جشن طلاق، نمایش زوجهای لاکچری نما /غربزدگی یا بحران هویت؟
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، زهرا اردشیری، تعدادشان کم نیست، کسانی که برای جداشدن و پایان عشقی که روزی بسیار آتشین بود جشنهای لاکچری برگزار میکنند. گاهی این جشنها به مراتب لاکچریتر از عروسیهایشان است. کافی است هشتگ جشن طلاق را در یکی از صفحههای مجازی جستجو کنید! آن وقت سیل عکسها و ویدیوهایی که نشان دهنده جشنهای عجیب و غریب است میبینید جشنهایی که هیچ توجیهی جز غربزدگی ندارد.بسیاری از کارشناسان می گویند این روزها طلاق دیگر به دلیل مشکلات اقتصادی نیست و در قشر ثروتمند جامعه بیشتر شاهد جدایی زوج ها هستیم.
« حسن خیری»، جامعه شناس و استاد دانشگاه آزاد اسلامی در این رابطه به خبرنگار آنا میگوید: «موضوع طلاق بیش از آنکه بحران اقتصادی باشد یک موضوع هویتی و فرهنگی است.»
او ادامه میدهد: «باید به این موضوع اشاره کرد که اقشار ثروتمند دسترسیهای بیشتری به رسانههای بیگانه دارند و به همین دلیل بیش از اقشار دیگر متأثر از فرهنگهای بیگانه هستند.»
خیری با بیان اینکه فرهنگ این افراد فرهنگی است که عمدتاً شبکههای معاند ترویج میکنند میگوید: «دلدادگی به سگ به جای فرزند یا ازدواج سفید فرهنگی است که غربی و سلبریتیها به بعضی از جوانها تحمیل کردند. متاسفانه خانوادهها هم متأثراز شبکههای معاند از هنجارهای بومی فاصله گرفتهاند. لازم است بگوییم این شبکهها به عمد مسائلی را که موجب تضعیف بنیان خانواده میشود را ترویج میکنند و خانواده را برای خودشان زحمت میدانند.
*طلاقهای زود هنگام
یک کارشناس حقوقی نیز دراین باره میگوید: آمار نشان میدهد، طلاقها مربوط به زوجهایی است که از زندگی مشترکشان کمتر از یک سال میگذرد.
حسین زاده ادامه میدهد: متأسفانه این درحالی است که این روزها طلاق به دلیل رفاه زدگی یا به اصطلاح عامیانه شاید ازروی خوشی بیش ازاندازه این روزها اپیدمی شده و چنین مواردی دردادگاه خانواده کم نیست.
او میگوید: این طلاقها بیشتر مربوط به خانوادههای تحصیلکرده یا متمول است که به دلایل واهی زندگیشان به طلاق ختم میشود در واقع طلاقهای لاکچری که روزبه روز در حال افزایش است.
این کارشناس حقوقی در بخش دیگری از صحبتهای ادامه میدهد: این روزها افرادی در راهروهای دادگاه دیده میشوند که طعم ماه عسلشان را هنوز نچشیده یا فیلم و عکس عروسیشان را هنوز نگرفتهاند و کارشان به طلاق ختم شده است.
*زوجهای لاکچری نما
به گفته این کارشناس حقوق، نبود درک متقابل از زندگی، درخواستهای غیرمنطقی از یکدیگر، توقع بالای مادی و احساسی زوجین از هم، تنوع طلبی در زندگی و آزادی قبل از ازدواج، سست بودن باورهای دینی، اخلاق و رفتار نامناسب ازعمده دلایل طلاقهای لاکچری است.
وی همچنین به طلاقهای لاکچری نما اشاره میکند و میگوید: متأسفانه گاه هردوخانواده درسطح کاملاً متوسط و گاه دهکهای پایینتر از جامعه هستند، اما سعی دارند با هر وسیلهای ظاهر خود و زندگیشان را بسیار مرفه نشان دهند و تجمل گرایی بی حد و حساب آنها سبب میشود یک یا هر دو خانواده برای حفظ این ظاهر در ابتدا مجبور به تأمین مخارج هنگفتی از طریق وام و قرض شوند و به اصطلاح آبروداری کنند.
این در حالی است که درکوتاه مدت امکان ادامه این نقش بازی کردن را نخواهند داشت و دختر و پسر که تازه زندگی مشترک را تشکیل داده بشدت با یک خلأ مواجه میشوند و آرزوهای خود را ناکام میبینند در واقع کاخ آرزوهایشان خراب میشود و در این صورت ادامه زندگی مشترک را میسر نمیدانند و طلاق را راه حل میدانند.
خود خواهی، خود برتربینی و حسادتهای بیجا سبب شده است طلاق در جامعه به نسبت سالهای قبل در میان این قشر افزایش یابد.
*عجله نکنید! راه بهتری هم وجود دارد!
شاید قبل از انجام طلاق عجیب و غریب لازم است به یک مشاوره مراجعه کنیم. آیا برای زندگی با هم مناسب هستیم؟ آیا میتوانیم هنوز با هم به مسیر زندگی مشترک ادامه دهیم؟
بسیاری از این اختلافها با گفتگو و مشاورههای مناسب میتواند حل شود و راه بهتر نظارت دقیق خانوادهها و آگاهی بخشی به فرزندان از زندگی مشترک و آموزش مهارتهای زندگی است.
انتهای پیام/