دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فعال حوزه دانش‌بنیان به آنا خبر داد؛

تولید کیت تشخیص دوگانه سرطان روده بزرگ برای نخستین‌بار

تولید کیت تشخیص دوگانه سرطان روده بزرگ برای نخستین‌بار
مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان از تولید کیت تشخیص دوگانه سرطان روده بزرگ برای نخستین‌بار خبر داد و گفت: در تولید و توزیع کیت‌های تشخیص ۱۱ پارامتری ادرار، سرطان دهانه رحم و HPV هم فعال هستیم.
کد خبر : 815893

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ شرکت‌های دانش‌بنیان با توجه به ظرفیت‌هایی مانند اقتصاد مبتنی بر دانش بومی و اتکا به توان علمی و پژوهشی داخلی از ارکان بسترساز توسعه در چارچوب اقتصاد مقاومتی به شمار می‌روند.

دانش‌بنیان‌ها با تحول در عرصه علم و دانش، کشف یافته‌ها و نتایج جدید اقتصادی در رشد و توسعه کشور تأثیر زیادی دارند به‌طوری‌که رهبر معظم انقلاب اسلامی چندی قبل در دیدار با نخبگان و فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان بر اهمیت نقش این شرکت‌ها در رونق اقتصادی و اقتصاد مقاومتی تأکید و آنها را مؤثرترین مؤلفه‌های تحقق پایدار اقتصاد توصیف کردند.

تولید کیت تشخیص دوگانه سرطان روده بزرگ برای نخستین‌بار

با توجه به اهمیت کارکرد شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه آزاد اسلامی حمایت از این شرکت‌ها را همواره مورد توجه قرار داده و با تخصیص فضا و امکانات، زمینه پیشرفت و شکوفایی آنها را مهیا کرده است. دو شرکت فناور به‌تازگی موفق به اخذ مجوز دانش‌بنیان شده‌ و در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه مستقر و به توزیع و تولید یافته‌های پژوهشی خود می‌پردازند.

مهدی گلابی‌دیلمقانی مدیرعامل شرکت «زیست‌بنیان طب هیوا» یکی از این شرکت‌های دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در تشریج دستاوردهای این شرکت به عنوان مرکزی پژوهشی، تحقیقاتی و تولیدی، اظهار کرد: شرکت با فعالیت‌های علمی محققان و پژوهشگران به تولید و توزیع کیت‌های تشخیص دوگانه سرطان روده بزرگ، تشخیص ۱۱ پارامتری ادرار، تشخیص سرطان دهانه رحم و HPV به روش ایلایزا، کیت پاپ اسمیر و لیکوئید بیس-براش، آنتی‌بادی، آنزیم و ... می‌پردازد.

**امکان تشخیص بیماری در ۳۰ تا ۴۰ نفر با تولید کیت تشخیص سرطان رحم

وی با اشاره به اینکه فعالیت شرکت در قالب هسته فناور از سال ۹۸ و همزمان با فراگیری بیماری کروناویروس آغاز شد، اضافه کرد: نخستین‌بار موفق به تولید کیت تشخیص سرطان رحم و HPV شدیم که پیش از آن، این بیماری صرفاً با میکروسکوپ تشخیص داده می‌شد و احتمال خطا در آن وجود داشت.

فعال حوزه دانش‌بنیان که در حاشیه نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت‌‌وگو می‌کرد، افزود: کیت تولیدی توسط این شرکت در زمان کمتر و با هزینه‌های مناسب‌تر، امکان تشخیص بیماری در ۳۰ تا ۴۰ نفر را دارد. HPV از عوامل اصلی سرطان دهان رحم بوده که به بیماری نازایی منجر می‌شود. قبل از تولید کیت‌های شرکت، آزمایش به‌صورت بافتی بود که امکان تشخیص بیماری در دختران وجود نداشت.

تولید کیت تشخیص دوگانه سرطان روده بزرگ برای نخستین‌بار

گلابی‌دیلمقانی از تولید کیت تشخیص دوگانه سرطان روده بزرگ برای نخستین‌بار خبر داد و بیان کرد: این کیت دوگانه برای تشخیص خون مخفی مدفوع و تشخیص سرطان روده بزرگ کاربرد دارد. اختصاصی‌بودن این کیت ۹۸ درصد و کمتر از ۱۰ دقیقه قابل تشخیص است. قبل از تولید این کیت، آزمایش برای تشخیص سرطان روده بزرگ هزینه‌های بسیار زیادی به همراه داشت؛ اما با کیت تولیدی شرکت دانش‌بنیان، عموم اقشار جامعه در کوتاه‌ترین زمان و در منزل می‌توانند غربالگری را انجام دهند.

وی مطرح کرد: در واقع برخی از تولیدات شرکت برای نخستین‌بار بوده و برخی نیز با وجود نمونه‌های قبلی موجود، کیفیت بهتر و هزینه کمتری را با خود به همراه دارند و بخشی از نیاز‌های مردم را مرتفع می‌کنند.

**تأمین منابع مالی را مهم‌ترین دغدغه شرکت‌های دانش‌بنیان

فعال حوزه دانش‌بنیان که با شرکت متبوعش در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه مستقر است، تأمین منابع مالی را مهم‌ترین دغدغه شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: شرکت‌های مستقر در پارک‌ها و مراکز رشد برای ایجاد آزمایشگاه‌ها و دفاتر تخصصی دچار مشکل هستند که این مشکل تا حدودی برای شرکت‌های مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی حل شده؛ اما همچنان امیدواریم با حمایت‌های ویژه مسئولان و نهاد‌های مرتبط، تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان را گسترده و امکان اشتغال‌زایی برای جوانان مستعد را فراهم کنیم.

گلابی‌دیلمقانی با بیان اینکه اکنون پنج نفر به‌صورت مستقیم در شرکت مشغول فعالیت هستند، ادامه داد: امیدواریم با گسترش تولید و تأمین بازار هدف، تعداد افرادی که در این شرکت فعالیت می‌کنند به ۲۰ نفر افزایش پیدا کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب