تصویب بودجه در قالب چند دوازدهم علامت خوبی در اقتصاد کشور نیست
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، محمدرضا پورابراهیمی در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۰ آذرماه) مجلس شورای اسلامی ابتدا در تذکر به دستگاه دیپلماسی کشور گفت: تذکر جدی دارم نسبت به اقدامات اخیری که در منطقه شاهدیم به ویژه درخصوص بیانیه مشترک کشورهای منطقه در راستای ادعای واهی که درباره جزایر سه گانه مطرح کردند که جای تعجب و تأمل است که کشور چین در این مذاکرات حضور داشته باشد و در این بیانیه مشارکت کند، به طور قطع دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با اقتدار از مواضع نظام، مردم و دولت دفاع خواهد کرد.
وی با استناد به مواد ۱۸۰، ۱۸۲ و ۱۸۴ آیین نامه داخلی مجلس در قالب تذکری افزود: زمان مناسب بررسی لایحه بودجه در حال از دست رفتن است، چرا که براساس قانون در تاریخ ۱۵ آذرماه هر سال، دولت باید این لایحه را به مجلس تقدیم کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: درست است که برنامه هفتم توسعه به دلایل مختلفی از جمله ابلاغ سیاستها به تاخیر افتاد، دولت هم در تدوین و ارائه لایحه براساس زمانبندی عمل نکرد، اما اگر امروز اصرار ما درخصوص برنامه هفتم توسعه این باشد که موضوع برنامه که هنوز مشخص نیست، تکلیفش کجاست و چه اتفاقی برای آن میافتد، هم وضعیت برنامه توسعه و هم بودجه در کشور دچار چالش میشود.
پورابراهیمی یادآور شد: اگر بودجه به صورت چند دوازدهم تصویب شود، اساساً علامت خوبی در اقتصاد کشور نیست، چرا که همه فعالان اقتصادی در این حوزه معمولا پایان سال آنچه را به عنوان احکام بودجه مبنا قرار میگیرد، در تصمیمات خود برای حوزه کلان اقتصادی مدنظر قرار میدهند.
وی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد مجلس باید در این خصوص تصمیم جدی بگیرد، چرا که سال گذشته یک متن و عبارتی را برای یک سال تمدید کردیم، بنابراین هم اکنون نیز این ظرفیت قانونی وجود دارد، ضمن اینکه هم دولت میتواند لایحه ارائه کند و هم مجلس میتواند طرح بدهد تا از این شرایط خارج شویم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از هیئت رئیسه خواست تا این موضوع را طی نشستی مورد بررسی قرار دهد و افزود: اگر قرار است بررسی برنامه هم به شکلی در اولویت قرار گیرد، باید در این زمینه تصمیم گیری شود، چرا که الان هم مجلس و هم کشور بلاتکلیف رها شده اند.
علی نیکزاد نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: تذکر شما دقیق و وارد است و براساس ماده ۱۸۲ آیین نامه، دولت موظف است حداکثر تا ۱۵ آذرماه لایحه بودجه را تقدیم مجلس کند، ضمن اینکه تا جایی که اطلاع داریم، هم اکنون دولت در چند شیفت به صورت دائم جلسه برگزار میکند و بنا دارد احکام دائمی را تقدیم مجلس کند.
وی گفت: ما در جلسه قبلی هیئت رئیسه این موضوع را مطرح کردیم و مجدد امروز نیز در جلسهای که داریم این موضوع را مطرح خواهیم کرد تا موضوع برنامه هفتم و بودجه سال ۱۴۰۲ به سرانجام مطلوبی برسد، ضمن اینکه این نظر شخصی بنده است که تصویب بودجه کشور در قالب سه دوازدهم مطلوب نیست.
انتهای پیام/