دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یادداشت؛

لزوم بازآفرینی نقش کتابخانه‌ها در پایتخت

لزوم بازآفرینی نقش کتابخانه‌ها در پایتخت
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر خواستار نیازسنجی صحیح مناطق مختلف شهر تهران و در اختیار گذاشتن فضای مطالعه و دسترسی آسان به کتب مورد نیاز شهروندان شد و گفت: بازآفرینی نقش کتابخانه‌ها در سطح شهر چیزی جز جذب جوانان و دور نگاه داشتن آنان از آسیب‌های اجتماعی نخواهد بود.
کد خبر : 814677

گروه جامعه خبرگزاری آنا، نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر در یادداشتی که در اختیار آنا گذاشته است، نوشته است: «کتاب و کتابخوانی را باید یکی از مهمترین مولفه‌های فرهنگی برای هموار کردن مسیر توسعه، ترقی و نهایتا گشودن افق‌هایی جدید در پیش روی هر جامعه‌ای دانست.

پیشرفت‌های امروز جهان معاصر و گام نهادن در فضایی که تا یک صد سال پیش حتی قابل تصور نبود نتیجه شناخت صحیح جایگاه کتاب و کتابخوانی در جوامع بشری است. موضوعی که در فرهنگ دینی و اسلامی ما از نظر دور نمانده و تبیین جایگاه کتاب در آن از طرفی و ترسیم جایگاه دانش و آگاهی، مطالعه و آموختن و به‌روز بودن، مورد تاکید قرار گرفته است.

با نگاهی به عرصه‌های رو به رشد علمی در کشورمان از جمله دانش هسته ای، سلول‌های بنیادین، صنایع هوافضا و ... به خوبی می‌توان به این نکته رسید که اگر دانشمندان و نخبگان جامعه به فرهنگ کتاب و کتابخوانی گرایش نداشتند هم اکنون فتح این قله‌های رفیع علمی برای میهن اسلامی امکان پذیر نبود؛ لذا توجه به این نکته ضروریست که بالندگی هر چه بیشتر انقلاب اسلامی، جامعه دینی و نهایتا شکل گیری تمدن نوین اسلامی از مسیر کتاب و کتابخوانی می‌گذرد.

در همین راستا تمام دستگاه‌ها و نهاد‌ها چه در حوزه فرهنگی و چه خارج از آن می‌بایست برای خود در حوزه کتاب تعریف نقش داشته و در شرح وظایف و رسالت فرهنگی خود آن را به عنوان ابزار فرهنگی رسا، مانا و تاثیرگذار بپذیرند.

این نقش سازی و نقش آفرینی در حوزه کتاب و کتابخوانی برای مدیریت شهری و شهرداری تهران نیز متصور است و از آنجا که حوزه فرهنگی و اجتماعی یکی از مهمترین محور‌های عمل این سازمان بزرگ به حساب می‌آید می‌بایست از آن توقعی بیش از پیش داشت.

بر اساس آمار بیش از ۴۰۰ کتابخانه عمومی در سطح شهر تهران مشغول به ارائه خدمات به مردم به منظور افزایش فرهنگ کتاب و کتابخوانی و نهایتا نقش آفرینی به عنوان پیشرانه علمی شهر و کشور هستند. اما آیا این تعداد کتابخانه برای شهری همچون تهران پاسخگوی نیاز‌ها خواهد بود؟ پاسخ به این سوال را می‌توان اینگونه داد که به دلیل گستره جغرافیایی و جمعیت بالای پایتخت این تعداد کتابخانه پاسخگوی نیاز شهروندان نیست و طی سالیان گذشته کتابخانه‌ها تا حدودی از نقش کلیدی و حیاتی خود فاصله گرفته اند و ما کمتر شاهد حضور شهروندان در آن‌ها هستیم.

هم اکنون وقت آن رسیده تا بازآفرینی را در این حوزه شاهد باشیم. این مهم محقق نخواهد شد جز با نیازسنجی صحیح مناطق مختلف شهر تهران و در اختیار گذاشتن فضای مطالعه و دسترسی آسان به کتب مورد نیاز شهروندان.

یقینا ثمره بازآفرینی نقش کتابخانه‌ها در سطح شهر چیزی جز جذب جوانان و دور نگاه داشتن آنان از آسیب‌های اجتماعی نخواهد بود که این موضوع یعنی با یک تیر دو نشان زدن. ترغیب به علم و آگاهی و دور نکاه داشتن از معضلات.»

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب