دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آبان 1401 - 21:33
عامل کشتار اسپایکر؛

لبنان نوه برادر ناتنی صدام را تحویل دولت عراق داد

لبنان نوه برادر ناتنی صدام را تحویل دولت عراق داد
تشکیلات پلیس بین الملل (اینترپل) در وزارت کشور عراق از استرداد یکی از تروریست های شریک در ارتکاب جنایت «اسپایکر» از لبنان خبر داد.
کد خبر : 814006

به گزارش گروه منطقه و جهان خبرگزاری آنا،  اینترپل عراق در بیانیه‌ای امروز جمعه اعلام کرد که «بعد از تلاش ویژه و پیگرد اطلاعاتی، فرد موسوم به (ع. ی. س) متهم جنایت اسپایکر را بر اساس ماده ۴ ضدتروریسم از جمهوری لبنان تحویل گرفته است.»

در این بیانیه به همکاری وزارت خارجه و نیز سفارت عراق در لبنان و دستگاه اطلاعات ملی عراق با اینترپل لبنان برای بازگرداندن تروریست مورد پیگرد اشاره شده است.

برخی منابع عراقی نام کامل این فرد را «عبدالله یاسر السبعاوی» ذکر کرده اند؛ نوه برادر ناتنی صدام دیکتانور معدوم عراق که از سوی پلیس بین الملل در بیروت پایتخت لبنان دستگیر شده بود.

روز ۱۲ ژوئن ۲۰۱۴ (۲۲ خرداد ۹۳) عراق شاهد یکی از فجیع‌ترین جنایت‌ها در تاریخ معاصر بود؛ حدود ۲ هزار و ۵۰۰ جوان عراقی اهالی استان‌های شیعه نشین جنوب و مرکز عراق در کاخ‌های صدام، دیکتاتور سابق حاکم بر عراق در شهر تکریت واقع در شمال بغداد، سربریده یا به صورت جمعی تیرباران شدند.

بعد از گذشت سال‌ها از این حادثه هولناک همچنان تصاویر سربریدن این تعداد زیاد از جوانان و خون آن‌ها که رود دجله را رنگین کرد و نیز صحنه‌های تیرباران جمعی آن‌ها به دست گروه تروریستی داعش، وجدان هر انسانی را تکان می‌دهد.

این جوانان، دانشجویان نیرو‌های هوایی عراق بودند که دوره آموزشی آن‌ها در پادگان اسپایکر در حدود ۱۵ کیلومتری غرب تکریت با سقوط موصل مرکز استان نینوا به دست گروه تروریستی داعش همزمان شد. جوانان تازه اعزام شده و بی سلاح، از بیم حمله داعش به پادگان با وجود هشدار فرماندهانشان به ترک نکردن پایگاه، فریب برخی عشایر وابسته به خانواده صدام دیکتاتور عراق در تکریت را خوردند که به آن‌ها وعده می‌دادند آن‌ها را تا سامراء همراهی کنند و از آنجا می‌توانند راهی شهر و دیار خود شوند.

بسیاری از این جوانان با مشاهده خودرو‌های عشایر تکریت در دروازه پایگاه، به امید رسیدن به شهر و دیار خود سوار این خودرو‌ها و کامیون‌ها شدند، اما به جای رفتن خودرو‌ها به سمت سامراء، به سمت کاخ‌های صدام دیکتاتور سابق حاکم بر عراق در شهر تکریت در کرانه رودخانه دجله حرکت کرده و آن‌ها را آنجا پیاده کردند.

عشایر نزدیک به خانواده صدام به نشانه وفاداری به داعش، به این گروه تروریستی در موصل، دستگیری این جوانان را اطلاع دادند تا روز بعد، یک تیم از داعش به تکریت اعزام شود.

در عصر همان روز، برخی عشایر تکریتی در خصوص سرنوشت سربازان بازداشت شده با هم گفتگو کردند و نظر نهایی بر قتل همه آن‌ها به نشان انتقام خون صدام شد و در همان شب، هر یک از عشایر، تعدادی از جوانان را برای قتل به روشی که خود تشخیص می‌دادند بردند و اینگونه، اولین جنایت رخ داد.

حدود ۴۰۰ تن از سربازان موفق به فرار از کاخ‌های دیکتاتور سابق شدند، اما در شهر تکریت، آن‌ها را یک به یک شناسایی کرده و در خیابان به قتل رساندند.

گروه تروریستی داعش، روز بعد، وقتی به تکریت رسید که بخش زیادی از جوانان عراقی کشته شده بودند و گروه تروریستی داعش در ادامه با انتشار ویدیو‌هایی در شبکه‌های اجتماعی، اعدام جمعی آن‌ها را با تیراندازی یا بریدن سر آن‌ها در کنار رودخانه دجله تکمیل کرد.

پیش‌تر گفته می‌شد حدود یک هزار و ۷۰۰ نفر در این کشتار جان باخته اند، اما بعد از پایان فتنه داعش، بسیاری از متهمان مشترک در این جنایت، دستگیر شدند و بازجویی از آن‌ها انجام گرفت؛ بعد‌ها مشخص شد که تعداد شهیدان این جنایت هولناک، فراتر از دو هزار و ۵۰۰ نفر بود و نه یک هزارو ۷۰۰ نفر.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته