دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گزارش آنا بخوانید؛

سفید پوشانی که صدسالگی را رد کردند/ انتشار اسنادی جدید از پلیس راهور پایتخت

سفید پوشانی که صدسالگی را رد کردند  انتشار اسنادی جدید از پلیس راهور پایتخت
مستند یک قرن با پلیس راهور تهران بزرگ به بیان اقدامات صد ساله این پلیس و همچنین اسناد قدیمی آن می‌پردازد.
کد خبر : 812260

گروه جامعه خبرگزاری آنا-میثم نامنی؛ تقریبا تمامی ما روزانه سری به خیابان‌ها می‌زنیم و برای هر کاری که داریم از وسایل نقلیه عمومی یا شخصی خود استفاده می‌کنیم که البته برای استفاده از هر نوع وسایلی باید قوانین و مقررات لازمه را رعایت کنیم.

در حین رانندگی اولین موضوعی که ذهن‌ها به سمت آن سوق پیدا می‌کند، رعایت قوانین و مقررات رانندگی در مقابل برخی افراد سفید پوش است که در تمام ساعات شبانه روز پایه کار هستند تا نظم و انضباط ترافیکی خوبی در سطح پایتخت ایجاد شود.

افرادی که حالا صد سالگی را رد کرده‌اند و در این ۱ قرن جز ایجاد نظم و انضباط ترافیکی هدف دیگری نداشته‌اند و بدون هیچ چشم داشتی به دنبال آسایش بیشتر شهروندان در حین عبور و مرور بوده‌اند.

در همین راستا لحظاتی را با مسئولان ارشد پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ سپری کردیم تا درباره تاریخچه پلیس راهور پایتخت و اثری که به تازگی منتشر شده، توضیحاتی دهد.

سفید پوشانی که صدسالگی را رد کردند/ انتشار اسنادی جدید از پلیس راهور پایتخت

سردار محمد حسین حمیدی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ قرار است درباره اثر پیش رو این پلیس و تاریخ راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ توضیحاتی دهد؛ در این مستند از ورود اولین خودرو به تهران تا صدور اولین گواهینامه رانندگی به نمایش گذاشته شده است.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در مورد اهداف تولید و محتوای این اثر گفت: در این مستند سعی می‌شود تا مخاطبان با علت و روند پیدایش و تأسیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، اتفاقات مرتبط با آن و مواردی از این دست با مدرک و اسناد تصویری آشنا شوند.

وی افزود: توجه به اینکه خود ما نیز در بازه‌ای از زمان هستیم که با تصمیمات، اقدامات و اجرای طرح‌های گوناگون در ارتقای فرهنگ ترافیک، کاهش تخلفات و تصادفات و نظم بخشیدن به شریان‌های اصلی و فرعی کلان شهر تهران، گذشته‌ای خواهیم بود برای آیندگان از نکات مهم این مستند است. شایان ذکر است یکی دیگر از نکات قابل توجه این مستند تحلیل دقیق و مبتنی بر اسناد موجود در خصوص ترافیک کلان شهر تهران قبل و بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی است.

حمیدی ادامه داد: سال ۱۴۰۰ یک قرن از فعالیت پلیس راهور تهران گذشت که طی این صد سال فعالیت‌های زیادی از جمله صدور گواهینامه و شماره گذاری خودرو‌ها انجام شده است. با توجه به اهمیت این موضوع و توانایی‌ها و ظرفیت‌های لازم در ستاد راهور، تهیه کنندگی مستند را به علی همه خانی سپردیم و کارگردانی اثر را هم علی اینانلو بر عهده گرفت.

سفید پوشانی که صدسالگی را رد کردند/ انتشار اسنادی جدید از پلیس راهور پایتخت

مستند یک قرن با پلیس چه بازخوردهایی داشت؟

علی همه خانی تهیه کننده مستند یک قرن با پلیس راهور تهران بزرگ در مورد چگونگی ساخت اثر گفت: پیش از ساخت این اثر به دستور رئیس پلیس راهور تهران بزرگ سردار محمدحسین حمیدی موزه‌ای از دستاوردها، طرح‌ها، اتفاقات مهم، تجهیرات و موارد اینچنینی را در محل ستاد این مرکز راه اندازی کردیم و در ادامه کتابی با همین عنوان چاپ و منتشر شد.

وی با بیان اینکه در گام سوم، این مستند که مکملی است بر دو مورد قبلی تهیه و تولید شد افزود: در این مستند به اسناد تاریخی جذابی اشاره می‌شود که از جمله آن می‌توان به صدور نخستین گواهی نامه رانندگی، که متعلق به آقای ناصر انشا است اشاره کرد.

وی با بیان اینکه این مستند برای پخش از رسانه ملی تولید شد، گفت: به این ترتیب تیم تولید و گروه کارگردانی ساخت مستند را تعیین کردم و در قالب آن مسئولیت کارگردانی کار را به علی اینانلو سپردم که پس از برآورد‌های مالی و تجهیزاتی، مراحل اولیه تولید و فیلمنامه را آغاز کردیم.

همه خانی در ادامه گفت: این مستند در نهایت پس از چند ماه پشت سر گذاشتن مراحل تحقیقاتی و نگارشی، تولید و در سه نوبت از رسانه ملی پخش شد. مستند مذکور ضمن پخش از شبکه‌های تلویزیونی در رسانه‌های گوناگون در فضای مجازی هم منتشر شد و بازخورد‌های قابل توجهی داشت.

وی در پایان از تمامی عوامل این مستند که او را در تولید و پخش این اثر همراهی کردند تشکر و قدردانی کرد.

سفید پوشانی که صدسالگی را رد کردند/ انتشار اسنادی جدید از پلیس راهور پایتخت

علی اینانلو کارگردان مستند یک قرن با پلیس راهور نیز در مورد این اثر و ویژگی‌های مهم آن گفت: مستند یک قرن با پلیس راهور تهران بزرگ دارای محتوای تخصصی و تاریخی جذابی است که خدمت صد ساله این پلیس تخصصی را به تصویر می‌کشد.

اینانلو افزود: پس از پشت سر گذاشتن مسیر‌های تحقیقاتی لازم، تصمیم‌گیری برای چگونگی روایت اثر و اتمام نگارش فیلمنامه با مشورت تهیه کننده کار به این نتیجه رسیدیم که هیچ کس بهتر از رئیس پلیس راهور تهران بزرگ نمی‌تواند راوی این صد سال پر فراز و نشیب باشد.

وی ادامه داد: سپس هماهنگی‌های لازم با سردار محمدحسین حمیدی رئیس پلیس راهور تهران بزرگ برای ضبط اثر، انجام شد و کار را با انتخاب موزه پلیس راهور تهران بزرگ به عنوان لوکیشن آغاز کردیم.

اینانلو در ادامه با بیان اینکه مستند پیش رو دارای سند‌های تاریخی ناب یا کمتر دیده شده‌ای است، گفت: یکی از جذابیت‌های این مستند، تصاویر و اطلاعات نابی است که تیم تحقیقاتی اثر جمع آوری کرده است.

وی ادامه داد: این اثر در ۳۰ دقیقه با ضرب آهنگی روان مخاطب را با دنیایی از تحولات پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ آشنا می‌کند و تلاش دارد تا کاربران ترافیکی پایتخت اهتمام بیشتری به قوانین راهنمایی و رانندگی داشته باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب