دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آبان 1401 - 10:08
برآیندگیری از اظهارات مقامات غربی؛

آمریکا و اروپا درباره ایران تقسیم کار کرده‌اند!

آمریکا و اروپا درباره ایران تقسیم کار کرده‌اند!
یک دیپلمات آمریکایی اظهارنظر برجامی جدیدی مطرح می کندکه با ادعای اخیر رئیس جمهور فرانسه مبنی بر اینکه «اوضاع داخلی ایران امکان بازگرداندن توافق هسته‌ای را تضعیف می‌کند»، همپوشانی دارد حال آنکه در این میان، اتحادیه اروپا موضع متفاوت تری اتخاذ کرده است.
کد خبر : 814661

گروه منطقه و جهان خبرگزاری آنا- «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در تازه‌ترین اظهارنظر برجامی خود مدعی شده که اعتراضات و همچنین ادعای فروش پهپاد‌های ایرانی به روسیه، تمرکز ایالات متحده را از احیای توافق هسته‌ای دور کرده است.

او که به پاریس سفر کرده بود، در تکمیل این ادعا می افزاید: تا موعد مقتضی باب ازسرگیری دیپلماسی را باز نگه می‌داریم، اما در حال حاضر، واشنگتن به سیاست تحریم و اعمال فشار ادامه می‌دهد.

همچنین، مالی در ادامه ادعا‌های خود، به روال معمول توپ را به زمین ایران انداخت و مدعی شد اینکه مذاکرات رخ نمی‌دهد، به دلیل موضع ایران و همه اتفاقاتی است که از سپتامبر به این سو رخ داده است.

دولت‌های غربی مدعی هستند که در برهه‌ای به احیای توافق نزدیک شده اند حال آنکه ایران را به طرح خواسته‌های نامعقول متهم می‌کنند.

مالی در نهایت گفت: تمرکز ما روی توافقی نیست که (مذاکراتش) پیش نمی‌رود. بلکه روی آنچه در ایران رخ می‌دهد متمرکز هستیم، روی جنبش مردمی و سرکوب معترضان. تمرکزمان روی فروش تسلیحات ایرانی به روسیه است و همچنین آزادی گروگان هایمان.

این دیپلمات آمریکایی از پاسخ به اینکه واشنگتن تا چه زمانی این رویکرد را حفظ می‌کند، طفره رفت، اما مدعی شد چنانچه دیپلماسی شکست بخورد، آمریکا آماده توسل به گزینه‌های دیگر هست.

وی در تکمیل این ادعا افزود: اگر ایران باز هم برنامه هسته ایش را توسعه دهد، به طور قطع، پاسخ ما متفاوت و در هماهنگی با متحدان اروپایی مان خواهد بود.

به گزارش آنا، ادعا‌های اخیر رابرت مالی بعد از آن مطرح می‌شود که روز گذشته، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه نیز مدعی شد که جایی برای پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای نمی‌بیند و به زعم او، هیچ پیشنهاد جدیدی نمی‌تواند به احیای توافق هسته‌ای با ایران در آینده نزدیک کمک کند.

ماکرون از این هم پیشتر رفت و مدعی شد که «چارچوب جدیدی» برای رسیدگی به مسئله (هسته‌ای ایران) مورد نیاز است حال آنکه وضعیت سیاسی فعلی ایران شرایط را تا حد زیادی تغییر داده است و احتمال احیای توافق با این کشور را شکننده می‌کند.

این در حالی است که «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که با لحنی ملایم‌تر این خط را دنبال می‌کند، می‌گوید احیای برجام مسئله‌ای متفاوت از رویکرد تحریمی اتحادیه اروپا در قبال اغتشاشات ایران است.

همزمان، «پکا هاویستو» وزیر خارجه فنلاند هم با اتخاذ موضعی مشابه با بورل، مدعی شد امیدوار است که این موضوعات (اغتشاشات و و فروش پهپاد به روسیه) جدا از موضوع برجام در نظر گرفته شود.

وی در تکمیل این اظهارات گفت: امیدوارم این موضوعات از هم تمیز داده شوند. چون برجام پیشینه‌ای طولانی دارد و به حصول توافقی بر سر احیای آن بسیار نزدیکیم.

اینگونه به نظر می‌اید که نوعی تقسیم کار میان آمریکا-اروپا و در عین حال، در سطح اتحادیه اروپا اتفاق افتاده است به گونه‌ای که در یک سو افرادی مثل ماکرون فقط روی نیمه خالی لیوان تمرکز می‌کنند حال آنکه عده‌ای دیگر مثل بورل، نیمه پر لیوان را هم در محاسبات خود لحاظ می‌کنند.

در این میان، آمریکا به روال معمول ماه‌های اخیر، همچنان  رویکرد ابهام راهبردی را دنبال می‌کند و در تناقض آشکار با سیاست اعمال فشار و تحریم، از باز بودن باب مذاکره سخن می‌گوید!

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب