دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بادام؛ دانه‌ای که هم لاغر می‌کند و هم چاق!

چربی موجود در بادام سبب افزایش وزن نخواهد شد، بلکه در مقابل سبب کاهش وزن می‌شود، اما باید بدانید که در مصرف این دانه باید تعادل را رعایت کنید!
کد خبر : 815393

به گزارش خبرگزاری آنا، بادام از آن جمله مغز‌های مقوی و پرخاصیتی است که برخی منابع آن را معجزه لاغری می‌دانند و حتی شاید از روغن و عصاره و کره آن نیز بتوان استفاده کرد و خواصش را در بدن نهادینه کرد. اما آیا این دانه پرخاصیت، ضرر هم دارد؟!

بادام؛ دانه‌ای که هم لاغر می‌کند و هم چاق!

بادام؛ یک دانه خوراکی پرخاصیت

بادام از آن دست گیاهانی است که در اکثر نقاط دنیا از جمله ایران، کشور‌های آسیای مرکزی ایالات متحده آمریکا، اسپانیا و ... کاشته و برداشت می‌شود و مورد استفاده جهانیان قرار می‌گیرد.

درخت این گیاه دارای دانه خوراکی است و در سردهٔ پرونوس طبقه‌بندی می‌شود.

بادام، از نوع شفت است که از یک لایه پوست نرم که بیرونی است و یک لایه پوست سخت که درونی است تشکیل می‌شود و تقریبا چهل و نه درصد دانه آن را روغن تشکیل می‌دهد.

حتما این تجربه را دارید که دیده باشید بادام به‌صورت با پوست یا بدون پوست یا به صورت خام و یا شور به فروش می‌رسد.

خواص بادام از کاهش کلسترول تا درمان کم خونی

تاثیر بادام در کاهش کلسترول

چربی‌های غیر اشباع و مفید در بادام در کاهش کلسترول (بد) کمک می‌کند.

بادام؛ حمایتگر دیابتی‌ها

بادام، دارای شاخص کلیسمی قوی (GI) است و از این رو از افت قند خون ناگهانی بعد از خوردن غذا جلوگیری می‌کند بنابراین، به تثبیت سطح قند خون نیز کمک می‌کند و از دیابتی‌ها حمایت می‌کند.

تامین انرژی به کمک بادام

بادام، غنی از منگنز، ریبوفلاوین و مس است، که در تولید انرژی موثر هستند.

تاثیر بادام در تقویت مغز

بادام‌ها دارای ریبوفلاوین و ال-کارنیتین هستند، این مواد مغذی می‌توانند به رشد سلول‌های مغز کمک کنند.

همچنین از سوی دیگر بادام، حاوی فنیل آلانین است، که به فرایند‌های شیمیایی مغز کمک می‌کند.

درمان کم خونی با مصرف بادام

بادام دارای مس، آهن و انواع ویتامین هاست و به عنوان کاتالیزور تولید سدیم هموگلوبین کار می‌کند، از این رو بادام می‌تواند در برابر کم خونی مقاومت کند.

تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها به کمک بادام

بادام، منبع غنی از مواد مغذی همچون کلسیم و فسفر است، که سبب جلوگیری از پوکی استخوان و تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود.

تاثیر بادام در کنترل وزن و لاغری

چربی موجود در بادام سبب افزایش وزن نخواهد شد، بلکه در مقابل سبب کاهش وزن می‌شود و از این رو با مصرف بادام و حتی کره بادام احساس سیری می‌کنید و وزن خود را کنترل خواهید کرد.

از سوی دیگر نیز منیزیم موجود در کره بادام، به سوخت و ساز بدن و بافت استخوانی کمک می‌کند و به مرور سبب حجیم شدن عضلات خواهد شد.

شیر بادام نیز حاوی فیبر است که این ماده برای هضم غذا، بسیار مفید است.

افزایش هوشیاری فیزیکی با مصرف بادام

 پروتئین‌های موجود در شیر بادام، رباط‌ها و بافت‌های آسیب دیده را بهبود می‌بخشد.

افزایش هوشیاری روحی پس از مصرف بادام

 پتاسیم، از جمله مواد معدنی موجود است که در بدن الکترولیت تولید می‌کند و این الکترولیت ها، سبب افزایش حافظه می‌شوند بنابراین شیر بادام، یک راه طبیعی برای تقویت حافظه است.

درمان انواع سرطان به کمک بادام

با مصرف بادام میتوانید از انواع سرطان جلوگیری کنید.

مراقبت از پوست ومو با استعمال روغن بادام

روغن بادام از جمله مرطوب کننده‌های قوی و پرخاصیت برای پوست محسوب می‌شود و جالب است بدانید درمانگری فوق العاده‌ای در کاهش سیاهی و پف چشم دارد.

به این صورت که، از بادام له شده یا روغن بادام برای کاهش سیاهی و پف چشم استفاده می‌کنند و بادام را در اب بگذارید تا نرم شود سپس آن را به دور چشم خود ماساژ می دهند.

علاوه براین موارد می‌توان از خواص ضد پیری، انتی اکسیدانی و حتی درمانگری بادام برای درمان شوره سر بهره برد.

تقویت مو با کمک بادام

بادام، دارای مواد مغذی و ویتامین هایی، مانند:a، d، b۱، b۲ و b۶ است این مواد مغذی، به ساقه مو نفوذ کرده و مو‌های سالم و زیبایی را ایجاد می‌کند.

از طرف دیگر، ویتامین E موجود در بادام، فولیکول‌های مو را نرم می‌کند و وزی مو را بدون اینکه مو چرب شود، بهتر می‌کند.

روغن بادام همچنین می‌تواند به عمق مو نفوذ کرده و بافتش را نرم می‌کند تا التهاب پوست سر، درمان شود.

بادام؛ دانه‌ای که هم لاغر می‌کند و هم چاق!

نگاهی به مضرات مصرف بادام

  • تداخل دارویی

در صورتی که، رژیم غذایی سرشار از منگنز دارید، مصرف بادام می‌تواند سبب تداخل دارویی شود. زیرا بادام نیز سرشار از منگنز است. مقدار زیاد منگنز در بدن، با دارو‌های مسهل، آنتی‌بیوتیک‌ها و دارو‌های خاص فشار خون تداخل‌دارد. شما در رژیم غذایی روزانه خود، فقط به ۱.۳ تا ۲.۳ میلی‌گرم منگنز احتیاج‌دارید.

  • مصرف بیش‌ازحد ویتامین E

ما روزانه به حدود ۱۵ میلی‌گرم ویتامین E نیازداریم. با مصرف مقدار زیاد بادام، احتمال‌دارد بیشتر از ۱۰۰۰ میلی‌گرم میزان موردنیاز از این ویتامین را دریافت‌کنیم. عوارض جانبی مصرف زیاد ویتامین E، اسهال، نفخ، تاری دید، سردرد، سرگیجه و بی‌حالی هستند.

  • افزایش وزن

یکی از عوارض جانبی اصلی بادام، افزایش وزن است، زیرا هر ۳۲ گرم بادام، حاوی ۱۴ گرم چربی و ۱۶۳ کالری است. اگر به‌مقدار کافی کالری نمی‌سوزانید، شما درواقع درحال افزایش وزن هستید، زیرا بدن‌تان مقادیر کالری را به‌صورت چربی ذخیره‌می‌کند. بنابراین، بادام را به‌عنوان وعده غذایی در رژیم غذایی خود بگنجانید. اگر قصد تثبیت وزن دارید، مراقب‌باشید بادام بخشی از ۲۰۰۰ کالری روزانه‌تان را تشکیل‌بدهد. اگر قصد کاهش وزن دارید، بادام را در ۱۲۰۰-۱۵۰۰ کالری روزانه خود بگنجانید.

  • افزایش سطح سمی بدن با مصرف بادام

این یکی از عوارض جانبی اصلی خوردن زیاد بادام است. بادام تلخ به داشتن اسید هیدروسیانیک معروف است که باعث علائمی مانند کندی سیستم عصبی و مشکل تنفسی که می‌تواند کشنده نیز باشد، می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب