و فعالیت دانشگاه با رویکرد حل مسئله، اظهار کرد: با توجه به اهمیت این مسئله، مهمترین رسالت، تقویت صنعت با استفاده از بروندادههای حاصل از پژوهش است، از این رو دانشگاه تلاش کرد در این بخش متفاوتتر از همیشه ظاهر شود و در بخش تئوری و محصول افتخارات کمنظیری کسب کرده است.
در جریان برگزاری نخستین رویداد عصر امید استانی و همزمان با نکوداشت هفته پژوهش و فناوری، از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان و پژوهشگران منتخب فرهنگی تجلیل شد.
رونمایی از پوستر جشنواره مشترک(مسابقات دست سازههای کویر، رونمایی از سامانه مدیریت امور پژوهشی فرهنگیان، پخش کلیپ عصر امید، بخشهایی از برنامههای اجرا شده در جریان نخستین رویداد عصر امید استانی در سمنان بوده است.
رویداد عصر امید با مشارکت و هم افزایی دانشگاه آزاد اسلامی، ادارهکل آموزش و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی سمنان برگزار شد.
انتهای پیام/