خانه احزاب با مسئولان درباره ناآرامیهای اخیر نشست برگزار میکند
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، منوچهر متکی رئیس خانه احزاب امروز در نشست خبری، گفت: خانه احزاب هرگونه به هم زدن نظم و امنیت اجتماعی و تخریب و ترور را محکوم می کند، اما از مطالبه گری مردم و شنیدن صدای اقشار مختلف حمایت می کند.
وی افزود: خانه احزاب خانه ای است که اهل این خانه با سلیقه های مختلف سیاسی و شناخته شده در کشور کنار هم جمع شدهاند.
رئیس خانه احزاب با بیان اینکه به عنوان نهاد صنفی باید تعاملی با دولت و حاکمیت داشته باشیم، گفت: قرار است درباره ناآرامیهای اخیر با مسئولان جلسه داشته باشیم.
متکی اضافه کرد: خانه احزاب معمولاً پیرامون موضوعات خارجی و داخلی نشستهایی را برگزار میکند و در این نشستها هر حزبی مواضع خود را اعلام میکند.
وی افزود: نشستهایی در این دوره با نهادهای دولتی و غیر دولتی برگزار شد، برخی احزاب از بی تفاوتی مردم و دولت سخن گفتند که من هم گفتم این احزاب هستند که در کشور خود را جدی نمیگیرند. اگر به این مساله توجه شود احزاب میتوانند در کشور تاثیر گذار باشند.
رئیس خانه احزاب در پاسخ به سوالی پیرامون ایراد وارده از سوی کمیسیون ماده ۱۰ احزاب به سازوکار برگزاری کنگره برخی احزاب در کشور گفت: مرجع قانونی برای صدور مجوز برای فعالیت احزاب در کشور این کمیسیون است و دستورالعملهایی که در سالهای اخیر و به طور مشخص از سال ۹۷ مد نظر این کمیسیون بوده، اعمال میشود.
متکی گفت: اگر حزبی مدعی فعالیت در سطح ملی است و نتواند برای مجمع عمومی خود ۳۰۰ نفر را جمع کند، قاعدتاً باید در فعالیت، جایگاه و نفوذ خود تجدید نظر کند.
وی با بیان اینکه احزابی که این مراحل را طی نکنند، از سوی وزارت کشور به خانه احزاب معرفی نمیشوند، افزود: آنها باید مجمع خود را برگزار کنند که البته بیشتر آنها تشکیل کنگره داده اند و تعدادی هم در حال پیگیری این موضوع هستند.
وزیر اسبق امور خارجه درخصوص دیدار اخیر وزیر امور خارجه با وزرای سابق که در وزارتخانه برگزار شد، گفت: این اولین دعوت وزیر امور خارجه از وزرای خارجه ایران بود که اکثر آنها به جز یک مورد که به مشکل خورده بود در این نشست حضور یافتند.
متکی افزود: در این نشست فرصت گفت و شنودی فراهم شد و وزیر امور خارجه گزارشی پیرامون موضوعات مختلف در حوزه سیاست خارجی از جمله گفتگوهای هستهای، تحولات اوکراین، مساله پهپادها و برخی موضوعات دیگر در حوزه سیاست خارجی ارائه کرد.
وی در مورد تعامل خانه احزاب ایران با احزاب سایر کشورها نیز، گفت: خانه احزاب عضو مجموعه احزاب آسیایی «آی کپ» است و اخیرا هم اجلاس سالیانه این سازمان در استانبول برگزار شد و «حسن غفوری فرد» به نمایندگی از ایران در این اجلاس بینالمللی شرکت کرد و از این نظر میتوان گفت که روابط بینالمللی خود را حفظ کرده ایم. البته برخی از احزاب هم با احزاب دیگر کشورها ارتباطاتی دارند.
رئیس خانه احزاب در مورد نحوه اختصاص بودجه به احزاب فعال در کشور تصریح کرد: قبل از سال ۱۳۹۷ احزاب بودجهای را از دولت دریافت میکردند؛ از آن سال به بعد این پرداخت به خانه احزاب سپرده شد و پس از دریافت از دولت براساس چارچوبهای تعریف شده سهم هر حزبی پرداخت میشود.
متکی با بیان اینکه خانه احزاب و شورای عالی تبلیغات برای بررسی تحولات اخیر و اغتشاشات جلساتی را برگزار خواهد کرد، افزود: ما در شورای مرکزی خانه احزاب ایران بحث کردیم و تاکید داشتیم که هرگونه بهم زدن نظم و امنیت اجتماعی و تخریب و ترور را محکوم کرده، اما در مقابل از مطالبهگری حمایت میکنیم حرف و نظر مردم و اقشار مختلف باید شنیده شود.
وی اضافه کرد: مطالبه اقشار مختلف باید شنیده شود. اگر همه مطالبات مردم نیز برآورده شدنی نباشد، اما همه آنها شنیدنی از سوی نظام و دولت است.
رئیس خانه احزاب درباره ارتباط دولت سیزدهم با احزاب نیز تصریح کرد: در حوزه تعامل وزارت کشور و دستگاههای مختلف با خانه احزاب باید بگویم که دراین دولت یک تعامل مثبت مبتنی بر اعتماد رو به جلو ایجاد شده است.
متکی گفت: ما این کار را به فال نیک میگیریم برای اولین بار در سالهای اخیر معاون سیاسی وزارت کشور در شورای مرکزی خانه احزاب ایران شرکت کرد.
وی با بیان اینکه درخواست کردیم که با وزیر کشور دیدار داشته و نقطه نظرات خود را با او مطرح کنیم، افزود: ما انتظار داریم که با رئیس جمهور دیدار کرده و نقطه نظرات وی را از زبان خودشان بشنویم.
رئیس خانه احزاب تاکید کرد: ما علاقهمند هستیم با مجلس شورای اسلامی تعامل داشته باشیم و چندین پیغام فرستادهایم که با کمیسیون امور داخلی که در حال بررسی قوانین پیرامون برگزاری اجتماعات یا قانون انتخابات است نشست مشترکی برگزار کنیم.
متکی با بیان اینکه از ارگانهای مختلف با ما تماس میگیرند تا نظرات خانه احزاب را در خصوص مسائل داشته باشند، گفت: ما علاقهمند هستیم که با رئیس مجلس و رئیس قوه قضاییه دیدار کنیم و نقطه نظرات خود را به آنها منتقل کنیم. در صورت تحقق این انتظارات میتوان گفت که روابط خانه احزاب با دولت به حد مطلوب رسیده است.
انتهای پیام/