دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با آنا:

باور به نوآوری؛ ملاکی برای توسعه کشور است

باور به نوآوری؛ ملاکی برای توسعه کشور است
معاون آموزشی جهاددانشگاهی کشور گفت: باور به نوآوری در مدیریت در حوزه های مختلف می تواند باعث رضایت مردم، به ویژه جامعه علمی کشور و تقویت امید شده و به عنوان ملاك پيشرفت و توسعه كشور باشد.
کد خبر : 817978

محمد صادق بیجندی، معاون آموزشی جهاددانشگاهی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پژوهش آنا درباره مهم ترین عوامل رشد و پیشرفت کشور گفت: اگر بخواهیم به این موضوع به صورت علمی و فنی بپردازیم باید ابتدا به اسناد بالا دستی نظیر سند ۱۴۰۴، نقشه جامع علمی کشور، برنامه های توسعه و بیانیه گام دوم انقلاب نگاه کنیم و سپس آنها را با واقعیت های میدانی ارزیابی کنیم.

وی افزود: در تمام اسناد و برنامه ها، توجه به توسعه و پيشرفت علمي، وجود تصوير درست و متناسب از علم و فناوری در كشور، فرهنگ سازی و جریان سازی علمی، ايجاد رقابت درست و هدفمند در سطح ملی و بین المللی در عرصه علم و فناوری و نوآوری، باور علمی و عملی به ظرفیت جوانان و تقويت چرخه علم و تكنولوژی، توجه به نوآوری و فناوری درصنعت و بازار سرمايه از عوامل مهم و دخیل در رشد و پیشرفت کشور نام برده شده است.

** اهداف بالادستی به خوبی به جامعه علمی منتقل نشده است

بیجندی تصریح کرد: در گزارش‌ها و ارزیابی های انجام شده توسط دستگاه ها و نهادهای ذی ربط با این حقیقت مواجه می شویم که دستگاه ها و سازمان های متولی به منظور تحقق اهداف برنامه ها و اسناد بالا دستی، در پاره ای از موارد نتوانسته اند به برخی از اهداف و برنامه های مورد نظر دست پیدا کنند و حتی آنجایی که دست پیدا کرده اند نیز نتوانسته اند به جامعه نخبگانی و علمی کشور به خوبی منتقل کنند.

معاون آموزشی جهاددانشگاهی اظهار کرد: شاهد این ادعا گلایه مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با نخبگان بود که ایشان از عدم اطلاع نخبگان از پیشرفت های کشور و همچنین ظرفیت های بلافعل و بلاقوه کشور نام بردند.

** تاکیدات مقام معظم رهبری بر آشنایی جامعه علمی با ظرفیت های کشور

بیجندی گفت: مقام معظم رهبری در این دیدار، به عدم اطلاع جامعه نخبگانی و نبود تصوير درست و متناسب از پیشرفت های علم و فناوری دركشور، به منظور ايجاد رقابت در سطح جهاني در عرصه علم و فناوری و نوآوری و تقویت باور جوانان به منظورتقويت چرخه علم و تكنولوژی، صنعت و بازار سرمايه نام بردند و از مسئولان به ویژه معاونت علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خواستند تا به این موضوع یعنی آشنایی جامعه علمی کشور با ظرفیت ها و فرصت ها توجه ویژه داشته باشند.

** ارتباطات بین المللی عاملی در جهت رشد و شکوفایی کشور

معاون آموزشی جهاددانشگاهی کشور تاکید کرد: در عصر اطلاعات و ارتباطات، وجود زمینه های رقابت در سطح بین المللی را شاید بتوان به عنوان یک عامل غیر قابل انکار به منظور رشد و توسه کشور دانست، زیرا در این صورت است که ضمن بومي سازی علوم و فناوری‌های مختلف باید بتوانیم آنها را به حوزه‌های تعليم و تعلم در كشور وارد کرده و با رعایت چارچوب های ملی پیاده سازی کنیم.

بیجندی با بیان اینکه هر چند با تحریم های ظالمانه کشورهای غربی، زمینه رقابت در سطح بین المللی با مشکلات زیادی مواجه است، تاکید کرد: باید با برنامه ریزی دقیق و درست بتوانیم از اندک فرصت های موجود، به ویژه کشور های همسایه به خوبی بهره ببریم و زمینه های جدیدی را فراهم کنیم.

معاون آموزشی جهاددانشگاهی کشور ادامه داد: به روز بودن و باور داشتن به ضرورت تغییر در فرایندها و برنامه ها و پرهیز از حرکت در گذشته عامل مهم دیگری است که می توان از آن به عنوان یک عامل مهم در رشد و پیشرفت کشور نام برد.

ارتباطات بین المللی

** باور به نوآوری؛ ملاکی برای توسعه کشور

بیجندی اضافه کرد: باور به تغییر و نوآوری در مدیریت در حوزه های مختلف می تواند ضمن تسهیل امور جاری اجرایی و مدیریتی کشور باعث رضایت مردم به ویژه جامعه علمی کشور و تقویت امید و انگیزه بیش از پیش شده و به عنوان ملاك پيشرفت و توسعه كشور باشد.

معاون آموزشی جهاددانشگاهی کشور افزود: پاسخگویی به موقع، مناسب و مسئولانه به نیازها و حتی سوالات و ابهامات جامعه در تمام حوزه ها اعم از اقتصادی، فرهنگی، فناوری، سیاسی و اجتماعی می تواند عامل مهم دیگری برای توسعه، رشد و پیشرفت کشور باشد.

بیجندی با بیان اینکه برخی اوقات عدم پاسخگویی مناسب و به موقع ضمن ایجاد سرخوردگی مردم باعث نارضایتی و ایجاد ناامیدی در مردم به ویژه جامعه نخبگانی می شود، تاکید کرد: ثبات اقتصادی به ویژه در بازار سرمایه عامل مهم دیگری در رشد و توسعه کشور است. وضعیت اقتصادی کشور به دلایل داخلی و خارجی که بخش عمده آن شاید به عوامل داخلی ربط داشته باشد به صورتی شکل گرفته است که سرمایه های سرگردان زیادی در کشور به جای ورود به چرخه تولید و اشتغال به سمت دلالی و سفته بازی سوق داده شده است.

** پیشرفت کشور با ثبات اقتصادی محقق می شود

معاون آموزشی جهاددانشگاهی کشور ادامه داد: اگر بتوان با نظر متخصصان و خبرگان مجرب و کارکشته حوزه اقتصاد، ثبات اقتصادی را در بازار تا حدودی جاری کرد، می توان امیدوار بود که یکی از عوامل مهم دخیل در حوزه رشد و پیشرفت کشور محقق خواهد شد.

وی با بیان اینکه دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور را شاید بتوان یک عامل مهم دیگر در توسعه و رشد کشور دانست، تاکید کرد: نکته ای که در همه دولت ها به ویژه دولت سیزدهم و به صورت ویژه توسط ریاست محترم جمهور و وزرا از آن به عنوان اتاق فکر دولت نام برده می شود و هر از چند گاهی مواردی به چشم می خورد اما به نظر اینجانب هنوز به صورت نهادینه و برنامه مستمر و پیوسته دیده نمی شود.

معاون آموزشی جهاددانشگاهی کشور اضافه کرد: امید است دانشگاه به عنوان مهم ترین نهاد علمی در کشور بتواند موتور پیشران از حوزه فکر و ایده تا مرحله اجرا و پیاده سازی در کنار دولت به ویژه در طرح های تحولی و نوآورنه باشد. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب