جمعآوری معتادان متجاهر، طرحی بی سرانجام و پرتکرار
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا؛ بر خلاف عموم مردم که همیشه از شروع بارشهای فصل جدید خوشحال و ذوق زده میشوند، بارش اولین برف و باران پاییزی برای عده ای هرگز خوشایند نیست و تنهایی و بیسرپناهی آنها را بیشتر برایشان نمایش میدهد.
هوا سرد شده و ورود به فصل سرد سال برای عده ای از افراد که تعدادشان کم نیست و بیش از ۲۰ هزار نفر از مردم حاضر در پایتخت را شامل میشوند و همچنین برای عموم مردم که آنها را با عناوینی، چون معتاد کارتنخواب و بیخانمان میشناسند، غمانگیز است.
بر اساس اعلام مسئولان بیش از نیمی از معتادان متجاهر شهر تهران در حال حاضر در کمپهای اجباری یا همان مراکز ماده ۱۶ و همچنین در کمپهای اختیاری یا مراکز ماده ۱۵ اقامت دارند.
**عملکرد شهرداری در آسیبهای اجتماعی فراتر از تعهداتش است!
عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار آنا؛ اظهار کرد: شهرداری تهران در موضوع جمعآوری و ساماندهی معتادان متجاهر خیلی فراتر از وظایف و تکالیف قانونی خودش در خصوص آسیبهای اجتماعی عمل کرده است.
وی تصریح کرد: شهرداری تهران در دوره فعلی یک رکورد تاریخی را در ایجاد فضای مربوط به اقامت و نگهداری معتادان متجاهر داشته است و مجموعههایی که به عنوان "یاورشهر" توسط شهرداری راهاندازی شده است، بسیار فراتر از تعهداتی بوده که در قرارگاه اجتماعی مطرح شده است.
سخنگوی شهرداری تهران همچنین خاطرنشان کرد: شهرداری تهران نهاد انتظامی و قضایی نیست که بتواند مشکلاتی، چون ساماندهی و جمع آوری معتادان متجاهر را حل کند و اگر نهادهای مرتبط اقدام به جمع آوری کنند، شهرداری پذیرای آنها است و میتواند سرویس رسانی را در مراکز یاورشهر ادامه دهد.
محمدخانی در واکنش به تجمع دوباره معتادان متجاهر در پاتوقهای قبلی در شهر تهران یادآور شد: این معضل یکی از آسیبهایی است که به دنبال حوادث و آشوبهای اخیر ایجاد شده و باعث شده تا تمرکز دستگاههای مسئول از ارائه خدمات و کارهای خود منحرف شود.
**ضرورت رفع نواقص چرخه درمان معتادان متجاهر!
چندی پیش سردار مهدی حاجیان سخنگوی نیروی انتظامی آمار معتادان متجاهر در شهر تهران را ۲۱ هزار نفر عنوان کرده و اظهار داشت: مجموع معتادان متجاهر در سراسر کشور ۶۵ هزار نفر است.
نقص در چرخه درمان معتادان متجاهر، افزایش تعداد زنان معتاد و عدم هماهنگی دستگاهها در ساماندهی همه این افراد از موارد مهمی است که سخنگوی نیروی انتظامی به آن اشاره کرده است.
خروج یکباره معتادان متجاهر از پاتوقهای مصرف موادمخدر و پاکسازی نقاط آلوده به حضور این افراد و بازگشت مجددشان پس از گذشت مدتی معین به جای قبلی از چرخه معیوب درمان اعتیاد در کشور حکایت دارد که البته این موضوع توسط برخی مسئولان حوزه کاهش آسیب هم به تایید رسیده است.
دور باطل جمع آوری معتادان متجاهر طی سالهای اخیر از جمله طرحهای پرتکرار و البته هزینه بری بوده است که یا نتیجه مطلوبی در حوزه کاهش آسیب به همراه نداشته است و یا اجرای آن تنها مثل اثر موقت یک مُسکن عمل کرده است و برای اثبات این موضوع گذری ساده از پاتوقهای مصرف موادمخدر معتادان متجاهر کافی است.
اغلب افراد حاضر در پاتوقها و کلونیهای شناخته شده مصرف موادمخدر تجربه چندین بار دستگیری و حضور در مراکز اجباری ترک اعتیاد را داشته و با این وجود به گفته خودشان پس از پایان دوره کمپهای اجباری دوباره به جای قبلی خود بازمی گردند.
**یک آسیب چند بعدی به نام «اعتیاد»
اعتیاد به موادمخدر معضل بزرگی است که خود سرمنشأ بسیاری دیگر از آسیبهای اجتماعی به شمار می آید و متأسفانه افراد در جوامع مختلف دنیای امروز را دچار چالشهای فراوانی کرده است و البته گاهی سایر آسیبها و معضلات اجتماعی و اقتصادی موجب گرایش افراد به مصرف موادمخدر میشود.
گاهی این فقر است که منجر به ناامیدی و گرایش افراد به سمت مصرف موادمخدر میشود و گاهی نیز فرد در اثر اعتیاد به مخدرها دار و ندار خود را از دست میدهد و در نهایت به معتادی بیخانمان و خیابان خواب تبدیل میشود.
در امر پیشگیری و ارائه آموزشهای لازم به گروههایی، چون کودکان و نوجوانان در مدارس و مراکز آموزشی عقب ماندگی واضحی وجود دارد و متأسفانه عدم آگاهی دانش آموزان عمدهترین عاملی است که در کنار سایر مواردی، چون در دسترس بودن موادمخدر و ... به اقدام به مصرف آنها و در نتیجه معتاد شدن آنها منجر میشود.
**اغتشاش و ناامنی، حاشیه امنی برای خرده فروشان و معتادان متجاهر!
متاسفانه اوضاع کنونی اعتراضاتی که به سمت و سوی اغتشاش کشیده شد، باعث شده است تا ماجرای ساماندهی و جمع آوری معتادان متجاهر که نیروی انتظامی یکی از مجریان اصلی آن بوده است برای مدتی متوقف شده و وضعیت کنونی که در فیلم موجود در این گزارش مشاهده میکنید را رقم بزند که البته ماجرای مصرف و خرید و فروش موادمخدر در پاتوق قدیمی معتادان متجاهر و خرده فروشی انواع مخدر در میدان شوش و حوالی آن معضل تازه و جدیدی نیست.
فیلم گزارش فعلی طی روزهای اخیر در میدان شوش و حوالی آن تهیه شده و همانطور که در فیلم مشاهده میشود، اقدام به مصرف موادمخدر در پیاده روهای این محدوده کاملا مشهود است و ادامه این غفلت کار در راستای کاهش آسیب را که رهبر معظم بارها در بیانات خود بر آن تأکید دارند را پیچیدهتر و سختتر میکند.
عدم هماهنگی دستگاههای مسئول در اجرای مصوبات مرتبط با کاهش آسیب اجتماعی اعتیاد که به عنوان یک موضوع مهم در منظر رهبر معظم انقلاب مورد توجه است از مهمترین عواملی است که دور باطل جمع آوری معتادان متجاهر را تکرار می کند و کمکی به تحقق اهداف مورد نیاز در این خصوص نخواهد کرد و متأسفانه در دیگر کلونیهای مرتبط با اعتیاد و موادمخدر هم شرایط مشابهی حاکم شده است.
فضای ناآرام فعلی و اغتشاشات تمرکز پلیس و دیگر دستگاههای مسئول برای اقدام در حوزه کاهش آسیب را کم کرده و حاشیه امنی را برای عدهای جهت ایجاد ناامنی به وجود آورده است.
انتهای پیام/