جانبازان و معلولین افتخارآفرینان ورزش کشور/ قهرمانانی که ثابت کردهاند معلولیت محدودیت نیست
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از دامغان، به مناسبت روز پاراالمپیک همایش ملی «تربیت بدنی و علوم ورزشی با رویکردهای نوین در ورزش جانبازان و معلولین» با حضور استادان، دانشجویان تربیتبدنی، غلامرضا نوروزی، رئیس فدراسیون پزشکی و ورزشی، سیدمحمد شروین اسبقیان، رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین، محمد پُرگر، رئیس کنفدراسیون ورزش ناشنوایان و کمشنوایان آسیا و اقیانوسیه و سید محمدتقی علوی، مدیرکل ورزش و جوانان استان سمنان در فضایی پرنشاط ورزشکاران دانشجو، جانبازان و معلولین استان سمنان، همکاری هیئت ورزشهای جانبازان و معلولین استان سمنان و دانشگاه آزاد اسلامی و رویکرد «استعدادیابی ویژه معلولین» در فضایی شاداب برگزار شد.
محمدشروین اسبقیان رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین در این همایش گفت: امیدواریم از نتایج علمی این همایش در راه پیشبرد ورزش جانبازان و معلولین بهره ببریم. استان سمنان همواره ورزشکاران افتخارآفرینی را تقدیم جامعه ورزش کشور کرده است.
وی تأکید کرد: المپیک آیین همت، عشق به میهن، فتوت و جوانمردی و شعار المپیک سریعتر، قویتر و بالاتر است که امروز در ورزشکاران پارالمپیکی در مسابقات مختلف پاراالمپیک و پاراآسیایی تجلی پیدا میکند.
رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین عنوان کرد: قهرمانان ارزشمند ثابت کردهاند معلولیت محدودیت نیست و خواستن، توانستن است، امیدوارم ورزشکاران جانباز و معلول در راهی که جنبش المپیک دنبال آن بوده که همان توانمندسازی ورزشکاران با صرف فعل خواستن است، موفق باشند.
اتخاذ رویکردهای نوین در ورزش جانبازان و معلولان
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان هم در این همایش تبیین کرد: نخستین همایش ملی ویژه ورزش جانبازان و معلولین با اعتبار بالای علمی و پژوهشی وزارت علوم با تأییدیه ISC آغاز به کار کرد و ۱۸۷ عنوان مقاله از سراسر کشور ارسال و ۱۲۱ مقاله پذیرفته شد و ۲۵ مقاله به صورت سخنرانی و بقیه بهصورت پوستر و سخنرانی در پنلهای تخصصی ارائه میشود.
نعمتالله نعمتی عنوان کرد: براساس آمارهای جهانی ۱۰ درصد هر جامعه به طور متوسط دچار معلولیت هستند و در کشورهای مختلف این آمار بین ۸ تا ۱۲ درصد متغیر است.
وی افزود: معلولین به دستهبندیهای مختلف شامل معلولین ذهنی و معلولین روانی که به اختلالات ادراک، اختلالات تفکر، اختلالات حافظه، اختلالات عاطفه، اختلالات هوشیاری دستهبندی میشوند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در ادامه توضیح داد: معلولین جسمی شامل معلولین قطع عضو، اختلالات سیستم عصبی و ضایعات نخایی، ناهنجاریهای مربوط به استخوان بندی، اختلالات بیولوژیکی و متابولیسمی، نابینایی، ناشنوایی، سالمندی و معلولین اجتماعی میشوند.
دانشیار علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان مطرح کرد: دلیل معلولیتها بعضاً ژنتیک، مادرزادی یا اکتسابی است و معلولیتهای اکتسابی معمولاً بر اثر یک سری از بیماریها مانند تروما، ضربه یا حوادث هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان بیان کرد: این کمتوانان به ظاهر که ۱۰ درصد جامعه را شامل میشوند با وجود اینکه شاید عضوی از بدنشان نقص داشته باشد، اما انسانهای توانمندی هستند و در بسیاری از زمینهها از افراد عادی جامعه توانمندتر هستند و این توانمندی را به وضوح و کرات اثبات کردهاند.
رئیس نخستین همایش ملی تربیتبدنی و علوم ورزشی با رویکرد نوین در ورزش جانبازان و معلولین همچنین درباره نقش ورزش در زندگی معلولین گفت: ورزش یک نقش توانبخشی برای معلولین دارد و موجب افزایش قدرت جسمانی، روحی و روانی این افراد میشود و ورزش منظم روزانه در افزایش توانمندی افراد معلول اثرگذار است.
نعمتی افزود: یک فرد معلول که سالها گوشه خانه نشسته و بعضاً روی بیرون آمدن از خانه را ندارد، روز به روز عضلاتش تحلیل میرود و اعتماد به نفسش کاهش مییابد و فعالیت اجتماعیاش کم و وابستگی او به افراد دیگر بیشتر میشود.
این استاد علوم ورزشی افزود: با پررنگ شدن نقش ورزش در زندگی فردی معلول و با توانمندی جسمانی که به واسطه ورزش کردن به دست میآورد، استقلال حرکتی پیدا میکند و کم کم میتواند اکثر فعالیتهای شخصی خود را انجام دهد و وابستگیاش به اطرافیان کم شده و از لحاظ روانی نیز بهبود مییابد.
نعمتی تأکید کرد: معلولین به واسطه ورزش میتوانند به خودباوری لازم رسیده و با حضور در عرصه جامعه، شناسایی نقاط قوت خود و تقویت توانمندیها افتخار برای کشور بیافرینند و ایران برای او بلند شوند و استقلال مالی و شغلی برای خود به وجود آورد.
وی عنوان کرد: مربیان علاقهمند و باتجربه ورزش جانبازان و معلولین پس از پذیرش، بررسی علمی استعداد و توان جسمانی ورزشکاران کمتوان در رشتههای ورزشی بوچیا، دوومیدانی، والیبال نشسته، دارت، وزنهبرداری، تنیس روی میز، بدمینتون، آمادگی جسمانی، تیراندازی، بسکتبال و شطرنج انجام دادند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان تشریح کرد: بیش از ۳۵۰ دانشآموز کمتوان از شهرهای مختلف استان سمنان با حضور در این جشنواره علاوه بر استعدادیابی، با مربیان و متخصصین ورزشی حاضر در این همایش ملی آشنا شدند.
انتهای پیام/