دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون دانشگاه آزاد ارومیه در گفت‌وگو با آنا:

سرای نوآوری محصولات باغی در ارومیه راه‌اندازی می‌شود

سرای نوآوری محصولات باغی در ارومیه راه‌اندازی می‌شود
نصرت آقازاده گفت: با توجه به اینکه آذربایجان غربی قطب تولید محصولات و فرآورده‌های کشاورزی و باغی محسوب می‌شود، ایجاد سرای نوآوری محصولات باغی در دانشگاه آزاد ارومیه در حال انجام است.
کد خبر : 819621

نصرت آقازاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در ارومیه با بیان اینکه پژوهش راهی برای گسترش مرز‌های دانش و افق‌های تازه برای آیندگان است، اظهار کرد: پژوهش‌های دانشگاهی می‌تواند منجر به پرورش استعداد‌های بالقوه دانشجویان و تبدیل آن به استعداد‌های بالفعل شود. پژوهش، موتور محرک پیشرفت توسعه پایدار و همه جانبه در کشور است و از طریق فعالیت‌های پژوهشی کاربردی می‌توان بهترین راهکار‌ها برای حل مشکلات در زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی و علمی ارائه داد.

وی افزود: دانشگاه وظیفه تولید و انتقال علم و دانش و عرضه خدمات تخصصی به جامعه را بر عهده دارد و با تربیت نیرو‌های متخصص می‌تواند منجر به پیشرفت کشور در عرصه‌های مختلف شود که این مهم از پژوهش‌های عملی و اصولی در دانشگاه می‌گذرد. یکی از ابزار‌های پژوهش دانشجویان، مقالات، پایان‌نامه و رساله بوده که از معتبرترین تولیدات علمی محسوب می‌شود. کاربردی کردن پژوهش‌ها از طریق پژوهش‌های مسئله محور، برای حل مشکلات و چالش‌های جامعه از رویکرد‌های جدید معاونت پژوهشی واحد ارومیه است.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه بیان کرد: سازمان‌دهی نیاز‌ها، ایجاد ارتباط معنادار و کاربردی بین سازمان‌ها، نهاد‌ها و بنگاه‌های اقتصادی، مستلزم بهره‌مندی از نظریات علمی و پژوهشی است که خود مسئله جدید و چالشی نو را پیش روی مراکز آموزشی دارای مقاطع تحصیلات تکمیلی می‌گذارد. راه‌اندازی سامانه پایش آزاد، متمرکزسازی پیش دفاع رساله دانشجویان دکتری، تشکیل شورای مدیریت فعالیت‌های دانش‌بنیان، راه‌اندازی مرکز رشد و سرا‌های نوآوری و فعال کردن ارتباط صنعت با دانشگاه و جامعه از مهم‌ترین اقدامات پژوهشی صورت گرفته در دانشگاه آزاد ارومیه است.

این مسئول با تأکید بر اینکه تغییر رویکرد دانشگاه و انتقال از دانشگاه نسل یک و دو به دانشگاه نسل سه و چهار و هوشمندی و آینده‌نگری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه بر آن شد تا در راستای این تغییرات اساسی افکار اهل فن را برای تشکیل سرا‌های نوآوری سوق دهد، اضافه کرد: در واحد ارومیه سرای نوآوری اقتصاد دیجیتال راه‌اندازی شده و این سرا برای شرکت‌هایی که خواهان فعالیت در این زمینه را دارند کمک‌ها و تسهیلات لازم را با توجه به ظرفیت‌های موجود فراهم می‌کند.

اکنون در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، ۱۵ واحد فناور، یک هسته فناور و سه شرکت دانش‌بنیان مشغول فعالیت هستند.

آقازاده تبیین کرد: با توجه به اینکه استان آذربایجان غربی با تولید روزافزون محصولات و فرآورده‌های کشاورزی و باغی به‌عنوان قطب تولید در کشور محسوب می‌شود در این راستا ایجاد سرای نوآوری محصولات باغی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در حال انجام است و پیش‌بینی می‌شود با فعالیت این سرا‌ها گام‌های مهمی در راستای تجاری‌سازی و کسب درآمد‌های غیرشهریه در این واحد دانشگاهی صورت پذیرد.

معاون واحد ارومیه با اشاره به تعداد مقالات چاپ‌شده در مجلات معتبر عنوان کرد: در طول یک سال گذشته تعداد ۲۱۰ مقاله با نمایه SCOPUS،  صد و ۹۰ مقاله با نمایه JCR، صد و ۲۶ مقاله با نمایه ISC، دویست و ۱۵ مقاله در کنفرانس‌های معتبر داخلی و خارجی و ۹ مقاله با عنوان مقالات پراستناد و دو مقاله داغ به چاپ رسیده و تعداد طرح‌های برون دانشگاهی در یک سال گذشته ۶ مورد، طرح‌های داخلی با رویکرد تجاری‌سازی، اختراع و اکتشاف هفت مورد و برگزاری کرسی‌های علمی و ترویجی نیز ۱۵ مورد بوده است.

وی با تأکید بر اهمیت انجمن‌های علمی دانشجویی در دانشگاه مطرح کرد: اکنون تعداد ۱۷ انجمن فعال در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه مشغول به فعالیت هستند که با برگزاری ۲۶ عنوان کارگاه آموزشی پژوهشی و وبینار، چهار عنوان برگزاری سخنرانی علمی پژوهشی و وبینار و سه مورد بازدید علمی پژوهشی کارنامه عملکردی قابل قبولی دارند.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با ارائه آماری از انتشارات دانشگاه در طول یک سال گذشته گفت: تألیف ۶ کتاب توسط اعضای هیئت علمی، ترجمه یک کتاب توسط اعضای هیئت علمی، برگزاری چهار کارگاه تخصصی تألیف و ترجمه کتاب و برگزاری نمایشگاه تخصصی کتاب ازجمله اقدامات صورت گرفته در این زمینه بوده است.

سرای نوآوری محصولات باغی در ارومیه راه‌اندازی می‌شود

آقازاده توضیح داد: نقش مهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد و نیز اشاعه تکنولوژی در شبکه‌های نوآوری، اهمیت وجود چنین شرکت‌هایی را در جوامع امروزی مشخص می‌کند. اکنون در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، ۱۵ واحد فناور، یک هسته فناور و سه شرکت دانش‌بنیان مشغول فعالیت هستند.

وی بیان کرد: در بیست سومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن بازار که در حال برگزاری است، شرکت‌هایی از مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه نیز با محصولات شاخص حضور فعال دارند که شامل شرکت زیست بنیان طب هیوا با محصول کیت‌های تشخیص سرطان، شرکت صنایع آتروپات الماس رعدآسا با محصول کنترلر اتوماسیون صنعت، شرکت هوشمند الکترونیک چی چست با محصول پرینتر سه‌بعدی نوع FTM و شرکت تحقیقات گوهر سپید خاورمیانه با محصول دستگاه پرتابل الکترو کاردیوگرافی برای تشخیص بیماری‌های قلبی در موبایل می‌شوند.

گفتگو از سیاوش میرزائی

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب