آمادگی دانشگاه برای تأمین نیازهای فناورانه صنعت/ بُردهای ولووهای هیدرولیک به تولید انبوه رسید
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، لاله ملکنیا مدیرکل صنعت، جامعه و دانشگاه معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در جلسهای با مدیران ارشد حوزه پژوهش و فناوری صنایع استان خوزستان اظهار کرد: همکاران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز دستاوردهای ارزشمندی در حوزه صنعت حفاری داشتهاند که از آن جمله میتوان ساخت آچار هیدرولیکی مورد استفاده شرکت ملی حفاری توسط یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در مرکز رشد واحد اهواز و بومیسازی تولید استاپ رینگ مورد استفاده در این صنعت با تلاش مجموعه آزمایشگاهی این واحد دانشگاهی را ذکر کرد.
وی افزود: در جلسهای که با مدیران ارشد حوزه پژوهش در شرکت ملی حفاری داشتیم، گفتوگوهای صمیمی و سازندهای در راستای گسترش تعاملات دانشگاه با این حوزه مهم صنعتی صورت گرفت و سعی کردیم با بیان ظرفیتها و توانمندیهای نیروی انسانی و تجهیزات و فضاهای موجود در دانشگاه آزاد اسلامی، رویکرد و نگاه حل مسئله دانشگاه در حوزه ارتباط با صنعت و جامعه را برای مدیران حوزه پژوهش شرکت تشریح کنیم که با توجه به نگاه مثبت و حسن اعتماد آنان یقین دارم در آینده شاهد همکاریهای گستردهای در انجام طرحهای مشترک و رفع نیازهای فناورانه مرتبط با این صنعت خواهیم بود.
** تأمین نیازهای حوزه صنعت و جامعه توسط دانشگاه
مدیرکل صنعت، جامعه و دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی در تشریح اقدامات صورت گرفته بهمنظور برقراری ارتباط مؤثر و سازنده با صنایع استان خوزستان عنوان کرد: با توجه به حضور طیف متنوعی از مهمترین صنایع مادر در استان و ظرفیت عظیم آن در حوزه کشاورزی و سهمی که در تأمین امنیت غذایی کشور ایفا میکند، این استان از جایگاه ویژهای بین استانهای مختلف کشور برخوردار بوده و از اینرو، واحدهای دانشگاهی واقع در خوزستان از فرصت کمنظیری برای مشارکت در تأمین نیازهای حوزه صنعت و جامعه برخوردار هستند.
ملکنیا اضافه کرد: همکاران در حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد استان خوزستان در زمینه ارتباط مؤثر با صنایع این استان تلاشهای خوبی انجام دادهاند؛ اما با توجه به ظرفیتها، انتظار حوزه ستادی از واحدهای دانشگاهی استان بسیار بیشتر است به همین دلیل همراهی حضوری با حوزه ارتباط با صنعت خوزستان در مذاکره با صنایع کلیدی و مهم منطقه جزء اولویتهای برنامه کاری این اداره کل بهمنظور گسترش ارتباط با حوزه صنعت و جامعه قرار گرفت.
وی بیان کرد: جلسهای با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان، معاونان پژوهشی، مدیران ارتباط با صنعت واحدهای دانشگاهی این استان با همراهی معاون پژوهش و فناوری استان، مدیر ارتباط با صنعت واحد اهواز، مدیران ارشد دو صنعت مهم و کلیدی استان داشتیم که نتیجه مذاکرات صورت گرفته به همکاریهای گستردهتر دانشگاه با این صنایع کمک خواهد کرد. در این جلسات سعی کردیم طرح پویش را با جزئیات آن به صنایع استان معرفی کنیم تا بتوانیم از ظرفیت عظیم صنایع خوزستان در اجرای این طرح کمک بگیریم و در مقابل، خدمات متقابل داشته باشیم.
مدیرکل صنعت، جامعه و دانشگاه دانشگاه آزاد مطرح کرد: در جلسهای که در حاشیه بازدید از شرکت فولاد خوزستان با رئیس بخش تحقیق و توسعه و مدیر تحقیقات برق و الکترونیک این شرکت داشتیم، گفتگوهای بسیار خوب و دلگرمکنندهای انجام شد. در این جلسه شاهد حسن نظر و نگاه مثبت مدیران شرکت فولاد و استقبال آنان از همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی بهویژه در تأمین نیازهای این صنعت در حوزههای فناورانه بودیم که جای تشکر دارد.
** دعوت از دانشگاه آزاد برای حضور در نمایشگاه سالانه صنعت نفت و گاز خوزستان
ملکنیا ادامه داد: این رویکرد به دلیل واقف بودن و اهتمام کامل مدیران ارشد و مدیعامل شرکت فولاد در برونرفت از شرایط نامطلوب در حوزه تولید و شکوفایی صنایع بوده و با این رویکرد، بیشازپیش این صنعت در کشور شکوفا خواهد شد. موفقیتهای دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان در طرحهای مشترک با صنایع استان نیز در این نگاه مثبت به مجموعه دانشگاه مؤثر بوده و در زمینه صنعت فولاد تولیدات و طرحهای پژوهشی و صنعتی مختلفی در این استان انجام شده و در حال اجراست که چهار مورد آن با مشارکت و همافزایی با صنعت فولاد استان خوزستان و در شرکتهای فولاد خوزستان و فولاد اکسین خوزستان به اجرا درآمده و نتایج قابل قبولی ازجمله تدوین دستورالعملهای مونتاژ و دمونتاژ چرخهای کرین و بومیسازی بردهای ولووهای هیدرولیک صنعت فولاد، استفاده از fly ash در تولید سیمان و استفاده در بتن داشتند.
وی توضیح داد: نتایج بسیار خوبی نیز در زمینه همکاری شرکت ملی حفاری با دانشگاه در طرح پویش، کارآموزی و ایجاد کانونهای دانشگاه و صنعت حاصل و مقرر شد توسط همکاران حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز مورد پیگیری قرار گیرد. در این نشست، از سوی مدیران پژوهش شرکت ملی حفاری ایران برای حضور در نمایشگاه سالانه صنعت نفت و گاز استان خوزستان دعوت شدیم. با توجه به اهمیت این نمایشگاه که هرساله در این استان با هدف اعلام توانمندیها و نیازهای فناورانه شرکتهای مرتبط با صنعت نفت برگزار میشود، فرصت مغتنمی برای شرکتهای دانشبنیان، مراکز تحقیقاتی و همه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه صنعت نفت خواهد بود تا مجموعه دانشگاه بتواند علاوه بر ارائه تولیدات، محصولات و دانش فنی موجود در این صنعت، ارتباط خود را با صنایع استان به شکل مؤثرتری برقرار کند.
**همکاری دانشگاه با صنعت بازویی در راستای پیشرفت علمی و عملی
رئیس بخش تحقیق و توسعه شرکت فولاد خوزستان نیز در این نشست با ابراز خرسندی از همکاریهای مستمر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ظرفیتهای موجود و توانمندیهای قابل ارائه این دانشگاه بسیار قابل توجه بوده و صنعت فولاد خوزستان روی این همکارهای مشترک بهعنوان بازویی در راستای پیشبرد اهداف، پیشرفت علمی و عملی شرکت حساب میکند.
مزینی با بیان اهمیت تولید روزانه و عدم توقف زنجیره تولید صنایع فولاد، خواستار تقویت روابط در امر ارتباطات و دریافت نیازهای صنعت و بررسی ویژه در این باره در مراکز تحقیقاتی و گروههای تخصصی مربوط شد و با اعلام رضایت از همکاری اعضای هیئت علمی دانشگاه بر اهمیت راهاندازی کانونهای صنعت و دانشگاه در واحدهای مرجع تأکید کرد.
** راهاندازی رشته حفاری برای نخستین بار در دانشگاه صنعت نفت
محمدعلی بیگزاده مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری ایران نیز با بیان پیشینه حفاری در ایران و راهاندازی رشته حفاری برای نخستین بار در دانشگاه صنعت نفت با بیان رویکرد شرکت ملی حفاری ایران به تولید داخل و خودکفایی مطرح کرد: نگرش به موضوعات تحقیقاتی ازجمله طرحهای کاربردی و تولید محصول با دوهدف عمده همراه است؛ یکی حفظ وضع موجود و ساخت و نگهداری تجهیزات و ابزارهای موجود که در این زمینه تا حد قابل قبولی موفق بودهایم و دیگری دستیابی به تکنولوژیهای نوین در زمینه ساخت و مهندسی تجهیزات حفاری که در این زمینه بهشدت از همکاری دانشگاهها استقبال میکنیم.
** استفاده از ظرفیت واحد اهواز برای رفع نیازهای صنعت
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد استان خوزستان نیز به بیان توانمندیها و امکانات و تجهیزات تخصصی موجود پرداخت و اظهار کرد: واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی این استان با بیش از یک هزار و ۵۰۰ عضو هیئت علمی در رشتههای تخصصی مختلف، ۲۰۰ شرکت دانشبنیان فعال در مراکز رشد استان، بیش از ۱۵ مرکز تحقیقاتی تخصصی در زمینه نانو فناوری، محاسبات سریع، شیلات، محیطزیست، کشاورزی، علوم انسانی و ... و تجهیزات آزمایشگاهی تک و بینظیر در استان، کارگاهها و آزمایشگاههای صنعتی موجود، بیش از ۶۷ هزار دانشجوی مستعد و فعال در مقاطع مختلف تحصیلی آماده افزایش همکاریهای مشترک درباره آموزش و پرورش نیروی کار متخصص و کمک در رفع نیازهای پژوهشی فناورانه و کاربردی شرکت هستند.
پژمان تقیپور با بیان اینکه دانشگاههای آزاد سراسر کشور با بیش از ۲۲ هزار هیئت علمی متخصص، ۱۵۰ میلیون هکتار فضا و ساختمان کارگاه و آزمایشگاه، ۱۶۵ مرکز تحقیقات تخصصی در علوم مختلف مورد نیاز صنعت و جامعه، ۳۰ مرکز تحقیقات نانو در کل کشور، بیش از ۴۰۰ دستگاه CNC آماده به کار برای تولید قطعات مورد نیاز صنایع کشور که در این راستا قراردادهای در دست مذاکره و در حال اجرایی با صنایع فولاد مبارکه، شرکت لولهسازی خوزستان، شرکت سایپا، شرکت ملی حفاری و شرکت نفتکش، شرکت گاز در کارنامه فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی است.
علی نیری مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان نیز با قدردانی از ارتباطات مناسب و مؤثر صنایع استان در سالهای اخیر و حرکت محققان دانشگاهی استان به سوی طرحهای تحقیقاتی کاربردی و قابل اجرا در صنعت کشور با اشاره به مهندسی معکوس و ساخت، آزمایش و تولید انبوه دو نمونه از بردهای ولووهای هیدرولیک مورد استفاده در صنعت فولاد با همکاری شرکت فولاد اکسین خوزستان خبر داد و آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای تأمین این بردهای پرکاربرد را برای استفاده در صنایع فولاد کشور اعلام کرد.
انتهای پیام/