دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 آذر 1401 - 13:06
آنا گزارش می‌دهد؛

وجود توده گازمتان در جنوب تهران برای چندمین بار تائید شد، اما شهرداری همچنان در حال بررسی است

وجود توده گازمتان در جنوب تهران برای چندمین بار تائید شد، اما شهرداری همچنان در حال بررسی است
در حالیکه شهرداری با انعقاد یک تفاهم نامه با دانشگاه تهران همچنان در حال بررسی وجود گاز متان در جنوب تهران است، یک کارشناس اعلام کرد که مرکز تحقیقات پژوهشگاه فضایی ایران تشخیص ناسا را تائید کرده و یک شرکت دانش بنیان هم اعلام کرد، چنین خدماتی را حتی بدون پرداخت هزینه‌ای انجام می‌دهند. 
کد خبر : 817166

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، انتشار خبر وجود یک توده ابر مانند از گاز متان در محدوده جنوبی تهرانی و در حوالی مرکز مدیریت پسماند کهریزک نزدیک یک ماه است که از سرخط خبر‌های محیط زیستی خارج نشده است.

خبری که با تکذیب مسئولان شهری آغاز شد و مسئولان محیط زیست آن را دور از ذهن ندانسته‌اند.

در اولین و مهمترین واکنش‌ها، علیرضا زاکانی شهردار تهران وجود این توده را انکار کرد و اطلاعات منتشر شده در این زمینه را فاقد اعتبار دانست.

**ناسا دروغ می‌گوید!

وی گفت: هنوز از سوی دستگاه‌های بالادستی چیزی به ما اعلام نشده است و البته ناسا همه چیزش دروغ است و این هم دروغ است.

وی چند روز پس از بعد از مذاکره شهرداری تهران با یک تیم دانشگاهی خبر داد که در تلاش هستند، موضوع را بررسی کنند، و باز هم تاکید کرد که تا به حال شرایطی یا دلیلی که ادعای ناسا را تایید کند پیدا نکردیم؛ اما، چون شائبه برای مردم ایجاد شده این مورد را بررسی و نتایج را اعلام خواهیم کرد.

مهدی چمران رییس شورای شهر تهران هم در حمایت از شهردار تهران اعلام کرد: عکس منتشر شده از جنوب تهران درست نیست و گویا برای یک کشور دیگر است.

**انتشار گاز متان غیرقابل انکار است

اما شب گذشته مجید قاسمی، کارشناس محیط زیست در برنامه تهران ۲۰ باز هم بر وجود گاز متان در این محدوده تاکید کرد و گفت: به دلیل دفن مستقیم زباله به مدت ۶۵ سال، گاز متان به صورت کامل تولید شده، اما عددی که بخواهد بگوید روزانه چقدر گاز متان تولید شده متفاوت است.

وی در واکنش به سوال مجری مبنی بر اینکه آیا واقعا گاز متان بر فراز جنوب تهران وجود دارد یا خیر گفت: بله، قطعا! مگر می‌شود نداشته باشیم؟! تولید متان یک واکنش شیمیایی کاملا مشخص است.

**گزارش ناسا کامل نیست

علی نورپور رییس دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران چندی پیش با بیان اینکه توان علمی این دانشکده برای بررسی صحت و سقم بررسی‌های ناسا و منشایابی احتمالی انتشار گاز متان قابل اتکا است، گفته بود: گزارش منتشر شده کامل نیست و اینکه در یک محدوده به صورت پیوسته گاز متان دیده شود، جای تردید دارد و باید این ادعا با صورت علمی بررسی شود.

نورپور تاکید کرد: ما آمادگی داریم در یک بازه زمانی یک ماهه این ادعا را مورد بررسی قرار داده و با کمک دستگاه‌های سنجش موجود، وجود گاز متان در این محدوده را تایید یا رد کنیم

وجود گازمتان در جنوب تهران برای چندمین بار تائید شد، اما شهرداری همچنان در حال بررسی است

**تفاهم نامه شهرداری با دانشگاه تهران برای بررسی گزارش ناسا!

شهردار تهران در آخرین واکنش خود به این خبر از همراهی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران برای بررسی این ادعا خبر داد و گفته است: مجموعه خدمات شهری ما با دانشگاه تهران یک تفاهم‌نامه‌ای را انجام دادند که دانشگاه تهران این موضوع را بررسی کند و مسئله را به ما بگوید.

**مرکز تحقیقات پژوشگاه فضایی ایران هم تشخیص ناسا را تائید کرد

درحالیکه قاسمی، کارشناس محیط زیست در خصوص اظهارات سازمان فضایی ایران در برابر ادعای ناسا گفته است که مرکز تحقیقات پژوهشگاه فضایی ایران هم تشخیص ناسا را تائید کرده و اعلام کرده که با برخورداری از امکانات مشابه، قادر به تشخیص این مسئله بوده است.  حال سوال اینجاست که امکانات دانشگاه تهران برای سنجش این آلاینده گلخانه‌ای چیست  که بر مبنای آن اعلام کرده که می تواند این ارزیابی را متناسب با ظرفیت دستگاه طیف‌سنج ناسا انجام دهد.

**برای بررسی گاز متان نیازی به هزینه کردن نیست

پیش از این نیز شرکت دانش بنیان وجود گاز متان را در این محدوده با تائید کرده و مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگویی اعلام کرده بود که شرکت‌هایی مانند ما در ایران هستند که چنین خدماتی را ارائه می‌دهند و حداقل می‌توان به صورت مشاور از این شرکت‌ها استفاده شود و لازم نیست حتی هزینه‌ای در قبال آن پرداخت کنند. 

وی با تاکید بر اینکه انتشار گاز متان فقط مختص به جنوب تهران نیست و خیلی از مناطق ایران و جهان این پدیده قابل مشاهده هستند؛ گفته بود: در بررسی‌های ما غلظت گاز متان به همان اندازه‌ای بوده‌است که ناسا اعلام کرده‌است و در بخش جنوبی‌تهران حداکثر غلظت را داشته‌ایم اما در حال حاضر ما در حال پایش کل کشور هستیم و خیلی از نقاط ایران هستند که غلظت گاز متان آنها بسیار بالا است و می‌توان گفت که تمام نیروگاه‌هایی که در کشور فعال هستند ابرهای متان با غلظت بالا را ایجاد کرده‌اند."

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب