۵ غذا برای افزایش سطح کلسترول خوب
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، محققان تاکید میکنند، غذاها بر بسیاری از جنبههای سلامتی افراد از جمله سلامت قلب تاثیر مستقیم دارد. برخی غذاها میتوانند سطح کلسترول را بهبود بخشند و به نوبه خود خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهند.
به زبان ساده در کل چربی خون به دو نوع کلی کلسترل و تری گلیسرید تقسیم و کلسترل خود به دو نوع عمده کلسترل مضر (نوع LDL) و کلسترل مفید ( نوع HDL) تقسیم میشود.
کلسترل مضر میتواند در دیواره رگها رسوب و جریان خون را محدود کند و احتمال حمله قلبی یا سکته را افزایش دهد. اما در مقابل آن، کلسترول خوب میتواند سلامتی را تقویت کند و قلب و سایر اندامها را از اثرات بد کلسترول بد نجات دهد. HDL کلسترول خوب نامیده میشود زیرا به حذف کلسترول مضر یا بد از جریان خون شما کمک می کند و بنابراین سطوح بالای آن با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است. کلسترول یک ماده موم مانند است که توسط بدن تولید میشود و عملکردهای مهم بسیاری دارد که شامل ساخت سلول های بدن شما میشود.
یکی از راههای مقابله با سطح کلسترول بد، بهبود سطح کلسترول خوب است و این کار را میتوان با رهایی از عادات ناسالم زندگی مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل و افزودن غذاهای مغذی به رژیم غذایی انجام داد.
محدود کردن چربیهای اشباع شده، مواد غذایی حاوی قند و سایر مواد پر کالری نیز میتواند در افزایش سطح کلسترول خوب موثر باشد که به این منظور مصرف مواد غذایی زیر توصیه میشود:
دانههای چیا
دانه چیا منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 گیاهی، فیبر و سایر مواد مغذی سالم است. افزودن دانه چیا به رژیم غذایی ممکن است به کاهش سطح کلسترل مضر و کاهش فشار خون کمک کند.
جو
جو دارای یک ماده فیتوشیمیایی به نام فیتواسترولهاست. البته این مواد در دیگر غلات کامل نیز وجود دارد. گفته میشود فیتواسترولها میتوانند کلسترول خون را کاهش دهند.
گردو
چربی موجود در گردو عمدتاً چربیهای امگا 3 است، نوعی اسید چرب تک غیراشباع که خاصیت محافظت از قلب دارد. بنابراین گردو کلسترول کل خون را کاهش می دهد و HDL یا کلسترول خوب را افزایش میدهد.
روغن نارگیل
برخی از محققان استدلال کردهاند که تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط (MCTs)، جزئی از روغن نارگیل، ممکن است به افزایش سطح کلسترول خوب کمک کند.
سویا
سویا سرشار از چربی غیر اشباع، فیبر و پروتئین است. همچنین، ایزوفلاونهای موجود در سویا باعث افزایش سطح HDL میشوند و اگر فیتواستروژنها سطح LDL و تری گلیسیرید را کاهش دهند، در نتیجه پروفایل لیپیدی افراد بهبود مییابد.
انتهای پیام/