دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 آبان 1401 - 18:29
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:

برای بازار ارز در زمینه عرضه و مصارف نگرانی وجود ندارد

برای بازار ارز در زمینه عرضه و مصارف نگرانی وجود ندارد
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: طبق گزارش بانک مرکزی در زمینه عرضه ارز و موضوعات مرتبط با حوزه مصارف و بازار آن نگرانی نداریم و بر اساس رویکردها ارائه شده قابل مدیریت است.
کد خبر : 814596

به گزارش گروه اقتصاد و کارآفرینی خبرگزاری آنا، محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در توضیح نشست روز دوشنبه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی که با حضور رییس کل بانک مرکزی به منظور بررسی برنامه دولت در مدیریت بازار ارز تشکیل شده بود به خبرنگاران گفت: در این نشست درباره اقدامات بلند مدت و میان مدت بانک مرکزی در مدیریت بازار ارزی نکاتی مطرح شد. چرا که  دو عامل ناترازی بودجه و ناترازی نظام بانک، مولفه‌های تولید تورم در اقتصاد کشور هستند که اگر برای آن‌ها اصلاحات لازم انجام نشود، در بازه زمانی میان مدت و بلند مدت دچار چالش‌های ارزی می‌شویم.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: در این نشست مقرر شد با هماهنگی بخش‌های مختلف که بانک مرکزی یکی از مجموعه‌های مرتبط با دولت در این حوزه محسوب می‌شود موضوعات مختلف را پیگیری کنیم تا با اصلاح امور، نتایج این ناترازی‌ها اثر منفی در حوزه کاهش ارزش پول ملی نداشته باشد.

وی با تاکیدبر اینکه اقدامات کوتاه مدت بانک مرکزی باید به شکل ویژه‌ای پیگیری شود تصریح کرد: گزارش بانک مرکزی حاکی از این است که منابع ارزی کشور در مقایسه با سال گذشته افزایش پیدا کرده است، این منابع ناشی از صادرات نفتی و غیرنفتی می‌شوند. بخشی از منابعی را نیز که قبلا در اختیار موضوع ارز ترجیحی گذاشته بودیم در چرخه جریان تعرفه ارزی دولت قرار می‌گیرد و عملا بازار از تعادل منطقی تری نسبت به گذشته برخوردار می‌شود. ضمن اینکه میزان منابع مورد نیاز، بر اساس سیاست‌های ارز ترجیحی باعث شده حدود ۴۰درصد از مصارف سال گذشته کم شود.

نماینده مردم کرمان و راور یادآور شد: براساس گزارش بانک مرکزی در زمینه عرضه ارز و همچنین موضوعات مرتبط با حوزه مصارف و بازار آن نگرانی نداریم. بازار ارز به واسطه تقاضای کاذب و ایجاد هیجانات دچار التهاب شده و بر اساس رویکرد‌ها ارائه شده قابل مدیریت است.

پورابراهیمی با بیان اینکه بانک مرکزی مسئولیت کامل اجرای سیاست‌های ارزی در کشور است، گفت: گزارش ارائه شده بیانگر این است که برخی از حوزه‌های تصمیم گیر در دولت بعضا باعث ایجاد تفاوت‌هایی در اجرای تصمیمات سیاست‌های ارزی می‌شوند و اگر این رویکرد استمرار پیدا کند طبیعتا اختیارات بانک مرکزی در حوزه مدیریت بازار ارز به تقویت جدی نیاز پیدا می‌کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: با هماهنگی رئیس مجلس پیشنهاداتی را در قالب نامه‌ای در زمینه اصلاح نرخ نیمایی که اکنون نیازمند آن هستیم و ایجاد نرخ بازار توافقی برای حواله‌ها برای رئیس جمهور ارسال می‌کنیم.

وی ادامه داد: عدم وجود نرخ بازار توافقی برای حواله‌ها در زمینه عملکرد صادرکنندگان خرد، صادرات محصولات کشاورزی و صنایع دستی ایجاد مشکل کرده است. بخش زیادی از گزارش‌ها و مشکلاتی را که اتاق بازرگانی و کمیسیون صادرات اتاق ایران مطرح کردند عملا با راهکار‌های بانک مرکزی امکان اصلاح ندارند، ولی با راهکار‌هایی که در توافق با دولت و مجموعه تخصصی بخش خصوصی داریم اصلاحات را انجام می‌دهیم.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی افزود: جمع بندی ما این بود که بتوانیم آنچه را که در حوزه تصمیمات ساختاری دولت است مانند تصمیم در خصوص نرخ نیمایی و نقش کمیته مداخلات ارزی در بخش بازار غیررسمی و اتخاذ سیاست‌هایی که بتوانند دغدغه مردم در موضوعات ارزی را برطرف کنند را برعهده بانک مرکزی بگذاریم.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد: خوشبختانه بر اساس پیشنهاداتی که در کمیسیون مطرح شد و بانک مرکزی بخشی از آن را انجام داده امکان ایجاد ظرفیت برای استفاده از ابزار‌های پوشش ریسک در بازار وجود دارد و مردم می‌توانند ارزش دارایی‌های خود را در برابر تغیرات نرخ ارز بدون استفاده از خرید طلا و ارز با استفاده از ابزار‌های تعریف شده، حفظ کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب