دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با تداوم گوش دادن به صدای بلند؛

یک میلیارد جوان در معرض کم‌شنوایی هستند

یک میلیارد جوان در معرض کم‌شنوایی هستند
بررسی جدید نشان می‌دهد که بیش از یک میلیارد نوجوان و جوان در جهان در معرض خطر ناشنوایی ناشی از استفاده از هدفون و هستند.
کد خبر : 815703

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، بررسی جدید نشان می‌دهد که بیش از یک میلیارد نوجوان و جوان در جهان در معرض خطر ناشنوایی ناشی از استفاده از هدفون و حضور در محل‌های پخش و اجرای موسیقی با صدای بلند هستند.

براساس این مطالعه که اخیرا در مجله "BMJ Global Health" منتشر شد، برای نوجوانان  خیلی مرسوم است که فیلم و موسیقی را با صدای بلند تماشا کنند، غافل از آنکه چه مضرات جبران ناپذیری به سلامتی آنها وارد می‌کند.

لورن دیلارد، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کارولینای جنوبی و مشاور سازمان جهانی بهداشت گفت: "ما تخمین زده‌ایم که ۰.۶۷ تا ۱.۳۵ میلیارد فرد ۱۲ تا ۳۴ ساله در جهان به صورت ناامن موسیقی گوش می‌دهند و فیلم می‌بینند و بنابراین در معرض خطر کم‌شنوایی هستند".

سازمان جهانی بهداشت تخمین می‌زند که بیش از ۴۳۰ میلیون نفر در سراسر جهان در حال حاضر نقصان شنوایی ناتوان‌کننده دارند. افراد جوان به خصوص به علت استفاده‌شان از وسیله‌های شنوایی شخصی (PLD) مانند تلفن‌های هوشمند، هدفون‌ و ایرباد و حضور در محل‌های اجرای موسیقی بلند در میانه اعمال نشدن مقررات در این زمینه به خصوص آسیب‌پذیر هستند.

دیلارد یاداوری کرد:  قرار گرفتن در معرض صدا با حجم بسیار زیاد می‌تواند سلول‌های حسی و ساختارهای گوش را خسته کند. اگر این حالت برای مدت طولانی ادامه یابد، ممکن است برای همیشه آسیب ببینند و منجر به کاهش شنوایی، وزوز گوش یا هر دو شود.

در این پژوهش محققان متاآنالیز مقالات علمی مربوط به شیوه‌های گوش دادن ناامن را که بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ در سه پایگاه داده منتشر شده بود، انجام دادند. طبق این مطالعه، اقدامات ناایمن بر اساس استفاده از هدفون و همچنین حضور در مکان‌های تفریحی مانند کنسرت‌ها ردیابی شدند.

دی وت سوانپول، استاد شنوایی شناسی در دانشگاه پرتوریا در آفریقای جنوبی در راستای مطالعه صورت گرفته گفت: تجزیه و تحلیل این مطالعه دقیق بود و شواهد قانع کننده هستند که کاهش شنوایی باید  یکی از اولویت‌های بهداشت عمومی باشد. 

سوانپول که سردبیر مجله بین المللی شنوایی شناسی نیز هست، گفت: «موسیقی هدیه‌ای است که باید برای یک عمر از آن لذت برد. پیام این پژوهش این است که از موسیقی‌های مورد علاقه خود لذت ببرید اما ایمن."

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب