دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آذر 1401 - 07:30
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

احتمال وجود آثار تاریخی در جزیره هندورابی قوت گرفت

احتمال وجود آثار تاریخی در جزیره هندورابی قوت گرفت
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی اظهار داشت: در جزیره هندورابی تعداد زیادی قبر وجود دارد که متعلق به بومیان آن منطقه نیست و در حال بررسی دلایل هستیم.
کد خبر : 820453

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، جزیره هِندُرابی یا هندورابی یکی از جزایر ایرانی خلیج‌فارس و از توابع بخش کیش شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان محسوب می‌شود.

هندورابی یکی از جزایر بکر خلیج فارس است که تا جزیره کیش ۲۸ کیلومتر فاصله دارد.

در بهمن‌ماه ۱۳۸۹ در قالب قانون الحاق جزایر، هندورابی به محدوده منطقه آزاد کیش از سوی رئیس‌جمهور ابلاغ شد.

شاید عامه هموطنان کمتر از جزیره هندورابی شنیده باشند و نام آن به گوش آشنا نباشد، اما این جزیره به دلیل فاصله اندکش از کیش همیشه یکی از مناطق پرچالش برای بهره برداری گردشگری بوده است.

موضوعات محیط زیستی و حفظ منابع طبیعی برای نسل‌های آینده یکی از دلایلی بوده که فعالان محیط زیست برای ایستادن مقابل گردشگرپذیر شدن این جزیره بیان کرده اند، اما مدتی است که وزارت میراث فرهنگی به بررسی ابعاد میراثی آن هم ورود کرده تا عیار تاریخی این جزیره بکر بیشتر سنجیده شود. 

مصیب امیری رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار آنا با بیان اینکه تا به حال بررسی باستان شناسانه ویژه‌ای در این جزیره انجام نشده است، به امضای یک تفاهم نامه با منطقه آزاد کیش اشاره کرد و گفت: قرار است پژوهشگاه میراث فرهنگی در جزیره هندورابی با هزینه خودش به باستان شناسی در محدوده ۲۱ کیلومتری جزیره بپردازد.

وی با تاکید بر اینکه این بررسی‌ها برای نخستین‌بار صورت می‌گیرد، اذعان داشت: حتما در جزیره هندورابی آثار تاریخی وجود دارد.

امیری وجود یک بندرگاه همچون جزیره کیش در این جزیره متروکه را دلیلی بر ادعا‌های موجود دانست و گفت: ساکنین فعلی هندورابی حدود ۱۲۰ نفر هستند که ۲۵ خانوار را تشکیل می‌دهند، اما وجود بندرگاه در این جزیره کم سکنه نشانه آن است که حداقل به عنوان یک بندرگاه از آن استفاده می‌شده و قطعا آثاری هم در آن وجود دارد.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی با تاکید بر اینکه این آثار می‌تواند موقت و یا مربوط به چند دوره باشد، اظهار داشت: در یک نگاه اجمالی در هندورابی تعداد زیادی قبر داریم که برای بومیان آن منطقه نیستند و در حال بررسی دلایل هستیم.

وی افزود: آثار پراکنده موجود در این جزیره مثل شهر حریره است.

امیری یادآور شد: احتمالا کاوش‌ها از دوهفته دیگر شروع می‌شود و محدوده ۲۰ کیلومتری جزیره به همین منظور پیمایش خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب