آیندهسازی نوشداروی جامعه امروز ایران است
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، نشست رویداد ملی نوآیند ۲ عصر امروز (سه شنبه، ۱۵ آذر) با حضور روحالله متفکرآزاد رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس، مهدی باقری عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، عبدالحمید مدیر دفتر حکمرانی و مدیریت مرکز پژوهشهای مجلس و احمدی کوهی دبیر رویداد ملی نوآیند و احمد کوهی دبیر رویداد ملی نوآیند ۲ و جمعی از اهالی رسانه برگزار شد.
بابک نگاهداری در این نشست با بیان اینکه این رویداد ثمره و دستاوردهای خوبی به همراه داشته است، افزود: مجموعه این فعالیتها در دوره جدید مدیریت مرکز پژوهشهای مجلس با رویکرد نوآوری بازِ اجتماعی در قالب برگزاری این رویدادها تبلور پیدا کرده و نقطه مثبتی است که ارتباط بین مردم و جامعه نخبگان را با حکمرانی در قالب این رویدادها شکل میدهد.
وی تصریح کرد: رویداد نوآیند و اقدام، رویداد پارلمان دانشجویی، رویدادهای همرسان و رویداد نظارت بستههای مشارکت جوانان نخبه در تصمیمسازیها که در قانون اساسی نیز آمده است حرکتهایی رو به جلویی است که هر اندازه استمرار و ماندگاری داشته باشد موفقیت بیشتری به همراه دارد.
نگاهداری خاطر نشان کرد: آفتی که این رویدادها را تهدید میکند این است که پروژهای به آن نگاه شود بنابراین نگاه ما به مردمیسازی حکمرانی مقطعی و پروژهای نیست و در فرآیندی دائمی با ایجاد ساز و کار لازم نیاز به زیست بوم دائمی دارد که با این پلتفرمها و رویدادها زیست بوم اجتماعی آن در مجلس شکل گرفته که دستاورد مهمی است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس بیان کرد: هم اکنون ۳ هزار دانشجو در کشور به این حوزه ورود پیدا کردند و قرار است یکسری رویداد نیز برای طلاب در حوزه حکمرانی برگزار شود.
وی افزود: هیجان رقابت و روش خلاق انجام اینگونه اقدامات در این رویدادها متبلور شده و حس رقابت، زمینه ساز این کار است که روز به روز گسترش مییابد ضمن اینکه معتقدم آیندهسازی نوشداروی جامعه امروز ایران است که از احساس بیآیندگی رنج میبرد بنابراین باید به این قبیل فعالیتها اهمیت بیشتری داده شود.
وی با اشاره به فرآیند برگزاری پارلمان دانشجویی که در آن فعالیتهای مجلس شبیه سازی شده بود، تأکید کرد: غیر از شناسایی و حل مسائل جدید، نقش تربیتی که نسل جوان انجام میدهند و با مسائل قانونگذاری و حکمرانی و موانع آنها آشنا شده و به نوعی تربیت میشوند که دغدغه عمومی و اجتماعی دارند، میتواند آنها را به حکمرانان آینده کشور تبدیل کند که در قالب این رویدادها تمرین میکنند و اهمیت این بستر تربیتی و آموزشی که مرکز پژوهشها دنبال میکند کمتر از حل مسئله نیست.
نگاهداری در پایان یادآور شد: ما سعی میکنیم این مسیر را تداوم بخشیده و بسترساز آغاز یک فرآیند جدید برای آیندهسازی و آینده پژوهی در کشور باشیم.
و، اما روحالله متفکرآزاد رئیس رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس با اشاره به اهمیت برگزاری این رویدادها که سطح انتظارات را در اذهان عمومی نسبت به حکمرانی بالا برده است، افزود: برگزار این قبیل رویدادها از جمله مطالبات قشر دانشگاهی و جامعه نخبگانی بوده و تمرکز بر نحوه ارتباط با مجلس و حضور متوالی در فرآیندها را و اتفاقات آیندهنگرانه و مبتنی بر نگاه حکمرانی جدید را دنبال میکند.
نماینده مردم تبریز و آذرشهر و اسکو در مجلس تأکید کرد: برگزاری این رویدادها ضمن اینکه از انتظارات جامعه نخبگانی و تشکلهای دانشجویی است، ضرورت حکمرانی نیز توجه به این مهم را ایجاب میکند.
وی تصریح کرد: هم اکنون در بین جامعه نخبگانی یک حسی وجود دارد که نشان میدهد ما با بدنه حکمرانی بزرگی مواجه هستیم و به برکت انقلاب اسلامی آموزشها در حوزه تحصیلات عالیه به گونهای بوده است که آنها انتظار دارند در حل مشکلات کشور مشارکت داشته باشند و در این زمینه چه ابزاری مهمتر و موثر از برگزاری این رویداد است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یادآور شد: نتایج برگزاری این رویدادها نشان میدهد که اقدام انجام شده به درستی بوده است و قطعا یک حرکت رو به جلویی است که در آینده آثار مترقیتری نسبت به قبل به همراه خواهد داشت.
عبدالحمید مدیر دفتر حکمرانی و مدیریت مرکز پژوهشهای مجلس ضمن تشریح فرآیند برگزاری این رویدادها افزود: هم اکنون بروکراسی یکی از مشکلات اساسی نظام اداری است که ما به دنبال ارائه راهکار برای رفع آن از طریق مردمیسازی هستیم ضمن اینکه با برگزاری این رویدادها نخبگان را در این امر مشارکت میدهیم.
وی یادآور شد: این رویداد کارآفرین سیاستی است که لازم است گفتمان آن در کشور نهادینه شود تا در بالاترین سطوح بتوانیم به آنها دسترسی داشته باشیم.
احمد کوهی دبیر رویداد ملی نوآیند ۲ در بیان ویژگیهای این رویداد یادآور شد: ما به دنبال این هستیم که مشارکت نخبگان در این رویداد منحصر به تهران نباشد بنابراین برنامهای در قالب آخرین هفتههای نوآیندی طراحی کردیم تا از این طریق سطح مشارکت را افزایش دهیم.
وی تأکید کرد: مخاطبان این رویداد، دغدغهمندان آینده کشور هستند بنابراین میتوان گفت اندیشکدهها، دانشجویان، اساتید و صاحبان کسب و کارهای نو، مخاطبان مهم آن هستند.
وی با اشاره به مزایای برگزاری این رویداد یادآور شد: مشارکت در ساخت ایران آینده، عضویت در شبکه نوآیندیها، ارتباط با گروههای مرکز پژوهشها و امکان ادامه همکاری در این مجموعه، برگزاری کارگروههای پژوهشی و ارتباط با کمیسیونهای تخصصی، فراکسیون و نمایندگان مجلس از مزایای شرکت در این رویداد است.
کوهی در ادامه به تشریح نحوه ثبتنام جامعه نخبگان و دانشگاهیان برای شرکت در این رویداد پرداخت و خاطر نشان کرد: ما در این رویداد تلاش میکنیم فرآیند مسئلهیابی خلاق تقویت شود بنابراین امسال آن را در قالب ۱۲ گانه برگزار کرده و بخش رسانه و فضای مجازی را نیز به آن افزودهایم ضمن آن که برنامه ما این است که نوجوانان که صاحبان آینده کشور هستند را در این فرآیند مشارکت دهیم.
در پایان این نشست از پوستر رویداد ملی نوآیند ۲ رونمایی شد.
انتهای پیام/