دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

کتاب‌های «خودشناسی» و «انگیزشی» بهترین‌ها برای مطالعه

کتاب‌های «خودشناسی» و «انگیزشی» بهترین‌ها برای مطالعه
فعال حوزه کتاب و کتابخانه عنوان کرد که بهترین کتاب برای مطالعه، کتاب‌های خودشناسی و انگیزشی است.
کد خبر : 814881

ثریا محمدی مسئول کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌الملل ماکو به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در پاسخ به این پرسش که چرا میزان مطالعه در کشور کم است و افراد از مطالعه گریزان هستند؟ بیان کرد: برای اینکه افراد به کتابخوانی علاقه‌ پیدا کنند، نخست باید از محیط خانواده آغاز کرد، اگر خودمان اهل مطالعه باشیم، فرزندان و سایر اعضای خانواده هم علاقه پیدا خواهند کرد

وی ادامه داد: محیط بیرون از خانواده و مدارس هم در میزان و میل افراد به مطالعه نقش پررنگی دارد و خیلی از اولیا تصور می‌کنند که مطالعه امری ذاتی است که فقط عده خاصی از افراد به کتاب از روی کنجکاوی و علاقه روی می‌آورند؛ بنابراین باید خرید کتاب و مطالعه را به عنوان نیازی اساسی نگاه کنیم.

مسئول کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌الملل ماکو اظهار کرد: اگر بخواهیم علت مطالعه کم و یا گریز از مطالعه را آسیب‌شناسی کنیم، شاید یکی از دلایل آن نبود مهارت‌های کافی در مطالعه باشد و یا قیمت زیاد کتاب‌های چاپی باشد که باعث می‌شود افراد زیادی میل به خرید کتاب نداشته باشند و خرید کتاب در اولویت‌های چندم آنان باشد؛ بنابراین توصیه می‌شود افراد از کتابخانه‌‌های عمومی کتاب‌های مورد علاقه خود را تهیه کنند و نیازی به صرف هزینه نیست. اگر انسان قبل از مطالعه یک اطلاع جزئی از کتاب داشته باشد، می‌تواند با رغبت به مطالعه آن بپردازد.

** کودکان منحصر به خواندن کتاب‌های درسی نشوند

محمدی با بیان اینکه بهترین کتاب، کتاب‌های خودشناسی و انگیزشی است از اولیا خواست که کودکان خود را فقط منحصر به خواندن کتاب‌های درسی نکنند و گفت: استمرار زیاد والدین برای خواندن کتاب‌های درسی، کودکان را از مطالعه منابع غیردرسی دور می‌کند در نتیجه از مطالعه لذت نخواهند برد.

وی در پاسخ به این پرسش که برای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی بین دانشجویان چه راهکاری دارید؟ بیان کرد: کار یک کتابدار ترویج و اشاعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی است و همین طور ایده‌های خلاقانه برای تشویق و ترقیب مردم به مطالعه. در دانشگاه از هیچ تلاشی دریغ نکرده و سعی کرده‌ایم مراجعان را به این امر تشویق کنیم ازجمله کار‌ها می‌توان برگزاری مسابقات مخلتف کتابخوانی، نقاشی، کار دستی، نشست‌های کتابخوان کتابخانه‌ای، نشست‌های کتابخوان، عضویت رایگان و … را ذکر کرد.

کتاب‌های «خودشناسی» و «انگیزشی» بهترین‌ها برای مطالعه

این مسئول درباره وضعیت فعلی و چگونگی فعالیت کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌الملل ماکو اظهار کرد: کتابخانه واحد ماکو ۲۳۲۵۴ جلد کتاب و ۷۰۰ جلد پایان‌نامه دارد و دارای دو سالن مطالعه جداگانه خانم و آقا است و بخش نشریات و قسمت مخزن کتابخانه هم در آن فعال است.

به گفته مسئول کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌الملل ماکو، مجموعه منابع کتابخانه این دانشگاه شامل کتاب‌های فارسی و لاتین و مرجع و پایان‌نامه ۸۰۰ لوح فشرده آموزشی است و اکنون ۹۰۰ عضو دارد.

محمدی در پاسخ به این پرسش که برنامه شما برای آینده کتابخانه دانشگاه چیست؟ اظهار کرد: همچنان به فعالیت‌های فرهنگی خود می‌افزاییم تا شاهد رشد فرهنگی و ارتقای شاخص‌های کتابخوانی ازجمله تعداد اعضا و تعداد امانت و سرانه مطالعه در دانشگاه باشیم و آنچه که قشر فرهیخته دانشگاه لیاقت آن را دارند به آن دست یابیم.

وی یادآور شد: فضا‌های مجازی باعث شده که دانشجویان دیگر رغبتی به کتب و مطالعه نشان ندهند؛ بنابراین از استادان درخواست می‌شود دانشجویان را به فعالیت‌های پژوهشی دعوت کنند و صرفاً استادمحور نباشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب