قاچاق آرد ماحصل تفاوت قیمت نانوایی و صنعت است
علیرضا عباسی در گفتگو با خبرنگارگروه سیاست خبرگزاری آنا در ارزیابی خود پیرو موضوع قاچاق آرد در کشور، بیان کرد: ما سالانه حدود ۱۰ میلیون تُن نیاز به آرد نانواییها داریم و حدود ۲ میلیون تُن هم باید به صنف و صنعت اختصاص دهیم که در مجموع ۱۲ میلیون تُن مجموع نیاز کشور است.
وی تأکید کرد: اینکه نیازمندیهایی که در این بخش اعلام میشود، چقدر واقعی و غیرواقعی است، نیاز به راستیآزمایی دارد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تأکید کرد: بعد از مردمیسازی یارانهها قرار بود که یارانه گندم هم برداشته شود، اما برای اینکه قیمت نان افزایش نیابد، به اصطلاح دولت قیمت آرد را آزاد کرد تا مابهالتفاوت آن به ازای هر تراکنشی که انجام میشود، به کارتخوانها تخصیص یابد.
عباسی با بیان اینکه براساس آمارها، ۲۰ الی ۲۵ درصد، حدود ۱۲.۵ میلیون تُن گندم، میزان هدررفت آرد است،گفت: به واقع آردی که به صنف و صنعت اختصاص مییابد، یک قیمت و آردی که به نانواییها داده میشود، قیمت دیگری دارد.
وی افزود: همچنین در حال حاضر آرد صنف و صنعت کیلویی ۱۲ هزار تومان شده، اما برای نانواییها همان قیمت ۷ هزار تومان است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تأکید کرد: بنابراین بین این دو قیمت اعلامی فسادی رخ میدهد و در نهایت آرد نانواییها به سمت صنف و صنعت سوق مییابد و به واقع قاچاق آرد در کشور به این نحو صورت میگیرد و اینطور نیست که آرد به خارج از کشور قاچاق شود، بنابراین مابهالتفاوت قیمت آرد نانوایی و صنف و صنعت، به قاچاق آرد دامن زده است.
عباسی تاکید کرد: البته با وجود کارتخوانهای مخصوص در نانواییها و سیستمی که وجود دارد، سخنگوی دولت اعلام کرده که ما به اندازه ۲۵ میلیون نفرصرفهجویی در مصرف آرد و نان داشتهایم.
وی افزود: با این حال اگر این اقدامات به درستی انجام شود، ما به راحتی میتوانیم با همین تولید فعلی از نظر گندم خودکفا شده و نیاز به واردات نداشته باشیم.
این نمانیده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید جلوی هدررفت آرد را تحت هر شرایطی بگیریم، تأکید کرد: طبق برخی آمارها، نانواییهای برخی از استانها تراکنشهای غیرعادی داشتهاند، یعنی ۹۹ درصد مردم تراکنش انجام داده و نان خریدهاند، اما یک درصد این تراکنشها غیرعادی بوده است، به طوری که تراکنش در نانوایی بالای ده میلیون تومان بوده که این نشان از آن دارد که نانوایی آرد را جابهجا میکند و این تراکنش به ازای خرید نان نیست. مسئولین باید در مراحل بعدی حتما باید جلوی این تخلفات را بگیرند.
عباسی تصریح کرد: همچنین در برخی از نانواییها اوضاع و شرایط به این نحو نیست و ۹۹ درصد تخلف وجود دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: صنف و صنعت باید محصول خود را با آرد آزاد تولید کنند، در حال حاضر سود صادرات ماکارونی و شیرینی به مردم نمیرسد، این در حالی است که ما تقریبا به ۳۰ الی ۴۰ کشور دنیا ماکارونی و شیرینی صادر میکنیم و باید حواسمان به این مسئله باشد.
انتهای پیام/