آمریکا: از تهدید ایران چشم برنمی داریم/ طفره از بیان علت لغو نشست شورای همکاری خلیج فارس
به گزارش گروه منطقه و جهان خبرگزاری آنا، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به گزارشها پیرامون لغو حضور نمایندگان واشنگتن در نشستهای ضدایرانی کارگروهِ پدافند موشکی یکپارچه شورای همکاری خلیج فارس، تلاش کرد تا ارتباط این اقدام با عصبانیت واشنگتن از همراهی ریاض با کاهش سقف تولید نفت را انکار کند.
پیشتر، پایگاه «SEMAFOR» از دستیابی به متن نامهای خبر داده بود که در آن تصریح شده که دولت آمریکا به دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس اطلاع داده که قادر به شرکت در نشستهای برنامهریزیشده با این کارگروه -که به دنبال ایجاد یک پدافند منطقه ای واحد برای مقابله با توان موشکی ایران است- نخواهد بود.
اما پرایس در تازهترین اظهارات خود پیرامون این موضوع مدعی شد: لغو جلسه موضوعیت ندارد و دوباره درباره برگزاری نشستی که درباره آن حرف میزنید، برنامه ریزی خواهد شد.
وی در توجیه این ادعا افزود: بسته به شرایط، اغلب مجبور به اعمال تغییر در برنامههایمان میشویم. این هم جلسهای هست که به گمان من در وقت مناسب برای برگزاریش برنامه ریزی میشود.
البته پاسخ پرایس، خبرنگاران را قانع نکرد تا آنجا که بار دیگر از وی پرسیده شد که میتواند با اطمینان بگوید «شرایطی که به تغییر برنامه برگزاری این نشست (ضدایرانی) منجر شد، ارتباطی با تصمیم اخیر اوپک ندارد»؟
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در نهایت مدعی شد: من قصد ندارم درباره شرایطی صحبت کنم که پشت پرده این تعامل خاص (نشست) وجود دارد. باز هم می گویم این نشستی است که به موقع درباره برگزای آن مجدداً تصمیمگیری خواهد شد.
در ادامه، خبرنگار دیگری که از پاسخ پرایس قانع نشده بود، از وی پرسید «آیا (در پاسخ به اقدام ریاض) آمریکا می تواند طوری در روابط خود با عربستان سعودی تجدید نظر کند که حاصل کار به نفع ایران تمام نشود»؟
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم در پاسخ مدعی شد: مطمئناً، هرگز چشمانمان را به روی تهدیدی که ایران نه تنها برای منطقه بلکه فراتر از آن دارد، نخواهیم بست. می دانید که صرف نظر از هرگونه روابط دوجانبه منطقهای (در اینجا به طور خاص منظور رابطه با ریاض است)، در برخی موارد به طور چندجانبه و در پاره ای دیگر از موارد به طور یک جانبه، به رفتارها و تاثیرات مخرب ایران واکنش نشان میدهیم.
ادعاهای پرایس در رابطه با سوالات مطرح شده در حالی است که طبق گزارش روزنامه «والاستریتژورنال»، قبل از اعلام تصمیم اوپکپلاس برای کاهش تولید روزانه دو میلیون بشکه نفت، مقامهای آمریکایی با عربستان سعودی و سایر متحدان عربی خود تماس گرفته و خواستار آن شدند که تصمیمگیری در این خصوص را فقط برای یک ماه دیگر عقب بیندازند، اما پاسخ این کشورها به درخواست آمریکا منفی بوده است.
در حال حاضر، کاخ سفید مصمم به تجدید رابطه با عربستان سعودی است چراکه واشنگتن همراهی عربستان با تصمیم اوپک پلاس را عامدانه و در راستای جانبداری از «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در جنگ اوکراین تلقی می کند حال آنکه ریاض می گوید این اقدام با انگیزه های اقتصادی انجام شده و قصدی برای استفاده ابزاری از نفت وجود ندارد.
.با این حال، منابع مورد استناد به والاستریتژورنال گفتهاند که مقامهای سعودی درخواست دولت بایدن (برای تعویق تصمیم اوپک پلاس) را در راستای تلاش برای جلوگیری از انتشار اخبار بد در آستانه انتخابات میاندورهای کنگره قلمداد کرده و به همین دلیل آن را رد کردهاند.
کارشناسان بر این باورند که این اقدام عربستان میتواند به ریزش آرای دموکرات ها در انتخابات میان دوره ای کنگره منجر شده و وزنه تعادل را به سمت پیروزی حزب جمهوریخواه سنگین کند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/