دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مرشد محسن میرزاعلی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

رشادت حاج قاسم به روایت پرده‌خوانان و نقالان

رشادت حاج قاسم به روایت پرده‌خوانان و نقالان
هنرمند پرده‌خوان و نقّال کشورمان از اجرای پرده‌خوانی با محوریت زندگی شهدا می‌گوید.
کد خبر : 807717

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، مرشد محسن میرزاعلی فرزند مرشد ابوالحسن میرزاعلی است. پس از این که مرشد ابوالحسن میرزاعلی به علت کهولت سن و بیماری حنجره ناچار به کناره‌گیری از اجرای پرده‌خوانی و تعزیه شد، پسر او  محسن میرزاعلی در ادامه سنت خانوادگی خود تعزیه‌خوانی، پرده‌خوانی و نقالی را با جدیت ادامه داده و امروزه از چهره‌های شناخته شده این عرصه محسوب می‌شود. مرشد میرزاعلی که در طول این سال‌ها علاوه بر اجرای پرده‌خوانی در شهرهای مختلف، در چند کشور خارجی نیز نقالی و پرده‌خوانی کرده، مدتی است که داستان زندگی شهدا را نیز به عنوان یکی از موضوعات پرده‌خوانی‌های خود در نظر گرفته است.

محسن میرزاعلی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری آنا، درباره اجرای نقالی با محوریت شهدا عنوان کرد: حدود چهارده سال است که اجرای نقالی و پرده‌خوانی با موضوع شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را دنبال می‌کنم. اولین نفری که این شکل از نقالی و پرده‌خوانی را اجرا کرد پدر من استاد مرشد ابوالحسن میرزا علی بودند. ایشان خودشان پدر شهید هستند و به خوبی بر تاثیرگذاری این شکل از معرفی شهدا به مخاطبان آگاهی دارند.

وی گفت: این افتخار را دارم که در کنار داستان‌هایی از ادبیات کهن ایران‌زمین مثل شاهنامه و داستان‌های مذهبی، پرده‌خوانی شهدا را نیز دنبال کنم. چند سال پیش به همراه آقای کوروش زارعی در دفتر تعزیه مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری جشنواره‌ای با عنوان جشنواره «نقشا» را برگزار کردیم. در فراخوان این جشنواره اهدافی تعریف شده بود و یکی از این اهداف آن بود که داستان‌های کهن و اسطوره‌ای با داستان‌های معاصر به خصوص داستان زندگی حاج قاسم سلیمانی تطبیق داده شوند.

میرزاعلی افزود: دستاورد این فراخوان،«کاروان هنری روایت حبیب» در آذر و دی ماه سال 1400 و در دومین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود. من هم توفیق داشتم که در قالب این رویداد در ۱۰ استان کشور به اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری بپردازم و۱۰ داستان، طومار و نقل از شهید عالی‌قدرمان را برای اولین بار نقالی کنم. من در قالب این داستان‌ها روایتگر زندگی حاج قاسم سلیمانی بودم چراکه معتقدم مکتب رسول خدا و امیرالمؤمنین علی (ع) در حاج قاسم سلیمانی دیده می‌شود. در واقع حاج قاسم سلیمانی پرورده مکتب جناب شاه مردان علی‌ابن ابی طالب (ع) است.

این پرده‌خوان و نقال کشورمان عنوان کرد: یکی از آخرین اجراهای پرده‌خوانی با محوریت شهدا هم مربوط به داستان زندگی خانم سبا بابایی ( کونیکو یامامورا) تنها مادر شهید ژاپنی بود که در مراسم رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب زندگینامه ایشان اجراکردم و  خدارا شکر مورد استقبال هم قرار گرفت.

میرزاعلی افزود: هنر نقالی مختص ایران است. این شکل از هنر نمایش ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد و  در آن علاوه بر هنر بازیگری، فن بیان، موسیقی، هنرهای تجسمی و شعر هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. من در کشورهای زیادی  اجرا داشته‌ام و با نقالان و قصه‌گویان مختلف دنیا  صحبت کرده‌ام. باید بگویم نقالی ایرانی یکی از بهترین ابزارها برای معرفی فرهنگ ایران زمین است، اما لازم است که مسئولان ما اهمیت این فعالیت هنری را درک کنند و برای ترویج آن به ویژه در بین نسل جوان برنامه داشته باشند.

 انتهای پیام/4104/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب