دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 ارديبهشت 1398 - 10:26
جوادی در گفتگو با آنا خبر داد:

افزایش کارتن‌خوابی در زنان معتاد/ آخرین آمار زنان معتاد متجاهر

معاون توسعه پیشگیری بهزیستی استان تهران گفت: به دلایل مختلف که یکی از آن عدم پذیرش از سوی خانواده‌هاست با افزایش کارتن‌خوابی در بین زنان معتاد مواجه هستیم.
کد خبر : 379420

فرزانه جوادی در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: در حوزه درمان و بازتوانی و کاهش آسیب زنان در سه بخش فعالیت می‌کنیم.


وی در توضیح این مطلب گفت: اماکن اقامتی - بهبودی که به مراکز ماده 15 شهرت دارد، کمپ‌های ماست که در این مراکز درمان غیردارویی، مشاوره، ارائه آموزش، آموزش فرزندپروری، آموزش پیشگیری رفتارهای پرخطر، ارائه خدمات مددکاری در زمینه‌های مختلف مانند ارتباط با خانواده و هویت‌یابی انجام می‌شود.


معاون توسعه پیشگیری بهزیستی استان تهران خاطرنشان کرد: پس از درمان زنان معتاد، بحث آموزش‌های بهداشتی برای آنها مطرح می‌شود و در صورت وجود بیماری برای بهبودی به مراکز درمانی فرستاده می‌شوند زیرا تعدادی از آنها دچار بیماری‌های زنان هستند و به همین دلیل آموزش رعایت مسائل بهداشتی و پیشگیری از رفتارهای پرخطر از دیگر مسائلی است که در این مراکز به آنها آموزش داده می‌شود.


جوادی خاطرنشان کرد: در حال حاضر هفت مرکز در این حوزه فعالیت می‌کنند و به زنان خدمات می‌دهند. در سال گذشته 2 هزار و 20 نفر از خدمات این مراکز استفاده کردند و در حال حاضر یک مرکز جدیدالتأسیس نیز آماده بهره‌برداری است که به تعداد این مراکز اضافه می‌شود.


وی در خصوص نحوه پذیرش زنان در مراکز اقامتی - بهبودی و بازتوانی یا مراکز ماده 15 افزود: از آنجا که در این مراکز موضوع ترک اعتیاد مطرح است، افرادی که در این مکان‌ها اقامت پیدا می‌کنند یا خودمعرف هستند و همراه خانواده مراجعه می‌کنند یا از طریق انجمن‌های NA به این مراکز بازپروری معرفی می‌شوند؛ بحث درمان هم کاملاً اختیاری است.


معاون توسعه پیشگیری بهزیستی استان تهران ادامه داد: از یک تا سه ماه پروسه درمان این گروه از افراد طول می‌کشد و به همین دلیل طبق شرایط روحی، جسمی و روانی، هر کدام از این افراد حداکثر سه ماه در این مراکز اقامت خواهند داشت.


جوادی با اشاره به اینکه مراکز ماده 16 از مراکز دیگری است که بهزیستی به زنان اختصاص داده است، ادامه داد: در این مراکز تمایلی برای ارائه درمان وجود ندارد و اصولاً افرادی که در آن اسکان داده می‌شوند، معتادان متجاهر جمع‌آوری شده در طرح‌های پلیس است.


وی توضیح داد: در دی‌ماه سال 97 در طرح جمع‌آوری معتادان متجاهر شوش و هرندی 152 زن معتاد جمع‌آوری و در این مراکز اسکان داده شدند اما براساس تبصره 2 ماده 16 این افراد غربال شده و درمان آنها شروع می‌شود. در این مراکز جامعه‌پذیری و توانمندسازی زنان مطرح است و مددکاران تلاش می‌کنند پس از ترخیص، این افراد را به خانواده‌ها وصل کنند زیرا این گروه از افراد کمتر مورد پذیرش مجدد خانواده‌ها قرار دارند.


