دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آبان 1401 - 20:11

کافا؛ یک درمانگر قدیمی!

قهوه در اصل نام شهری در کشور اتیوپی است و کافه یا کافا عربی‌شده قهوه است، برخی از دیگر عرب‌زبانان مثل مردم شهر کفا به قهوه بون می‌گویند.
کد خبر : 815385

به گزارش خبرگزاری آنا، قهوه؛ همان نوشیدنی که بسیاری حتی برای لذت بردن از طعمش و نه خواص و کافئین بالایش، ترجیح می‌دهند آن را مصرف کنند.

دانه‌هایی که ترکیبش با آب و یا شیر معجزه می‌کند و حتی شاید گاهی مصرف آن برای بسیار خطرناک و عذاب آور باشد.

بسیاری طعم تلخ آن را ناب می‌دانند و بسیاری دیگر ترجیح می‌دهند آن را با شکر و یا یک شیرینی خوش طعم میل کنند.

اما آیا از فواید و مضرات این ماده خوش طعم و مزه با خبرید؟

کافا؛ یک درمانگر قدیمی!

قهوه؛ مشهور به کافا

قهوه بطورمعمول از دانه‌های بوداده و آسیاب شده گیاه قهوه تهیه می‌شود و بدلیل دارا بودن کافئین بالا یک ماده محرک محسوب می‌شود و بطور معمول در سراسر جهان محبوب است.

بسیاری زادگاه قهوه را یمن و آفریقا می‌دانند، اما این دانه در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری قاره آمریکا و جنوب شرقی نیز در حال کشت و برداشت است.

همچنین به‌نسبت کمتر در برخی از نواحی جنوب آسیا مانند هند کشت می‌شود و درست در زمان رسیدن میوهٔ گیاه قهوه، دانه‌های قهوه را برداشت و فرآوری می‌کنند.

جالب است بدانید، قهوه در میان اعراب به کافه یا کافا شهرت دارد، که در اصل نام منطقه و شهری در جنوب غربی اتیوپی است که گیاه قهوه در نخست در آنجا یافت شده‌است و از آن جالب‌تر اینکه درزبان عرب قهوه به نام شراب شناخته می‌شده است.

نقش قهوه جلوگیری از ابتلا به آلزایمر و پوسیدگی دندان‌ها

کاهش ابتلا به آلزایمر با مصرف قهوه

بیماری آلزایمر بطور معمول در سنین شصت و پنج به بالا دیده میشود و جالب است بدانید که قهوه می‌تواند ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

 معجزه قهوه در کاهش ابتلا به پارکینسون

بیماری پارکینسون بعد از آلزایمر تنها بیماری است که هیچ درمانی برای آن شناخته نشده است.

کافئین دارای اثر مثبت روی انتقال دهنده‌های عصبی دوپامین است و از این رو قهوه ممکن است افرادی که از این بیماری رنج میبرند را نجات دهد.

سلامت کبد با مصرف قهوه

کبد مسئولیت صد‌ها وظیفه در بدن را داراست و از این رو بدن را فعال نگه می‌دارد. از سوی دیگر بیماری‌هایی که می‌توانند بر کبد تاثیر بگذارند نیز متعدد هستند و می‌توان آن‌ها را شامل هپاتیت، بیماری کبد و... دانست. البته بسیاری از این موارد ممکن است منجر به سیروز می‌شوند اماخوشبختانه، قهوه می‌تواند سلاحی علیه سیروز باشد.

از این رو پیشنهاد می‌شود، هر روز ۴ یا چند فنجان قهوه بنوشید که این امر ممکن است ریسک ابتلا را تا حدود ۲۲ درصد کاهش دهد و در نتیجه آن یک جز در قهوه به ویژه در برابر سیروز الکلی مفید است.

البته باید بدانید که این موضوع با تحقیقات دیگری تقویت شد و در آخر مشخص شد که نوشیدن روزانه دو یا چند فنجان بیشتر می‌تواند احتمال مرگ را از سیروز جگر تا حدود ۶۶ درصد کاهش دهد.

کافا؛ یک درمانگر قدیمی!

محافظت از بدن در برابر سنگ صفرا به کمک قهوه

همانطور که می‌دانید، سنگ صفرا قطعات جامدی هستند که در کیسه صفرا شکل می‌گیرند که درست زیر کبد قرار دارد و در صورتی که لوله صفرا را مسدود کنند، سبب درد عظیمی می‌شود. این سنگ‌ها می‌توانند به خاطر رژیم غذایی شما تشکیل شوند که قهوه می‌تواند به جلوگیری از این عوامل کمک کند و از تشکیل سنگ صفرا جلوگیری کند.

کاهش خطر دیابت دو با مصرف قهوه

افرادی که گرفتار بیماری دیابت نوع ۲ شده اند یا قادر به تولید انسولین و یا مقاومت انسولین نیستند که در نهایت سبب بالا بردن سطح قند خون می‌شود، از این رو با نوشیدن یک فنجان قهوه در طول روز این بیماری را کاهش خواهید داد.

 
قهوه؛ منبع عالی از آنتی اکسیدان‌ها

آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند با رادیکال‌های آزاد بدن مبارزه می‌کنند و مهم‌تر از همه، ریسک ابتلا به سرطان دهان را کاهش می‌دهند. قهوه نیز سرشار از آنتی اکسیدان است که کمک بسیاری به بدن می‌کند.

نقش قهوه در محافظت در برابر آسیب شبکیه

همانطور که می‌دانید کلروژنیک اسید از همه آنتی اکسیدان ها، قوی‌تر است و از این رو نوشیدن قهوه به جلوگیری از تخریب شبکیه کمک می‌کند.

جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها

قهوه به راحتی می‌تواند در برابر پوسیدگی و کرم خوردگی دندان‌ها بایستد و با آن مقابله کند.

سلامت مو و رفع تیرگی چشم به کمک قهوه

جالب است بدانید اگر قهوه دم شده را به مو‌های خود بمالید، سلامت را به آن‌ها هدیه داده اید.

از سوی دیگر قهوه به علت گشادکنندگی عروق سبب برطرف شدن پف زیر چشم خواهد شد و برای این منظور بهتر است قهوه را با کرم‌های مخصوص چشم مخلوط کنید و دور چشمان تان بزنید.

این ترکیب می‌تواند سبب گشاد شدن رگ‌های خونی دور چشم شود، اما به این نکته توجه داشته باشید که نباید هیچگاه قهوه را به طور مستقیم دور چشمان تان بمالید.

عوارض بیش از حد مصرف قهوه

همانطور که می‌دانید کافئین قهوه بسیار بالاست و می‌تواند سبب بی قراری و بی خوابی فرد شد.

قهوه می‌تواند سبب تشدید سوزش معده یا برگشتن اسید شود و علائم برگشت اسید تپش قلب و سوزش سینه است. این اتفاق زمانی می‌افتد که اسفنکتر در ورودی معده وقتی که باید بسته شود صورت نمی‌گیرد اسیدی که معده تولید می‌کند می‌تواند به مری منتقل شود.

 درست زمانی که قهوه را با معده خالی می‌نوشید، اسید هیدروکلریک را تحریک می‌کنید که می‌تواند مشکلی جدی باشد. معمولا وقتی غذا می‌خورید، معده اسید هیدروکلریک را تولید می‌کند. وظیفه آن هضم پروتیین و یا چربی است که هضم نمی‌شود، سطوح پایین‌تر در زمانی تولید می‌شوند که ما واقعا به آن نیاز داریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب