ارائه دستاوردهای فناورانه دانشگاه آزاد برای توسعه تولید داخلی؛ از محصولات جوانسازی پوست تا صرفهجویی ارزی
به گزارش خبرنگار آموزش و پژوهش خبرگزاری آنا، نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار از تاریخ ۱۹ آذر در نمایشگاه بینالمللی تهران برای عموم مردم در حال برگزاری است و امروز سه شنبه ۲۲ آذر به پایان میرسد.
دانشگاه آزاد اسلامی با ۳۶ غرفه در بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار حضور دارد و مجموعاً ۳۰۰ محصول دانش بنیان در حوزههای فناوری، کشاورزی، فنی و مهندسی، نانو، شیمی، رباتیک و... ارائه کرده است.
غرفههای دانشگاه آزاد اسلامی که در سالن شماره ۵ نمایشگاه بینالملل مستقر هستند، از استانهای دانشگاه آزاد اسلامی، ۲ واحد جامع، معاونت آموزشهای عمومی و مهارتی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد الکترونیکی، پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه و صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شده است.
** تولید آجری نسوز برای جلوگیری از آتش سوزی خانههای جنوب کشور
یکی از دستاوردهای فناوری دانشگاه آزاد اسلامی محصولی با عنوان «طرح ملی گیاهان دارویی» است که غلامرضا نادری عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد استان مرکزی درباره کارایی آن به آنا گفت: محصولات متنوعی در این زمینه تولید کرده ایم، اولین محصول آجری نسوز از برگ و ضایعات نخل خرما به صورت نیمه صنعتی و ارگانیک است که به صورت تحقیق مشترک با دانشگاه زابل تولید کرده ایم.
وی افزود: این آجر یک پنجم وزن آجر معمولی با استحکام بسیار زیاد است و استفاده از آن در جنوب کشور میتواند معضل برگ نخل و آتش سوزی را حل کند.
دمنوشها و ادویه جات گیاهی، عسلهای غنی شده، پماهای گیاهی، کپسولهای گیاهی تقویت قوای جسمی و جنسی، روغنهای ضد موخوره، پودر بوگیر پوتین سربازی و خوشبوکنندههای طبیعی به صورت ارگانیک و طبیعی از دیگر محصولات تولیدی ما هستند.
نادری تصریح کرد: دستگاه برداشت گل اندامهای هوایی در مزارع هزینه کارگری را تا ۷۰ درصد کاهش میدهد، حتی ۵ هزار هکتار زمین در دانشگاه آزاد کشور داریم و سه چهارم آن به صورت دیم است که میتوانیم گیاهان را به این شیوه کشت کنیم؛ بنابراین برای تحقق این عوامل نیازمند حمایتهای مالی هستیم و برگزاری نمایشگاهها عاملی موثر است، اما پس از پایان آن تا یک سال دیگر که مجدد نمایشگاه برگزار شود به فراموشی سپرده میشویم؛ به همت قائم مقام تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی قرار شد تا تمام محصولاتی که قابلیت تجاری سازی دارند را جمع آوری کنیم و با بخش خصوصی سرمایه گذاریهایی صورت گیرد.
وی گفت: هزینههای زیادی را صرف این محصولات میکنیم و انتظار داریم که از میان آنها محصولات خاص انتخاب شوند؛ چرا که آنها قابلیت تجاری سازی دارند و باید مشخص شود که سرمایه گذار چه کسی است و در این زمینه مسئولان زیادی وعدههایی داده اند، اما باید ببینیم که عمل از سوی کیست.
** فناوری جدید در زمینه گیاهان دارویی برای جلوگیری از مشکلات پوستی
شاهرخ خانی مخترع محصولات گیاهی دارویی استان هرمزگان گفت: ۳۸ دستاورد را ثبت اختراع کردیم و محصولاتی مانند کرم ضد لک و صابون گیاهای دریایی به همراه سرکه چوب تجاری سازی شده و گواهی ثبت اختراع و گواهی استاندارد را دریافت کرده ایم و این محصول به منظور جلوگیری از آسیب رسانی به پوست در بازار از بازخورد بسیار خوبی در حوزه سلامت پوست، جلوگیری از جوش، لک و بیماریهای پوست برخوردار بوده است و در حاضر در سرای نوآوری خلیح فارس و دریای عمان در مرکز رشد بندرعباس حضور داریم.
مخترع محصولات گیاهی دارویی استان هرمزگان بیان کرد: عمده مشکلات ما مربوط به بازار فروش است و با توجه به اینکه در سطح کشور مسئله بازاریابی و گرانی مطرح است؛ بنابراین آنطور که باید و شاید نمیتوانیم محصولات خود را معرفی کنیم و با توجه به اینکه تمام مجوزها را دریافت کرده ایم انتظار داریم که کارگاهی در حیطه بازاریابی تشکیل شود تا سرمایه گذاری برای آن صورت گیرد و بتوانیم برای درآمد زایی بیشتر از طریق رسانههای رادیو، تلویزیون و ... اقدام کنیم.
** ایجاد اشتغال برای تمام نیروهای کشور به کمک محصول انحصاری ایرانی
سید مرتضی حسینی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان زیر مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی گفت: محصولی با اعضای هیئت علمی دانشگاهها که در زمینههای نفت، گاز، پتروشیمی و فولاد تخصص دارند با عنوان «عایقهای ضد حریق» تولید کرده ایم. شرکت هیتلی بهترین عایقهای ضد حریق را تولید میکند و در شرکتمان عایقی ضد حریق تولید کرده ایم که کیفیت آن از کیفیت عایقهای خارجی به مراتب بهتر باشد. قامت حرارتی این عایقها در شرکتهای خارجی حداکثر ۷۰۰ درجه است و ما بر اساس مواد معدنی و تماما داخلی با قامت حرارتی حداقل ۱۲۰۰ درجه تولید کنیم و ثبت اختراع و استاندارد اروپایی آن انجام شده است.
وی بیان کرد: این محصول از طرف نهاد ریاست جمهوری در سبد صادراتی قرار گرفته و در سناریوهای مختلف جزو تامین کنندگان فولاد مبارکه اصفهان، پتروشمی امیرکبیر هستیم. این محصول از طرف وزارت صنعت به صورت کالای انحصاری ایرانی ایجاد شده و با این کار میتوانیم برای تمام نخبگان کشور اشتغال ایجاد کرده و از خروج ارز جلوگیری کنیم؛ چرا که بر اساس هر دلاری که از کشور خارج میشود یک نیروی کار ایرانی بیکار میشود و امیدواریم که با کمک دولت و مقامات بتوانیم در راستای اثرگذاری این محصول انحصاری مفید واقع شویم.
** تولید محصولات ایرانی برای صرفه جویی ارز کشور
علی عزیزمنش کارشناس تولید یک شرکت دانش بنیان نیز در حاشیه این نمایشگاه به آنا گفت: فعالیت شرکت ما در پارک علم و فناوری استان فارس است و از سال ۸۱ شروع به تولید محصولاتی با عنوان «معادن» کرده ایم که در ایران به علت تحریم بودن خدمات پس از فروش ندارند. این محصولات را توانسته ایم بومی سازی کرده و در صنایع استفاده کنیم. یکی از دلایلی که به تولید محصولات روی آورده ایم این بوده که کشورهای اروپایی و آمریکایی دیگر خدمات پس از فروش به ایران ارائه نمیدهند و با مهندسی معکوس دستگاهها را تولید کرده ایم و توانسته ایم با شرکتهای بزرگ، نیروگاه ها، صنایع پتروشیمی نفت و گاز فعالیت داشته باشیم.
وی گفت: اگر سازمانها و صنایع به شرکتهای داخلی اعتماد کنند و به بومی سازی روی آورند با استفاده از این محصول صرفه جویی اقتصادی و ارزی را شاهد خواهند بود. تحریمها تاثیر زیادی بر تولید کالاهای ایرانی داشته است و همانطور که دروازه جدیدی را باز میکند مشکلاتی را هم به علت ارائه نشدن ارز دولتی و سختتر شدن کار ایجاد خواهد کرد. البته، تحریمها هیچ وقت جلوی کار را نگرفته اند بلکه روند پیش بردن کارها را سختتر کرده اند.