معاون توسعه پیشگیری بهزیستی استان تهران میزان حضور این گروه از زنان را بین 3 تا 6 ماه عنوان کرد و ادامه داد: خروج این زنان از مراکز با حکم تیم درمان و نماینده قوه قضائیه صورت می‌گیرد.


وی به مراکز کاهش آسیب در تهران نیز اشاره کرد و افزود: چهار مرکز گذری در تهران به زنان معتاد خدمات می‌دهد که در سال گذشته 322 نفر از این مراکز خدمات دریافت کردند. پنج مرکز سرپناه شبانه نیز وجود دارد که به‌طور میانگین 118 نفر شب‌ها در آن ساکن می‌شوند.


جوادی به خدماتی که در این مراکز ارائه می‌شود اشاره کرد و افزود: بحث کاهش آسیب موضوعی است که به‌عنوان اصل و اساس این مراکز مطرح است. آموزش پیشگیری از بروز رفتارهای پرخطر، پیشگیری از ابتلا به HIV و ایدز و آموزش خدمات اجتماعی برای گروه‌های هدف و جلوگیری از بروز رفتارهای جنسی پرخطر از خدماتی است که مراجعان این مراکز از آن بهره‌مند می‌شوند. به‌طورمثال معتادانی که قصد ترک ندارند از این مراکز سوزن برای تزریق دریافت می‌کنند و یا اگر ارتباط غیرمتعارف جنسی دارند، آموزش‌های لازم به آنها ارائه می‌شود. در این مراکز یک وعده غذای گرم و خدمات بهداشتی نیز ارائه می‌شود.


معاون توسعه پیشگیری بهزیستی استان تهران از توزیع متادون در بین زنان معتاد نیز اشاره کرد و گفت: این اقدام با هدف جلوگیری از مصرف مواد مخدر انجام می‌شود و با مصرف متادون فرد وارد پروسه درمان خواهد شد.


جوادی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات عمده در بخش اعتیاد زنان، نداشتن مدارک هویتی و شناسایی آنهاست، ادامه داد: یکی از عمده مشکلات ما بحث درمان و بیمه این گروه از زنان است زیرا اکثر آنها مدارک هویتی ندارند و در بحث بارداری و زایمان نیز وضعیت کودکان آنها مشخص نیست. از سوی دیگر بحث پذیرش خانواده‌ها نیز در این میان مطرح است. در اعتیاد زنان نسبت به مردان، خانواده‌ها کمتر این گروه را پذیرش می‌کنند و در واقع آنها طرد کامل می‌شوند. علت افزایش کارتن‌خوابی این گروه از زنان نیز همین موضوع است زیرا در بسیاری از خانواده‌ها اعتیاد زنان قبح بیشتری از اعتیاد در مردان دارد و این موضوع مشکلات زیادی را به دنبال دارد. تغییر دیدگاه خانواده‌ها و پذیرش مجدد آنها از جمله مسائلی است که ما آن را در مراکز بهزیستی دنبال می‌کنیم.


وی در پاسخ به این سؤال در خصوص آنکه پلیس می‌گوید مدت حضور این افراد در مراکز نگه‌داری کم است و دوباره پس از خروج از مراکز مصرف را شروع می‌کنند، گفت: حضور زنان معتاد در مراکز درمانی و اقامتی بر اساس پروتکل‌های تیم درمان مشخص می‌شود. روان‌شناسان و مددکاران تمامی این گروه از افراد را ویزیت کرده و پس از بحث‌های کمیته درمان و بهبود آنها این گروه از زنان مرخص می‌شوند.


معاون توسعه پیشگیری بهزیستی استان تهران عنوان کرد: در صورت تثبیت شدن مشکلات روانی و درمانی دوباره این گروه از افراد با تشخیص تیم پزشک در مراکز باقی می‌مانند.


جوادی آمار زنان معتاد متجاهر که در سال گذشته در طرح‌های پلیس دستگیر شدند را بیش از یک هزار نفر عنوان کرد.


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب