دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 دی 1401 - 12:16
ارائه خدمات قضائی سریع و ارزان در کمترین زمان با نظارتی قوی

هسته‌ای که دانش حقوقی اقشار کم‌درآمد را افزایش می‌دهد

هسته‌ای که دانش حقوقی اقشار کم‌درآمد را افزایش می‌دهد
یک فعال حقوقی از هسته‌ای دانشگاهی دانشجویی در عرصه حقوق و قضا سخن می‌گوید که خدمات قضائی و مشاوره حقوقی را به‌صورت مجازی، سریع، ارزان و نظارت دقیق ارائه می‌دهد.
کد خبر : 819796

رحمان سنگانه استاد گروه حقوق و مدیر هسته حقوقی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با تشریح خدمات این هسته اظهار کرد: خدمات این هسته از طرفی نیاز‌های دانشجویان را که برای تأمین آن با مشقت‌های فراوانی مواجه بوده را برطرف و فرآیند تحصیل و پژوهش آنان را تسهیل می‌کند و از طرف دیگر به عموم شهروندان خدمات قضائی و مشاوره حقوقی به‌صورت مجازی، سریع، ارزان و دقیق، ارائه می‌دهد.

وی افزود: به‌عنوان نمونه در زمانی که حادثه یا گرفتاری برای اشخاص ایجاد می‌شود در اوج نگرانی هستند، امکان مشاوره آنلاین و گرفتن وکیل در لحظه نیست و یا اینکه فوریت جلسه رسیدگی دادگاه برای اشخاص وجود دارد، هسته حقوقی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز با مشاوره و ارائه خدمات قضائی به‌صورت فوری و عادی، نیاز آنان را با دقت و با هزینه بسیار ناچیز در مقایسه با سایر مراجع برطرف می‌کند و حمایت ۲۴ ساعته خواهد داشت. این در حالی است که خدمات مشاوره رایگان هسته حقوقی، آنان را از هزینه‌های سرسام‌آور رهایی می‌بخشد.

مدیر هسته حقوقی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز اضافه کرد: این هسته مجموعه‌ای از دانشجویان، استادان و کارشناس هستند که با انگیزه تبدیل دانش به محصول و بر مبنای نیاز مردم جامعه راه‌اندازی شده است. در این هسته، ابتدا دانشجویان و استادان مستعد شناسایی و پس از گذراندن دوره‌های توانمدسازی، جذب می‌شوند. فعالیت‌های قضائی، آموزشی و پژوهشی مورد نیاز دانشجویان و شهروندان، مبنای فعالیت این هسته بوده که توسط مدیران آموزشی و پژوهشی و قضائی، نظارت و اجرایی می‌شود.

سنگانه با بیان اینکه هسته حقوقی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز در هفته پژوهش گشایش یافته در این مدت، جذب کارشناسان و دانشجویان انجام و از طریق سازمان‌ها حمایت‌هایی جلب شده است، گفت: این هسته خدمات آموزشی و پژوهشی مورد نیاز دانشجویان را انجام می‌دهد. برخی از این امور به‌طور ویژه مربوط به دانشجویان دانشگاه آزاد بوده و برخی دیگر، مورد استفاده دانشجویان و استادان سایر دانشگاه‌هاست. ارائه خدمات قضائی در کمترین زمان و با نظارت قوی از دیگر زمینه‌های فعالیت این هسته است که با هدف رفع نیاز اقشار کم‌درآمد و افزایش دانش حقوقی آنان انجام می‌گیرد.

ارائه خدمات قضائی سریع و ارزان توسط هسته حقوقی دانشگاه آزاد نطنز

وی عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز با حمایت‌های خود موجب گسترش و افزایش فعالیت هسته را فراهم آورده و با در اختیار قراردادن فضا‌های ارائه خدمات آموزشی در فعالیت‌های هسته حقوقی سهم دارد. آگاه‌سازی عمومی و اختصاصی از خدمات هسته، حمایت‌های دستگاهی و برون دانشگاه از مهم‌ترین نواقص در راه تجاری‌سازی محصولات فناور تلقی می‌شود که سعی در تعامل برای رفع آن هستیم.

مدیر هسته حقوقی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز بیان کرد: با توجه به ابتدای آغاز کار این هسته حمایت‌های خوبی از سوی مسئولان این واحد دانشگاهی انجام شده و از آن طریق در حال جذب حمایت‌های مراکز و نهاد‌های مربوط هستیم. انتظارمان از دستگاه‌ها و مراکز، اعتماد به دانش و مهارت دانشجویان، هدایت مؤثر افراد بی‌بضاعت، محروم و متقاضیان به این هسته است. در این زمینه، اطلاع‌رسانی به کارکنان دستگاه‌ها و ابلاغ دستورالعمل و بخشنامه‌های الزام‌آور برای دریافت خدمات سازمانی از هسته حقوقی مفید خواهد بود.

سنگانه مطرح کرد: به‌کارگیری مدیران خلاق، با‌انگیزه و با سوابق اجرایی می‌تواند نیاز‌ها و توانمندی‌های جامعه و دانشگاه را شناسایی کند. برای رشد و شکوفایی مراکز رشد باید خدمات این مراکز برون‌سپاری شود و حمایت‌های مادی و معنوی بالادستی از سوی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد مانند ابلاغ بخشنامه‌هایی در بهره‌گیری از خدمات هسته حقوقی ارتقا یابد.

وی توضیح داد: هسته حقوقی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز با توجه به شیوع بیماری کرونا فعالیت خود را آغاز کرده تا از تردد دانشجویان و شهروندان به مراجع مختلف و دفاتر مشاوره و وکیل جلوگیری و در بستر مجازی، امور حقوقی خود را انجام بدهند؛ بنابراین، این هسته با شناخت نیاز و تهدید، تأسیس و شیوع بیماری کرونا تأثیری بر فعالیت آن نداشته است.

مدیر هسته حقوقی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز تبیین کرد: این هسته متشکل از دانشجویان و استادان متخصص و با شناخت نیاز‌های جامعه و دانشجویان راه‌اندازی شده و حمایت از این هسته، رشد و خودشکوفایی دانشجویان و شهروندان را به دنبال دارد که به تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در افزایش آگاهی‌های عمومی کمک قابل توجهی می‌کند؛ بنابراین حمایت‌های ویژه معنوی از سوی مسئولان و شهروندان را می‌طلبد تا دانش تولید شده در دانشگاه به محصول تبدیل شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب