انتظار مجلس از دولت؛ قانون «جهش تولید دانشبنیان» به سرعت اجرایی شود
گروه سیاست خبرگزاری آنا- سال ۱۴۰۱، با شعار «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» آغاز شد و توجه به شرکتهای دانش بنیان مورد تاکید قرار گرفت.
عدم وجود قانون جامع با موضوع حمایت از شرکتهای دانش بنیان در سالهای گذشته سبب شد تا نمایندگان مجلس جهت برطرفسازی این موانع و مشکلات، قانونی در این زمینه تدوین کنند.
از این رو مجلس اردیبهشت سال جاری قانون جهش تولید دانش بنیان را تصویب کرد. پس از تصویب این قانون، وظایف دولت در حمایت از این شرکتها مشخص شد.
براساس این قانون تاکید شد: درصورتیکه یک مدیر دولتی از انجام این وظایف سرپیچی نماید، مورد پیگرد دیوان عدالت اداری و دیوان محاسبات قرار خواهد گرفت.
با این حال معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور در تاریخ ۶ آذرماه از تدوین ۹۵ درصد آیین نامههای قانون جهش تولید دانشبنیان خبر داد و گفت: این قانون با نهایی شدن تمامی آییننامهها در یک ماه آینده اجرایی میشود.
مصطفی طاهری در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در ارزیابی خود از اجرای قانون «جهش تولید دانش بنیان» در کشور،گفت: قانون جهش تولید دانش بنیان یکی از قوانین مهم مجلس بوده که میتواند در رشد و تولید فناوری در کشور امر مهم قلمداد شود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر آئین نامههای مربوط به قانون جهش تولید دانش بنیان تدوین شده و بد نیست.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با این حال و با توجه به نگارش آیین نامههای قانون جهش تولید دانش بنیان هنوز آن انتظارات ما از این بخش برطرف نشده است.
طاهری گفت: البته تدوین و تهیه آیین نامههای قانون جهش تولید دانش بنیان مقداری زمانبر بود و طول کشید. با این حال این قانون یازده آیین نامه دارد؛ بنابراین موارد مختلف این قانون منوط به تدوین آییننامه شده بود و مقداری اجرای این قانون را با کندی مواجه کرده بود.
وی تاکید کرد: آیین نامهها در زمینه اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان مقداری کند تهیه شد، اما باز هم اشکالی ندارد لذا به نظر بنده زیرساخت خوبی آماده شده تا در سالهای آینده بتوانیم از این قانون بهرهمند شویم.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: انتظار داریم دولت به سرعت قانون جهش تولید دانش بنیان که قانون مهمی قلمداد میشود را اجرایی کند.
انتهای پیام/