دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مهر 1401 - 10:28
گزارش آنا از ترافیک هرساله مهرماه؛

وقتی آغاز سال تحصیلی به پیشواز گره‌ترافیکی تهران می‌رود/ چه تمهیدات ترافیکی برای مهرماه پایتخت در نظر گرفته شده؟

وقتی آغاز سال تحصیلی به پیشواز گره‌ترافیکی تهران می‌رود  چه تمهیدات ترافیکی برای مهرماه پایتخت در نظر گرفته شده؟
با آغاز سال تحصیلی جدید، هرساله شاهد افزایش ترافیک و قفل شدن برخی معابر پایتخت هستیم که امسال تمهیدات ویژه‌تری در نظر گرفته شده است.
کد خبر : 806856

گروه جامعه خبرگزاری آنا-میثم نامنی؛ هرساله با نزدیک شدن به مهرماه برخی دغدغه‌ها و نگرانی‌ها در ذهن هموطنان ایجاد میشود، برخی به فکر مدرسه رفتن و برخی دیگر هم به فکر مشاغل آموزشی خود هستند.

اما در شهر تهران این دغدغه کمی متفاوت‌تر است و نه تنها قشر دانش‌آموز و دانشجو، بلکه بخش بسیار زیادی از شهروندان در این روز و هفته اول مهرماه با مشکل مواجه می‌شوند. 

با شروع مدارس در هفته اول مهرماه پایتخت کشور ترافیک چندبرابر و گره‌خورده‌ای را به خود میبیند که شاید در تمام فصول سال شاهد همچین ترافیکی نباشیم و این امر باعث می‌شود تا در رفت و آمد شهروندان تهرانی اختلالی ایجاد شود.

تمهیدات هرساله، به منظور جلوگیری از ترافیک

البته هرساله پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، شهرداری تهران و … سایر دستگاه‌های متفاوت تمهیداتی را به جهت کاهش بار ترافیک و روان‌سازی آن در نظر می‌گیرند، اما باز هم شاهد ترافیک گسترده‌ای در پایتخت هستیم؛ به طوری که بسیاری از کارمندان و افراد شاغل زمان زیادی را در این ترافیک می‌مانند.

افزایش ۳۰ درصدی ترافیک در مهرماه امسال

امسال پس از دو سال از شیوع کرونا به صورت رسمی مدارس به صورت کامل بازگشایی خواهند شد و با توجه به این امر پیش‌بینی می‌شود با آغاز فصل پاییز افزایش ۳۰ درصدی ترافیک در تهران را داشته باشیم و در همین راستا تمهیدات متفاوتی نظیر شناور شدن ساعت کاری ادارات، تغییر ساعت طرح ترافیک و … اندیشیده شده تا از ترافیک این روز کاسته شود.

در همین راستا محسن منصوری استاندار تهران درباره تصمیمات اتخاذ شده جهت تسهیل ترافیک استان تهران با اشاره به هماهنگی صورت گرفته با معاون اول رئیس جمهور و رییس سازمان اداری و استخدامی کشور جهت کاهش پیک ترافیکی مهرماه می‌گوید: به منظور کاهش پیک ترافیکی مهرماه مقرر شد شروع کار ادارات و سازمان‌های شهر تهران از ساعت ۷ تا ۹ صبح به صورت شناور در نظر گرفته شود و مطابق این مصوبه تغییری در میزان حضور کارمندان در طول روز مطابق ضوابط و مقررات در محل کار ایجاد نخواهد شد و متناسب با ساعت ورود کارمندان به صورت شناور در محل کار، ساعت پایان کار در همان روز به صورت شناور تعیین می‌شود. 

با شناور شدن ساعات کاری، چه تغییری ایجاد می‌شود؟

وی با بیان اینکه ساعت شروع خدمات رسانی بانک‌ها ساعت ۷ صبح و زمان حضور کارمندان در بانک ساعت ۶:۳۰ است ادامه می‌دهد: ساعت فعالیت شیفت صبح مدارس مقاطع متوسطه ۷:۳۰ و مقاطع ابتدایی شهر تهران ۸:۳۰ در نظر گرفته شد و ساعت شروع به کار شیفت صبح کارخانجات و کارگاه‌ها ۶ صبح تعیین شده که متناسب با آن سایر شیفت‌های کاری کارخانجات و کارگاه‌ها انجام می‌شود. 

استاندار تهران با بیان اینکه هر گونه تردد، تخلیه و بارگیری کامیونت و کامیون از ساعت ۶:۳۰ تا ۹ صبح ممنوع است و پلیس راهور نسبت به اجرای طرح تشدید، برخورد و اعمال قانون با متخلفین توقف‌های غیرمجاز و سد معبر اقدام می‌کند می‌گوید: مقرر شد تا فرمانداران استان نسبت به پیگیری و ساماندهی سرویس مدارس در قالب کارگروه ماده ۱۸ و با هماهنگی ادارات کل آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌های متولی اقدام کنند و این مصوبات برای مهرماه اعمال و بازخورد آن مبنای تصمیمات بعدی خواهد بود.

اما یکی از روش‌هایی که می‌تواند تاثیر چشمگیری در زمینه کاهش ترافیک داشته باشد، استفاده حداکتری از حمل و نقل عمومی و پرهیز از استفاده از خودروی تک سرنشین است؛ البته به شرطی که ناوگان حمل و نقل عمومی در این روز تمهیدات ویژه‌ای را داشته باشد.

اتوبوس مدرسه چه اهدافی دارد؟ 

در همین راستا، بهرام نکاحی مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با اشاره به راه اندازی اتوبوس‌های مدرسه برای روز‌های اول مهرماه می‌گوید: در سال‌های گذشته با آغاز مهرماه و سال تحصیلی جدید شاهد بروز ترافیک در معابر شهر تهران هستیم و این ترافیک بر نحوه خدمت رسانی سرویس مدارس نیز تاثیر می‌گذارد.

وی با بیان اینکه با تعدد سرویس‌های مدارس، موجی از ترافیک ایجاد می‌شود ادامه می‌دهد: شرکت واحد اتوبوسرانی به عنوان متولی حمل ونقل جمعی در مدیریت شهری، در سال تحصیلی جدید ۲۹ دستگاه اتوبوس و مینی بوس را تحت عنوان سرویس مدرسه مناسب سازی کرده و امیدواریم بار دیگر بتوانیم فرهنگ استفاده از خودروی جمعی را فراگیر کنیم.

نکاحی می‌گوید: این سرویس‌ها حسب نیاز آموزش و پرورش در نقاطی که اعلام شود، خدمات دهی می‌کنند که عمدتا خط اتوبوس مدرسه در شهرک‌ها یا مکان‌هایی که تمرکز مدارس را داریم، راه اندازی می‌شود.

در همین راستا سردار محمد حسین حمیدی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ نیز درباره پیش‌بینی‌ها مبنی بر افزایش ۳۰ درصدی ترافیک و برنامه‌های پلیس راهور در اول مهرماه به خبرنگار آنا می‌گوید: در دوران کرونا به دلیل تعطیلی مدارس امکان حضور در مدارس وجود نداشت، اما مهرماه امسال تمامی دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی به صورت حضوری در مدارس حاضر می‌شوند.

وی با بیان اینکه تردد‌های امسال به صورت کامل شرایط ترافیکی را به قبل از دوره کرونا خواهد برد ادامه داد: امکان افزایش ترافیک بیش از دوران قبل کرونا هم وجود دارد، چراکه در این مدت افزایش جمعیت و خودرو‌ها را در شهر تهران داشته‌ایم.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به اینکه پیش بینی می‌کنیم افزایش ۳۰ درصد ترافیک در شهر تهران را داشته باشیم گفت: حضور خانواده‌ها برای رساندن دانش آموزان به مراکز آموزشی و مدارس و سامان نیافتن سرویس‌های مدارس ترافیک را افزایش می‌دهد و این موضوع در روز‌های اول بازگشایی مدارس امری طبیعی است.

وی ادامه می‌دهد: همکاران بنده اقدامات متفاوتی را انجام داده‌اند و پیش بینی می‌کنیم ۱۷ هزار دستگاه سرویس مدرسه را در روز‌های ابتدای مهر باید ساماندهی کنیم تا بتوانیم پاسخگوی نیاز خانواده‌ها باشیم و بتوانند فرزندانشان را با ایمنی و سلامت به مدرسه برسانند.

حمیدی با بیان اینکه چندین کار نظیر شناور شدن ساعات فعالیت ادارت و بخش‌های مختلف، ممنوعیت تردد کامیون‌ها تا ساعت ۹ صبح، ایجاد پلیس مدرسه، ممنوعیت فعالیت‌های عمرانی در سطح شهر تهران تا ۱۵ مهر، تغییر ساعت طرح ترافیک را انجام داده‌ایم تا عبور و مرور شهروندان تسهیل پیدا کند.

حال باتوجه به مطالب گفته شده، می‌طلبد که شهروندان در راستای کمک به کاهش ترافیک، از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده بیشتری داشته باشند و در صورت امکان در ساعات شناور به محل کار خود مراجعه کنند تا شاهد کاهش بار ترافیک در پایتخت باشیم.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب