نخستین همایش فرهنگی «تعزیهخوانان» چگونه گذشت؟
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از دولتآباد، نخستین همایش فرهنگی تعزیهخوانان شهرستان برخوار و استان اصفهان در سالن همایشهای خوارزمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولتآباد برگزار شد. در این همایش از کتاب تعزیه نامه معمار که توسط «ولیالله معینی» تدوین و گردآوری شده است، رونمایی شد.
این کتاب در ۱۷ فصل و بیش از ۶۰۰ صفحه شهریور امسال به چاپ رسیده است. در همایش فرهنگی تعزیهخوانان شهرستان برخوار از دو نفر از آزادگان تعزیهخوان و سرپرستان گروههای تعزیهخوانی شهرستان نیز تجلیل شد.
سیدکمال موسوی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج برخوار در نخستین همایش فرهنگی تعزیهخوانان شهرستان برخوار و استان اصفهان اظهار کرد: حضرت مسلم بن عقیل با یک جنگ روانی پیروان خود را از دست داد و باید بدانید که پمپاژ ناامیدی همواره یکی از راهبردهای دشمنان است.
وی افزود: در جریان درگذشت مرحوم مهسا امینی رسانههای ضدانقلاب و معاند دروغهای بسیاری را منتشر کردهاند که همه محتوای این مطالب القای ناامیدی بوده و اگر امروزه خبری باعث ناامیدی شد، شک نکنید که از جانب دشمنان نقشهکشی آن برنامهریزیشده است. آن ایرانی که در رسانههای معاند و ضدانقلاب بیان میشود، یقیناً و قطعاً آن ایران واقعی نیست. ایران واقعی، ایران قوی و دارای قدرت بوده و مهمترین رسالت تعزیه، جهاد تبیین و روشنگری است که باید امید را در جامعه زنده نگه داشت.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج برخوار عنوان کرد: تعزیه را یک هنر ترکیبی از آواز، نمایش، شعر و سوارکاری عنوان کردهاند. یعنی یک بسته کامل از چند هنر که هر هنر برای خود یک عمق و بُعد دارد.همه این هنرها بهانه و دستاویزی برای یک هدف مشترک بوده که آن هم اقامه عزای سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است.
کل ایران پایتخت تعزیه است
امام جمعه شهر حبیبآباد برخوار نیز گفت: تعزیه سه رکن و عنصر اساسی دارد که یکی از آنها نمایش و شبیهسازی است. دوم کلام ملزوم و سوم آهنگ بوده و آنچه امروزه مردم از تعزیهخوانها انتظار دارند، حفظ این میراث کهن است و همانگونه که به اجرای آن میپردازید، از آن حفظ و حراست کنید.
حجتالاسلام سیدمحمد مؤمنی اضافه کرد: از همان زمان که تعزیه در ایران شکل گرفت، کسانی که طبع شعر داشتند برای اینکه شعرهای نسخ را تأمین کنند، دست به کار شدند. تعزیه سرایانی که خود تعزیهخوان بودند و تعزیه میشناختند، نقشهای مختلف را در هر نسخه تقسیم میکردند که مجلس تعزیه فقط بر روی یک شخصیت نچرخد.
وی بیان کرد: برخی افراد به دنبال این هستند که بگویند فلان شهر یا فلان استان پایتخت تعزیه ایران است؛ اما کل ایران پایتخت تعزیه بوده و این هنر به یک شهر یا استان اختصاص ندارد.
امام جمعه شهر حبیبآباد برخوار با بیان اینکه همه شهرهای شهرستان برخوار از قدیم تا به حال با تعزیه رشد کرده و مردمانش اهل تعزیه بودهاند، تشریح کرد: در همه شهرهای برخوار استاد و هنرمندان به نام و حرفهای در تعزیه از گذشته تا به امروز فعالیت داشتهاند تا جایی که در تعزیهخوانی اصفهان از تعزیهخوانهای برخوار استفاده میشده است.
انتهای پیام/