دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 مهر 1396 - 15:18

آیین کهن عزاداری ۱۱ محرم دامغان برگزار شد

آیین کهن و ریشه‌دار عزاداری یازدهم محرم با حضور عموم مردم شهر و روستاهای دامغان برگزار شد.
کد خبر : 217840

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، بنا به رسم دیرینه و با توجه به پیشینه‌ غنی در برپایی مجالس حسینی نزد دامغانی‌ها، آیین سوگواری یازدهم محرم، مطابق هر سال در این شهرستان برگزار شد که با حضور دسته‌های سوگوار از 75 روستا و تعدادی از هیات‌های عزادار شهری به یاد اباعبدالله و شهدا مظلوم کربلا، تصاویر ناب دلدادگی به ساحت اهل بیت(ع) آفریده شد.


در این آیین، هیات‌های عزادار از دو حسینیه در دو سوی شهر، امامزاده علی و ولی (ع)و حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) در حوالی ساعت 8 صبح حرکت می‌کنند و در قالب دسته‌های سینه زن، زنجیرزن و سنگ‌زن در محل زیارتگاه بکیربن اعین، شور حسینی را با اقامه نماز جماعت ظهر و عصر به نمایش می‌گذارند.



عزاداران روستاهای دامغان با حضور سنتی و جذاب خود در این مراسم باشکوه حاضر می‌شوند و روز یازدهم در دامغان را به پایگاه ماتم بدل می‌کنند.


این آیین کهن به عنوان میراث معنوی و ناملموس فرهنگی در سال 1391 به شماره 653 در فهرست میراث ناملموس ملی ثبت شده و از افتخارات معنایی دامغان است که با اقبال همه همشهریان حتی افرادی که مقیم دامغان نیستند؛ روبه‌رو می‌شود.



تعزیه‌خوانی، زنجیرزنی، سنج‌زنی، نخل‎گردانی، علم‌کشی، طوق‌برداری، شبیه‌سازی حرکت کاروان اسرا از روستای جزن، اطعام حسینی و پذیرایی از عزاداران در طول مسیر در قالب ایستگاه‌های پذیرایی صلواتی از زیبایی‌های خلق شده در این آیین دیرینه دامغان است که به عشق سالار شهیدان همه ساله کامل‌تر و گیراتر برگزار می‌شود.


آیین سوگواره حسینی در 11 محرم، تنها در دو شهرستان دامغان و یزد برگزار می‌شود و با قدمتی صد ساله ادامه دارد و مردم دامغان، جمعیت و شور حسینی در این روز را در قالب ضرب‌المثلِ مابه‌ازا شلوغی تعیین کرده‌اند و در محاورات روزانه، کمال ازدحام جمعیت دامغان را به مثل "روز یازدهم" تعبیر می‌کنند.



یازدهم محرم در سال 57 مقارن با آغاز انقلاب اسلامی نیز در خاطر مردم این شهر مانده که در این روز تعدادی از جوانان شهر به تیر جهالت مزدوران پهلوی شهید شدند و این رویداد تاریخی نیز ابهت مراسم یازده محرم دامغان را برجسته‌تر کرده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب