طراحی و ساخت بُرد الکترونیکی «بازوهای صنعتی» تحریمی/ رباتهای پوشیدنی تولید شد
مرتضی عباسزاده در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در تبریز از طرحهای ارائهشده خود در دهمین نمایشگاه ربع رشیدی ازجمله «بازوهای صنعتی» بومیسازی شده سخن گفت و بیان کرد: پیش از این «بازوهای صنعتی» در اختیار کشورهای پیشرفته مانند آلمان و آمریکا بود و در اکثر مواقع مجبور به واردکردن این بازوها در شرایط سخت تحریمی بودیم؛ اما بالاخره این صنعت خاص را بومیسازی کرده و اکنون برد الکترونیکی این بازوها را طراحی و اجرا میکنیم.
رئیس مرکز تحقیقات رباتیک و فناوریهای نرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز عنوان کرد: اکنون قادریم بخش برنامهنویسی و ساخت اجزای رباتهای بازو با قابلیتهای سه آزادی، ۴ و ۵ تا ۲۰ درجه آزادی را بسازیم. در مرکز تحقیقات رباتیک و فناوریهای نرم استقبال مناسبی از این رباتها شده و از سوی دیگر طرحهای مرکز در حوزه سلامت و در قالب یک اپلیکیشن است.
عباسزاده توضیح داد: طرح «بازوهای صنعتی» برای افرادی که ناتوان و بیمار هستند و نیاز به مراقبت ۲۴ ساعته دارند، بسیار مناسب است و طبیعتاً یک نفر بهعنوان پرستار ۲۴ ساعته قادر به رصد و کمک نیست و باید استراحت کند.
به گفته رئیس مرکز تحقیقات رباتیک و فناوریهای نرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، طرح رباتهای پوشیدنی هم حالتی مانند دستبند و ساعت هوشمند دارد و در صورتی که این طرح حمایت شود، تجاریسازی آن را آغاز خواهیم کرد. طرح اولیه نرمافزار تولیدی انجام شده و میتواند به صورت اینترنتی و برنامه کاربردی ۲۴ساعت مراقبت کند.
وی، سومین طرح مرکز تحقیقات رباتیک و فناوریهای نرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز را درباره رباتهای انساننما عنوان و بیان کرد: این طرح سه سالی است که وجود دارد و همواره در حال توسعه نرمافزار آن هستیم. کار خوبی که انجام شده درباره پردازش تصویری این رباتهاست و همکاری بین رباتها بسیار مورد استقبال است.
عباسزاده اضافه کرد: طرح دیگری که در نمایشگاه ربع رشیدی ارائه شد، درباره رباتهای پرنده بود، این رباتها در حوزههای کشاورزی، سمپاشی، حمل کالا، در انباریها و ... مورد استفاده قرار میگیرند. در بخش حمل کالا، وزن این رباتها را بیشتر کردیم.
رئیس مرکز تحقیقات رباتیک و فناوریهای نرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز عنوان کرد: خوشبختانه در این دانشگاه، ساختمان دانشگاه فنی مهندسی وجود دارد، دارای کارگاههای مجهز هم هستیم که همواره در اختیار دانشجویان، استادان و حتی متقاضیان است تا از طریق تلفن و سایت اختصاصی استفاده کنند.
وی گفت: اکنون ۱۰ تیم داریم که زیرنظر استادان روی پروژههای مختلف کار میکنند و پروژههای صنعتی نیز وجود دارند که دانشجویان میتوانند روی آنها کار کنند.
به گزارش آنا، دهمین دوره نمایشـگاه بین المللـی نـوآوری و فنـاوری ربع رشیدی «Rinotex ۲۰۲۲» در راستای حمایت و ظرفیت سازی برای تولید دانش، محصولات بومی و تجاریسازی آنها، در ۱۱ زون تخصصی و در چهار بخش شامل ایدههای فناورانه، توسعه و تجاری سازی فناوری، فروش محصولات فناورانه و دانشبنیان و نیازمندیهای فناورانه در محل نمایشگاه بینالمللی تبریز از دوم تا ۶ آبان ۱۴۰۱ برگزار شد.
گفتگو: صفیه طاهرخانی
انتهای پیام/