** تولید سیستم تزریق مواد نانو ذرات سرامیکی برای اولین بار در دنیا
امیرحسین یقطین عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز گفت: محصولی با عنوان «سیستم تزریق مواد نانو ذرات سرامیکی» را تولید کرده ایم و نانوذرات سرامیکی را به صورت معلق در آب تولید کرده ایم و تکنولوژی تولید بر پایدار سازی نانو ذرات سرامیکی در آب اولین بار در دنیا انجام شده است و مهمترین اتفاق آن امکان ایجاد پوششهای سرامیکی لایه لایه با ترکیبات شیمیایی متفاوت است که خواص بسیار مطلوبی را برای قطعاتی که به صورت خاص در دمای بالا کار میکنند را به وجود میآورد که خاصیتهای بالا رفتن خواص مکانیکی و فیزیکی را برای آن قطعه همراه دارد.
به گفته وی، مشابه این دستگاه در کشورهای خارجی وجود ندارد؛ چرا که دستگاه موجود در دنیا فقط از یک مخزن ایجاد میشود و یک لایه را با ترکیب شیمیایی به وجود میآورد؛ بنابراین این دستگاه میتواند یک ترکیب کامپوزیتی از پوشش را به وجود آورد و در موتورهای هواپیما استفاده میشوند و بسیار حساس هستند و میتوانند در کشور مفید واقع شوند؛ بنابراین نیازمند حمایتهای مادی و معنوی دانشگاه آزاد اسلامی برای توسعه آن هستیم؛ به علت مشکلاتی که در این زمینه داشته ایم، نتوانسته ایم خود دستگاه پایش پلاسما را تولید کنیم.
همچنین در ادامه امیرشمس نیا، مدیر کل پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد واحد شیراز گفت: امسال در غرفه دستاوردهای پژوهشی و فن بازار که به همت دانشگاه آزاد برگزار شده توانسته ایم با تعداد زیادی از جدیدترین محصولات که به مرحله تجاری سازی و تولید محصول رسیده در نمایشگاه شرکت کنیم. این محصولات میتوانند در خدمات دانش بنیان کشور مورد استفاده قرار بگیرند.
** بازدهی زودهنگام محصول پسته با کمک تکنولوژی پایه بومی
فرشته کامیاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد رفسنجان گفت: در این شرکت روی ارکان مختلف پسته کار شده است. یک نوع پایه در آمریکا که جزو پایههای برتر است و از آن استفاده میکند در این شرکت به تولید انبوه رسیده ایم و در مناطق مختلف فروش رفته و امسال چندین هزار از آن را تقاضا داشته ایم. تفاوت این پایه با پایههای بومی پسته این است که رشد بسیاری میکند و در سال دوم قابلیت پیوند دارد و در سال سوم یا چهارم محصول دهی دارد که نسبت به سایر پایههای عمومی ۴ تا ۵ سال زودتر به باردهی میرسد و عملکرد بالاتری دارد.
وی بیان کرد: تامین هزینه در مرحله تحقیق برای انجام تجاری سازیها از مهمترین دغدغههای ماست تا بتوانیم به تولید بالا و بازاریابی برسیم.
** کارایی ترکیبات پلیمری اصلاح شده برای رفع نیازهای مختلف کشور
حسین پیمان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد ایلام گفت: در نمایشگاه هفته پژوهش امسال با ترکیبات پلیمری اصلاح شده بر اساس نیاز سنجی بازار ایران برخی کاربردهای پزشکی، کشاورزی و طبیعت را وارد کرده ایم. بر اساس نیاز بازار ایران از پلیمر که یکی از محصولات قدرتمند کشورمان است با اصلاحات دانش بنیانی آنها را کاربردی کرده ایم و امیدواریم به فناوری تبدیل شوند.
وی افزود: جامعه علمی ایران از نظر تیمهای تحقیقاتی و دانشجویی پرتوان و جوان و کاربلد و ایده پرداز است و محصولات به روزی در نمایشگاه هفته پژوهش ارائه شده است. در مرحله تحقیقاتی و آزمایشگاهی از دنیا عقب نیستیم و همپا با کشورهای پیشرفته حرکت میکنیم، اما حلقه مفقوده ما تبدیل دانش به فناوری است؛ چرا که صنعتگر برای ارتباط با گروه تحقیقاتی نیازمند سرمایه است و تاکنون در این زمینه عملکرد مثبتی از خود به نمایش نگذاشته ایم و برای رفع این معضل نیازمند ارائه راهکار افراد تحصیل کرده و نخبه هستیم و برای حمایت از طرحها باید فعالیتهای علمی اتفاق افتاد و ایدهها و حمایتها تنها به نوشتن روی کاغذ خلاصه نشوند.
انتهای پیام/